Zobacz pełną wersję : Pytanie o ramke????
czy jest mozliwosc kupienia i jaka by byla cena(orjentacyjnie) w salonie ramki do kawasaki zx-10R 2004 r????
prosze o w miare konkretne odpowiedzi
pozdrawiam
Autohenio
najlepiej zadzwon do salonu to bedziesz wszystko wiedzial!prawie:)
ale taka ramka do oprawienia fotki zx10 na ścianę ?
W supermarketach duży wybór :twisted:
ale taka ramka do oprawienia fotki zx10 na ścianę ?
W supermarketach duży wybór :twisted:
dokladnie ,zeby wiesz wchodzi Panna na chate a tu ramka wisi i wiesz podjara sie ze mam moto :twisted: i jeszcze kwity w portfelu aby zupelnie przypadkiem wypadly w barze....:lol3:
to powie ktos czy niet??? bo nie wiem czy sobie glowe zawracac!!!
gg:6999402
lub pw
pozdrawiam
Autohenio
....im mniejsza ramka , tym mniejsza cena !!!!......... a tak faktycznie to pewnie niewiele niższa od uzywanej.... zx10
strzelam za bak kaza placic 2400zl to za rame z 10-15 tys zł
Tez mi sie wydaje ze kolo 10 tys.Zadzwon do jakiego jakiegoś salonu kawasaki.Jeden tel i bedziesz wiedział dokładnie.Telefon masz na www.google.pl:)
tylko powiedz ze chodzi ci o ramke do kawasaczki :)
kiedyś jak miałem dzwona na ZXR,to zbierałem koszt napraw do odwołania w PZU i zadzwoniłem do Kawasaki to rama kosztowała 12tyś zł do starego ZXR 750 z 1991.i było to ze 3 lata temu,więc w ZX10R wolę nie pytać ile kosztuje.Jak chcesz kupić ramę za 13 koła to kup lepiej ode mnie SRADa.Będziesz miał ramę i koła i plastiki i silnik etc:lol3:
http://www.stuntpoland.net/showthread.php?t=6&page=68 tu olo pisze że do zx9r 4800 zł nówka
moze to jest jakas pomylka ale otrzymalem maila z serwisu kawasaki o tresci:(chyba zle napisalem rok:twisted:) ale nie wazne:
Nie ma modelu kawasaki zx10r z 2000 roku
pierwsza sztuka takiego modelu została wyprodukowana w 2004 roku
a cena ramy do modelu z 2004 roku wynosi 4510zł i jest to cena bez wahacza
tylnego
jak wam sie wydaje:twisted:
cena jest wporządku, jak na rame salonowe
może kolesiowi pomyliły się euro ze złotówkami :) jak piszą tak to łykaj,ale dla mnie ta cena trochę podejrzana,bo jak chcą za bak 2500zł lub za koło bez tarcz 2 tyś zł to jakim cudem rama do ZX10R ma kosztowac 4800zł???????
Napisalem jeszcze jednego maila aby sie upewnic, narazie czekam;/ ;-]
wszystko zalezy od tego jakie sa koszta produkcji tej czesci jesli np rame jest latwiej zeobic niz kolo to dlatego cena nie musi byc wcale kosmiczna
zapytalem czy ta rmka jest z kompletem dokumentow....odpisali mi cos takiego
wszystkie formalności związane z rejestracja takiej ramy załatwia sie w
wydziale komunikacji
jedyny papier z naszej strony to może być faktura zakupu numer ramy nada
pewnie urzad a wykona pewnie stacja diagnostyczna
niech ktos mi wyjasni jak to sie bedzie odbywalo???
pozdrawiam
Autohenio
zapytalem czy ta rmka jest z kompletem dokumentow....odpisali mi cos takiego
niech ktos mi wyjasni jak to sie bedzie odbywalo???
pozdrawiam
Autohenio
z tego co sie oprjentuje to kupujesz rame idziesz zarejstrowac Oni tam Ci nadaja numer ramy a Ty ze wszystkimi paierami itp. jedziesz na przeglad i tam Ci wybija na ramie ten numer co Ci go nadali przy rejstracji no i chyba finito:okay:
Mam nadzije ze tak jest ale wydaje mi sie ze odbywa sie to troszeczke inaczej;/
Wydaje mi sie ze wyglada to tak:
Kupuje rame w salonie czysta bez numerow, dostaje paragon, ide do wydzial pokazuje kwity ramy ktora chce wymienic z jakim dokumentem ze jest uszkodzona, wtedy oni niszcza stara rame i daja kwit o nabicie numerow starej ramy uszkodzonej na nowej???
jak Wam sie wydaje???
pozdrawiam
moj znajomy ma troche tych ram i cos mi tam wspominal ze do 10 tez a cena ok 1200zl. jak chcesz to popytam
moj znajomy ma troche tych ram i cos mi tam wspominal ze do 10 tez a cena ok 1200zl. jak chcesz to popytam
jezeli to nie stanowi problemu to zapytaj sie....
tylko od jakies dziesiatki zx-10 czy zx-10R :zab:??
pozdrawiam
Zapytaj sie jeszcze o rame do gixera 750 k1 . Będe wdzieczny. Pozdro!
gdzies czytalem na temat wymiany ramy...
pokazujesz kwit w wydziale komunikacji oni dadza papierki do stacji diagnostycznej 9okregowej) i oi wybijaja noiwy numer! (nie ma czegos takiego jak przekladanie numeru z ramy )
dziwna cena 4800zl, za nowy bak do GS500 chcieli 2400zł
dzwoniłem z ciekawości do bestbike i orientacyjnie powiedzieli coś koło 7000pln
cena w złotówkach, ramy do nowych modeli nie są obłędnie drogie.
a żebyście wiedzieli, jak Paweł Szkopek się cieszył, że niewiele go wyjdzie naprawa ew. dzwonu :lol:
i ani razu nie wywalił...
a wiecie jak jest z tymi kwitami dokladniej???
czy nabija numery starej ramy czy walna nowe???:twisted:
pozdrawiam
na pewno jeśli istnieje możliwość wymiany ramy to nie nabija sie starych numerów, polska to nie bangladesz hehe
w przypadku Kawy jest tak, że przychodzi rama z gołym polem numerowym. po wymianie, z fakturą zakupu udajemy się do uprawnionej stacji diagnostycznej w celu nabicia numeru i wykonania nowej tabliczki znamionowej. niektórzy producenci przysyłają ramę z takim samym numerem, jak fabryczny. stara rama poddawana jest złomowaniu.
czyli rozumiem ze nabijaja nowe???
Zrozumielem to tak zamawiam w salo nie rame przysylaja ja z czysta czyli w miejscu numerow sa puste pola i nie ma tabliczki znamionowej, wysylacie do odpowiedniej stacji o oni nabijaja nowe numery i teraz mam dwa pytania..
czy otrzymane dokumenty upowarznia do rejestracji moto???
a czy potrzebne sa do czegos stare papiery???:twisted:
dziekuje za wypowiedzi ....
pozdrawiam
masz faktuere z salonu do urzedu komunikcacji i do stacji diagnostcznej. masz papoery zeby zarejestrowac
a nie da rady kupic ramy przebic samemu numerów i w chuju mieć te urzedy,stacje diagnostyczne i inne gówna??
TE SYNEK OCB bo ja nie wiem? Zawiasy nikomu niepotrzebne.
a nie da rady kupic ramy przebic samemu numerów i w chuju mieć te urzedy,stacje diagnostyczne i inne gówna??
pewnie ze da ale kolega nie doswiadczony...
Podaję ceny ram w USD:
Kawa ZX-10R 2004-2005 $1,037.67
Kawa 636 '05 $981.16
Suzuki GSX-R 1000 '04 $1,819.59
CBR 1000RR '05 $1,134.26
Yamaha R-1 '05 $737.67
Niestety ceny te nie dotyczą Polski, tylko USA i są cenami ram do konkretnych modeli motocykli (już zarejestrowanych).