Zobacz pełną wersję : OC znizki itd
Siemanko.. mam dwa pytania pierwsze odnosnie utraty znizek w przypadku kolizji.. czy traci sie wszystkie znizki czy tylko 10% ? a drugie to to gdzie najlepiej (najtaniej) ubezpieczyc auto?
na pierwsze pytanie znam odpowiedź.Nie tracisz całości ale tracisz bodajże 20% i przez 3 lata nie będzie Ci rosła zniżka,czy coś w tym stylu.;-] pochodź po ubezpieczalniach i się dowiedz.Ja tam ubezpieczam w PZU
PZU... inne ubezpieczalnie to scierwo.. Jak cos sie stanie to problemy tylko z wyplaceniem kasy itp itd..
Ja mam chujowe doświadczenie z wartą. Trzy lata sie procesowałem, ale wygrałem.
Łukaszenko/Pansio
20-01-07, 23:37
najlepiej jak sie przepiszesz do innej ubezpieczalni po stłuczce :]
jest duze prawdopodobięstwo ze znizki Ci niezabiorą a 20 % to juz coś :lol3:
ale koledzy OC to i tak nie idzie dla nas w przypadku rozjebania sprzetu tylko dla poszkodowanego....
wiec huj wie gdzie wystarczy ubezpieczyc aby taniej bylo...
za to AC to juz inna bajka i wazne jest gdzie...:lol3:
najtaniej na POCZCIE POLSKIEJ..kilka stowek taniej niz PZU..a i wyplacaja AC .....sprwdzone.... :F :D
ja tam mam auta ubezpieczone w generali i nie jest zle. Ceny dobre na auta, ale na moto HUJNIS
najtaniej na POCZCIE POLSKIEJ..kilka stowek taniej niz PZU..a i wyplacaja AC .....sprwdzone.... :F :D
Czekaj.Jak to kilka stówek.Ja za 10-tke dałem 33 złote za cały rok w PZU.
to znaczy, że na poczcie jeszcze Ci dopłacą :o_O:
ja za caly rok OC place 42zl:lol3:
Czekaj.Jak to kilka stówek.Ja za 10-tke dałem 33 złote za cały rok w PZU.
mowie o aucie w pzu wyjebali mi ponad 700 + NW a na poczcie zaplacilem 425 z NW za caly rok.
ale koledzy OC to i tak nie idzie dla nas w przypadku rozjebania sprzetu tylko dla poszkodowanego....
wiec huj wie gdzie wystarczy ubezpieczyc aby taniej bylo...
za to AC to juz inna bajka i wazne jest gdzie...:lol3:
gorzej jakbyś miał tylko OC i miał wypadek z nieswojej winy i by Ci kolo skasował M3,a ubezpieczalnia wypłaciłaby Ci za nią np.80tyś zł,bo by napisali,że taka była wartość w chwili wypadku a Beta warta powyżej 100tyś zł i musisz sądzić się o swoje.Ogólnie tak jest,że jak chodzi o zgarnięcie z Ciebie kasy to są pierwsi,a do wypłaty odszkodowania ostatni,wiem bo przerabiałem już to parę razy.
no tak tylko nie wleziesz w ludzi i nie wiesz co i gdzie CIE spotka....
:lol3:
p.s. potem napisze CI wiadomosc od tego kumpla e39
podobno w allianz AC jest dosyc tanie, nie wiem nie sprawdzalem. W PZU mi powiedzieli 4500zl w ub.r.
jest tansze jakos prawie o polowe jak w PZU ale tez slabo placa..
koles ubezpieczal R1 2004 i w pzu bylo 4800 a w alianzie 2600