Zobacz pełną wersję : Wysyłka części z USA bez cła...?
Mam takie pytanie. Jak i czym wysłać trochę części do motoru z usa aby tego nieoclili?
wyslij polamerem bez oryginalnych opakowan najlepiej i zeby nie bylo zadnych dowodow zakupu, deklaruje sie wartosc calej przesylki 25 dolcow bodajze i piszesz ze uzywane czesci motocyklowe. ja sobie wydech tak zalatwialem i nie bylo lipy.pozdro
teoretycznie jedyny minus to ze moze sie zgubic przesylka i wtedy dostaniesz 25 dolcow rekompensaty, ale nie slyszalem, zeby cos takiego sie stalo, wiec...
tak jak pisze pozdro........wysylalem tak pily lancuchowe tylko bez cen itp.Jak sie nie myle to produkty powyzej $100 trza juz oclic.......
Ile czasu idzie paczka do PL? Nie wiem czy niebedzie problemu jak powiedzmy w paczce bedzie dużo części.
kurwa caly motor wysylasz erni?:bija:
paczka idzie 4-6 tygodni...raczej kolo 6 i wzwyż...
placisz za wage tego co slesz wiec nie polecam przeginac z waga...
jezeli kupujesz na ebayu od sklepow to i tak bedzie faktura w paczce wiec masz problem.jezeli od osob prywatnych to musisz zaznaczyc ze nie chcesz jakichkolwiek papierow.deklaracja celna jak wyzej...piszesz w scieme i tyle.jedyny problem bedziesz mial taki ze jak kupujesz od amerykanow to oni nie maja pojecia o polskich firmach spedycyjnych i ich lokalizacjach-sa one najtansze ale daleko.najpredzej beda chcieli ci wyslac zwykla poczta i zaplacisz WCHUJ...wiec uwazaj na to...
powodzenia i dawaj znac jak ci idzie ta operacja:salut:
awe satan:buttrock:
Chociaz nie lubie stylu pisania Mad Mike, to sie calkowicie zgadzam to co tam wyzej jest napisane przez tego pana.
zrób dokladnie jak pisze pozdro600 tylko wpisz na paczce $35 i bedzie spoko do tej sumu nie ma cła (lub do $38ale ja wpisywałem zawsze 35) - ja przesyłałem tłumik owiewki lampy itd jeśli chodzi o czas to do 6 tyg a zależne jest to kiedy nadasz w usa przesyłke np paczki zabieraja z punktu raz w tyg powiedzmy w srodę a ty zawiozłeś w czw wiec juz paczka leży tydzien a druga sprawa jest taka kiedy kontener się zapełni wtedy go wstawiają na statek - mi poaczki szly niektore 4 tyg a niektore 6 zalezy ale spoko i tez nie mialem przypadku zeby zaginely a wyslalem ich okolo 20 wiec luzzzz wysyłaj!!!
a co do ceny to chyba 65centow za funt - bylo kiedys troche taniej ale jakies firmy upadly i cena podskoczyla.
Dobra rada zeby nie bylo klopotu z celnym - zrob mniejsze paczki, nie laduj wszystkiego do jednej i zaadresuj na siebie 1, 2 na babcie 3 na ciocie itd wtedy sie nie doczepią i nie zaczną zastanawiać czemu tyle paczek idzie w jedno miejsce i znająć życie nawet ich nie otworzą.
pozdro
z ta maksymalna kwota oclenia to jest roznie zaleznie od stanu chyba, ja mialem paczke z chicago i tam mialem wpisane wlasnie 25.pozdro
nie ma to jak Polamerusa.com ;] polecam. nie wiem ile idzie morska, ale zawsze lotnicza szlo do mnie od 8 do max 14dni. Nigdy problemow z clem chociaz tlumiki szly do mnie w oryginalnych opakowaniach... ;]
Polamer rzadzi
PS: jesli zamawiasz to upewnij sie zeby nie wysylali FedEx'em.. za kurtke z Michigan do Chicago sciagneli 30$... a ja lotnicza do pl wysylalem tlumiki po 20$.