PDA

Zobacz pełną wersję : Wysyłka części z USA bez cła...?

Erni
30-01-07, 16:10
Mam takie pytanie. Jak i czym wysłać trochę części do motoru z usa aby tego nieoclili?

pozdro600
30-01-07, 17:02
wyslij polamerem bez oryginalnych opakowan najlepiej i zeby nie bylo zadnych dowodow zakupu, deklaruje sie wartosc calej przesylki 25 dolcow bodajze i piszesz ze uzywane czesci motocyklowe. ja sobie wydech tak zalatwialem i nie bylo lipy.pozdro
teoretycznie jedyny minus to ze moze sie zgubic przesylka i wtedy dostaniesz 25 dolcow rekompensaty, ale nie slyszalem, zeby cos takiego sie stalo, wiec...

kondzik
30-01-07, 17:08
tak jak pisze pozdro........wysylalem tak pily lancuchowe tylko bez cen itp.Jak sie nie myle to produkty powyzej $100 trza juz oclic.......

Erni
30-01-07, 17:23
Ile czasu idzie paczka do PL? Nie wiem czy niebedzie problemu jak powiedzmy w paczce bedzie dużo części.

MOSZNA
30-01-07, 17:52
kurwa caly motor wysylasz erni?:bija:
paczka idzie 4-6 tygodni...raczej kolo 6 i wzwyż...
placisz za wage tego co slesz wiec nie polecam przeginac z waga...
jezeli kupujesz na ebayu od sklepow to i tak bedzie faktura w paczce wiec masz problem.jezeli od osob prywatnych to musisz zaznaczyc ze nie chcesz jakichkolwiek papierow.deklaracja celna jak wyzej...piszesz w scieme i tyle.jedyny problem bedziesz mial taki ze jak kupujesz od amerykanow to oni nie maja pojecia o polskich firmach spedycyjnych i ich lokalizacjach-sa one najtansze ale daleko.najpredzej beda chcieli ci wyslac zwykla poczta i zaplacisz WCHUJ...wiec uwazaj na to...
powodzenia i dawaj znac jak ci idzie ta operacja:salut:
awe satan:buttrock:

camaro
30-01-07, 19:53
Chociaz nie lubie stylu pisania Mad Mike, to sie calkowicie zgadzam to co tam wyzej jest napisane przez tego pana.

xxsliwaxx
30-01-07, 20:55
zrób dokladnie jak pisze pozdro600 tylko wpisz na paczce $35 i bedzie spoko do tej sumu nie ma cła (lub do $38ale ja wpisywałem zawsze 35) - ja przesyłałem tłumik owiewki lampy itd jeśli chodzi o czas to do 6 tyg a zależne jest to kiedy nadasz w usa przesyłke np paczki zabieraja z punktu raz w tyg powiedzmy w srodę a ty zawiozłeś w czw wiec juz paczka leży tydzien a druga sprawa jest taka kiedy kontener się zapełni wtedy go wstawiają na statek - mi poaczki szly niektore 4 tyg a niektore 6 zalezy ale spoko i tez nie mialem przypadku zeby zaginely a wyslalem ich okolo 20 wiec luzzzz wysyłaj!!!
a co do ceny to chyba 65centow za funt - bylo kiedys troche taniej ale jakies firmy upadly i cena podskoczyla.
Dobra rada zeby nie bylo klopotu z celnym - zrob mniejsze paczki, nie laduj wszystkiego do jednej i zaadresuj na siebie 1, 2 na babcie 3 na ciocie itd wtedy sie nie doczepią i nie zaczną zastanawiać czemu tyle paczek idzie w jedno miejsce i znająć życie nawet ich nie otworzą.
pozdro

pozdro600
31-01-07, 00:36
z ta maksymalna kwota oclenia to jest roznie zaleznie od stanu chyba, ja mialem paczke z chicago i tam mialem wpisane wlasnie 25.pozdro

nowakR6
31-01-07, 05:31
nie ma to jak Polamerusa.com ;] polecam. nie wiem ile idzie morska, ale zawsze lotnicza szlo do mnie od 8 do max 14dni. Nigdy problemow z clem chociaz tlumiki szly do mnie w oryginalnych opakowaniach... ;]

Polamer rzadzi

PS: jesli zamawiasz to upewnij sie zeby nie wysylali FedEx'em.. za kurtke z Michigan do Chicago sciagneli 30$... a ja lotnicza do pl wysylalem tlumiki po 20$.