Zobacz pełną wersję : Będziemy preclami
Ministerstwo Transportu chce wprowadzić obowiązek posiadania kamizelek odblaskowych dla motocyklistów. Ma to w sposób istotny wpłynąć na poprawę bezpieczeństwa na drodze.
- Obowiązek posiadania kamizelek odblaskowych dla motocyklistów uzyskał akceptację kierownictwa resortu - powiedział nam Maciej Wroński, dyrektor Departamentu Dróg i Transportu Drogowego w Ministerstwie Transportu. Ta kwestia ma się znaleźć w przepisach Prawa o ruchu drogowym, które zostaną przedłożone Sejmowi do rozpatrzenia na jednym z najbliższych posiedzeń. Wroński zaznaczył, że z wnioskiem o zajęcie się tą sprawą wystąpiło kilka klubów motorowych, ponieważ taki wymóg miałby znaczący wpływ na bezpieczeństwo motocyklistów.
Ponadto rozważane są jeszcze dwie propozycje zgłoszone w ramach konsultacji społecznych, również dotyczące posiadania kamizelki odblaskowej. Jak wyjaśnił Maciej Wroński, pierwsza dotyczy dzieci i młodzieży poruszających się rowerami po jezdni i na poboczu. Druga natomiast przewiduje obowiązek posiadania kamizelek przez kierowców, którzy poza obszarem zabudowanym po zmroku będą naprawiali drobne usterki samochodowe. Obydwa projekty zostały zgłoszone stosunkowo niedawno, obecnie są one konsultowane z ekspertami. Chodzi m.in. o rozważenie kwestii, czy korzyści społeczne związane z wprowadzeniem tego pomysłu w życie będą większe od związanych z nim kosztów.
Jacek Sądej
Ja pierdole jeszcze jakieś pojebańce musiały wyskoczyc z inicjatywą
Ja p****** jakies preclownie to zglosily. Jak oni jezdza to chca zeby kazdy :P. Bedzie niezle łomotała ta kamizelka przy 200km/h:lol3:
No to qrwa pojechali po całości ... :pila::pala::eek:
Mysle ze malo kto zalozy. Niebiescy tylko beda zacierac rece :P
do noszenia szlek odblaskowych jestem przyzwyczajony z pracy bo pod zieia przydaje sie byc widocznym na drodze pewnie tez by to duzo dalo wiec jesli ktos chce to niech sobie zaklada kamizelke i smiga ja nie mam nic przeciwko ale nakladanie nakazu to bzdura niech sobie sami lataja w kamizelkach po huj odrazu robic obowiazek przeciez mozna promowac taka akcje jak ktos bedzie chcial to sobie zalozy a jak nie to jego sprawa
w życiu nie ubiore tego gówna!!!!!!!!!!!!!!
moje życie moja brocha
No to wielkie łajno preclowskie się robi :|
Nigdy czegoś takiego nie założe !!!!!!
Oby tylko czegoś takiego nie wprowadzili :o_O:
Powinno być tak jak napisał Gresus:
po huj odrazu robic obowiazek przeciez mozna promowac taka akcje jak ktos bedzie chcial to sobie zalozy a jak nie to jego sprawaW/g mnie powinno być też tak z kaskami...... kto chce niech zakłada, kto nie chce to niech nie zakłada.
http://www.naszdziennik.p...215&id=po45.txt (http://www.naszdziennik.p...215&id=po45.txt/)
:o_O::-?
nie ma chuja we wsi hhahahahaha
a ja uwazam ze to bedzie bardzo dobre dla nas, braci motocyklowejm gdyz dzieki kamizelce odblaskowej inni kierowcy beda zwracac na nas uwage i wtedy bedziemy bezpieczniejsi.
JEDEN CHUJ CHYBA CZY ZAPIERDALAM PONAD PAKE NA KOLE W KAMIZELCE CZY TEZ BEZ NIE? I TAK MNIE NIE WIDAC I TAK, CO ZA POJEB TO WYMYSLIL - PRZECIEZ I TAK PRZOD MOTORU BEDZIE ZASLANIAC MI TA KAMIZELKE JAK BEDE WALIC NA GUMIE
Popierdolilo ich. NIe zaloze takiej kamizelki. W tych kamizelkach wygladalibysmy jak robotnicy drogowi. To jak juz chca to wprowadzic to moze jeszcze niech kaza nam wozic na plecach znak "uwaga roboty na drodze"
......świat schodzi na psy... :o_O:
...ja pierdolę :|
te kamizelki to widac tylko na czopekach i na endurakach.JA napewno nie zaloze tego bo wsiursko bedzie wygladalo.Latem koszulka na krotki rekaw spodenki sandalki i korwa kamizelka pomaranczowa no korwa pogielo ich.A na scigach i tak jej nie bedzie widac bo jak sie polozy ktos na baku to korwa dupe tylko wypnie :) zaraz pewnie spodnie odblaskowe wymysla :)
będe latał po lesie w kamizelce zeby mnie sarny widziały ;D
chuj im w dupsko :D
Pomysł nakładający taki obowiązek istotnie lekko nie trafiony....ale czytając wasze posty to 100 procent kozaków mających w dupie bezpieczeństwo, musi byc tylko ładnie i lansowo heheheheheh to se spojler załóżcie zeby ładnie wyglądac heheh
a teraz jezdzijcie sobie po mnie.......dla scisłosci : woze sie zx9r...więc mało preclowski
wiesz ja przewaznie latam na malych trasach i po miescie sobie powoli pykam.Jak bym tak sobie pykal powoli w kombi to pewnie bym polowe swojej wagi stracil :) ale jak jade gdzies dalej to sie ubieram pozadnie
pierdolisz filar! jakich kozakow? jaki lans? kurwa jaki spojler?????
Przeca większość normalnych ludzi tego ścierwa nie założy... Słusznie Paznokie napisał, olać :).
a ja bym proponował zrobić kilka takich kamizelek z logiem StuntPoland.........mówie Wam bedzie fajnie dajcie sie namówić
:lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::l ol3:
hehe za chuja tego ścierwa nie włoże
Jak kamizelki nie wypalą to wpadną na inny pomysł....
Pies cygana 'STRAŻ' cuś im podpowie ;)
kiedyś dorabiałełm w firmie ochroniarskiej... mieliśmyz kumplem 2 identyczne kawy ZX9 , okleili nam je skromnie, dali kamizelki odblaskowe z logo firmy i jeździliśmy jako piloci konwoju z bankowozem po mieście co by reklame firmie robić...
mniejsza o to
Przy okazji robili sobie z tego materiały reklamowe- była sesja z fotografem(i to kilka) i jazda z kamerami...
generalnie było spokojnie i patrolowo ale wkońcu poprosili o coś z przytupem, dobra droga, kamerzysta sie ustawił i łycha...
Nie wiem ile szliśmy ale przy 2óch pakach mało tych kamizeklek z nas nie pozrywało, u mnie sie porwała i potem wyglądała jak szmata a kumpla było podobnmie... pozatym wyglądaliśmy jak debile
NIGDY W ŻYCIU TEGO GÓWNA NIE ZAŁOŻE bo:
- nie chce byc identyfikowany z preclami(w złego tego słowa znaczeniu) i wszelkimi innymi pseudo poprawnymi bikerami
- NIE NAWIDZE jak ktoś coś mi narzuca(ktoś zaraz krzyknie kask- kask jest OK i nie lubie jeździć bez, tak samo jak bez rekawiczek ale w żadnych odblaskowych szmatach jeździł nie będe)
- nie chce wyglądac jak kolo z robót drogowych
- lubie zapierdalać i nie otrzebny mi spadochron
- przy prędkościach patrolowych motor i tak doskonale widac bez kamizelki a jak ktoś igdzi ogniem to ani kamizelka ani nawet koguty i długie mu nie pomoga bo ludzie i tak nie widzą
- pierwsze słysze żeby w jakimkolwiek kraju był taki nakaz
- sam deycduje jak sie ubieram na moto i w czym miciepło, wygodnie czy bezpiecznie i równie dobrze moga nakazać jazde w żółwiach czy kurtkach z protektorami...
- nie po to ludzie szarpią sie na pożadne ciuchy za grubą często kase żeby na to założyć jakąś wsiurską kamizelke i wyglądac w niej jak te jebane hordy wiejskich gupków co ubierają w takie kamizele ostatnio oparcia swoich zdezelowanych fur...
- i ostatnia sprawa... moze ktoś powie że to lans ale tak samo jak nie założe białych adików do garniaka ani pantofli do krótkich gaci tak samo kamizelka nie pasuje do moto SZCZEGÓLNIE innego niż skuter czy turystyk
Stare przysłowie mówi że "twój wygląd świadczy o Tobie"
To samo tyczy sie motocykla i tego jak sie na niego ubierzesz...
Jeden umie zapierdalac w brudnych ujebanych błotem wymieszanym z gównem butach i nic sobie z tego nie robi a inny przywiązuje wage do tego żeby wygądać jak biały człowiek i nie musiec sie za siebe wstydzić!
mam w dupie że jakas banda zjebanych "PRAWDZIWYCH" motocyklistów ubzdurała coś sobie od przepicia sfermentowanymi tymbarkami i chce teraz nasiłę uszczęsliwić cały kraj a eksperci rzadowi gotowi byli zakazać antykoncepcji i rejetrowania nieformalnych zwiazków wiec powinni wypierdalać z kumplami w kamizelkach na kaukaz i byłby święty spokój...
dobra ale jak będzie nakaz noszenia tego gówna to i tak prędzej czy później wszyscy to założą bo bez kamizelki trzeba bedzie spieralac przed każdym patrolem policji a jak przypuszczam nie większość wolałaby tego uniknąć.
Kurwa trzeba zbierać podpisy albo wyjśc z inicjatywą - zakazac jazdy choperami bo mają za słabe hamulce i ich użytkownicy należą do gangów i wtedy same precle by się wycofały z tej głupiej inicjatywy :D
szanowni koledzy, myśląc o naszym wspólnym dobru, oraz o naszych rodzinach i osobach z którymi się znamy, myśle że powinnismy zadbać o nasze bezpieczeństwo i wprowadzić zakaz jazdy na motocyklach wogóle. tak tak, rozumiem ze wszyscy to uwielbiają, ja również, ale to niebezpieczne zajęcie i powinniśmy go zaprzestać drodzy koledzy. ewentualnością mogłoby być doczepienie bocznych kółek przy tylnim kole w motocyklu, aby niebyło mozliwość przewrócenia się na nim na bok, oraz zablokowania mocy wszelkich silników motocyklowych do 1 KM ( co i tak uważam za szaleństwo, bo któż rozsądny przekracza 30 km/h na motocyklu?)
bracia, zróbmy coś zanim wszyscy zginiemy
jeżeli kogoś uraziłem swoją wypowedzią to przepraszam, niemiałem takiego zamiaru
......no i zamontujmy w co nojmniej dziesięciu miejcscach motocykla "miśki" odblaskowe -takie z tornistra przedszkolaka he he
Szczerze mówiąc to wątpie żeby to wprowadzili. Tak samo od dlugiego czasu trąbią o wprowadzeniu obowiązku noszenia kasku przez rowerzystów a jak narazie nic takiego nie weszło w życie więc myśle ze narazie nie ma co srać ogniem tylko poczekac aż będa jakies wiarygodniejsze informacje (jakas zmianka w jakimś tam dzienniku to jak dla mnie malo wiarygodne źródło). W przeciwnym razie, tak jak mowi karol128 wcześniej czy pozniej każdy sie bedzie musiał podporządkowac więc trza bedzie cos z tym zrobic...
Kupie sobie kamizelkę z napisem HWDP O_o
Najlepiej wyrazil Spidi odczucia... Kurde, trzeba byc cos kombinowac. Bo jak nie to sie obudzimy z reka w nocniku :P Juz widze jak wszyscy beda gumowac na tych kamizelkach. A jakie filmiki beda fajne z tego :lol3:
kamizelka dobra rzecz.. musimy dbać o zdrowie i życie :twisted: :fucku:
na huj wogule się produkować ? w życiu tego niezałorze nawet na siłe jebać to i tyle ... bez komentarza, bez sensu pisać wogule o tym lać na to jebać ich i huj ..:hwdp:HujWDupePreclom
jak bedzie nakaz to zamotam sobie taka kamizelka z nauki jazdy i chuj wszystkim w pupke...
czemu nie.. jak ma mi to zmniejszyc ilosc zatrzyman przez psiarnie czy chociaz ucieczek to wole sobie zalozyc.. jezdze dla siebie a takiej kamizelki nie czuc bo proawie nic nie wazy wiec mi nie przeszkadza.. a ze dupeczki beda sie patrzec.. i tak sie patrza mysle ze wolna guma wyglada tak samo dobrze w wykonaniu goscia w kamizelce lub bez tyle ;)
Mi to w sumie jebie co oni wprowadza... daleko mi do jazdy w Polsce jeszcze niestety ...
God Shake The Quenn :D
Pomysł nakładający taki obowiązek istotnie lekko nie trafiony....ale czytając wasze posty to 100 procent kozaków mających w dupie bezpieczeństwo, musi byc tylko ładnie i lansowo heheheheheh to se spojler załóżcie zeby ładnie wyglądac heheh
a teraz jezdzijcie sobie po mnie.......dla scisłosci : woze sie zx9r...więc mało preclowski
:lol3::lol3: Buhahah świerzak wyraził swoje zdanie z góry zakładając że zostanie pojechany przez reszte a tu chuj... nie ma pojazdu :lol3:
targaj dzide :lol3: moja stara jedzi na 9 i huj też jest mało preclowska ?:yeah:
Hahaha polska to wspanialy kraj:)
łuahahahahaha już bo mnie kurwy zobaczą w takiej pedalskiej żerowiastej szmacie. yyyyyyyyhhhhhhhhhyyyyyyyyy bez kurwa najmniejszego sensu takie przepisy wprowadzac. niedlugo jebną nakaz jazdy tylko motocyklami poniżej 60KM albo tylko z dokręconymi dwoma dodatkowymi kółkami jak w rowerach. bez kurwa sensu !
filar wozisz sie jako plecak ??:)
Jesli chodiz o kamizelki to ni chuja nie przejdzie przeciez nie moga nikomu nakazac tego nosic co najwyzej jak to jest w niektorych krajach moga wprowadzic nakaz posiadania ale nie noszenia wiec nie ma sie co bac bo pewnie to kolejny jebniety pomysl ktory za chiny nie przejdzie.
chore, kurwa, chore , nie wiadomo, czy sie smiac sie czy plakac...ehhh...
chore, kurwa, chore , nie wiadomo, czy sie smiac sie czy plakac...ehhh...
Ja płaczę ze śmiechu :lol3:
filar wozisz sie jako plecak ??:)
Jesli chodiz o kamizelki to ni chuja nie przejdzie przeciez nie moga nikomu nakazac tego nosic co najwyzej jak to jest w niektorych krajach moga wprowadzic nakaz posiadania ale nie noszenia wiec nie ma sie co bac bo pewnie to kolejny jebniety pomysl ktory za chiny nie przejdzie.
Wlasnie caly wlurw w tym ze moga... tak samo jak jest obowiazek noszenia kasku na moto. W niektorych (chyba 2) europejskich krajach jest taki obowiazek.. poryte to do szescianu:bija:By sie lepiej ci poslowie za gospodarke kraju wzieli( a moze jednak lepiej nie:P) a precle co wyszli z inicjatywa niech... a zreszta nie skomentuje:]
Kamizelkom Mowimy Stanowczo Nie.. NIE KURWA NIE!!!
Moze jeszchce chcą zeby kamizelka była z napisem: "UWAGA JADE" albo "UWAGA MOTOCYKLISTA" buehyhy.
Albo moze kask ze swiatełkiem emitującym żółte kolory?!?!
Albo moze motor mam poobklejac odblakoswymi elemenatmi zeby był widoczny z 50 kilometrów?
No wiadomo ze to poprawi zauwazanosc motocyklistow ale mysle ze to nie uchorni przed smiercią czy kalectwem.
Wlasnie caly wlurw w tym ze moga... tak samo jak jest obowiazek noszenia kasku na moto. W niektorych (chyba 2) europejskich krajach jest taki obowiazek.. poryte to do szescianu:bija:By sie lepiej ci poslowie za gospodarke kraju wzieli( a moze jednak lepiej nie:P) a precle co wyszli z inicjatywa niech... a zreszta nie skomentuje:]
W tych krajach jest nakaz posiadania kamizelki a nie jej noszenia a to inna sprawa przeciez nie moga ci powiedziec w co sie masz ubrac zreszta pewnie znajac polski rzad ze jak by wymyslili taka ustawe ( w co bardzo watpie) to sformulowali by ja pewnie tak ze ta kamizelke to mozna by pod kurtka nosic albo i nawet w kieszeni trzynac :)
Aha... no bys wzial zamiast koszulki i basta. Niech wy%$@! A nie mogli by cie zatrzymac bo nie beda wiedziec czy nie masz pod spodem :P
to i tak nie wejdzie... nie ma sie czym przejmowac ;]
Powiem tylko :
Dzisiaj kamizelki a jutro ?? huje na głowach będziemy nosić a może nadajnik dla każdego motocyklisty żeby świeże nerki do szpitala były ?? Huj im w dupe :fucku:
jesli wierzyc dziennikowi iz : "Obowiązek posiadania kamizelek odblaskowych dla motocyklistów uzyskał akceptację kierownictwa resortu"
moza interpretowac na 2 sposoby
a) posiadac np: w zadupku, w plecaku itp
b) posiadac czyli miec na sobie
obydwa pomysly sa debilne, ale jesli maja na mysli pkt 2 to warto interweniowac, niz mowic "pierdole nie zaloze". Skoro "kluby motorowe" podsunely taki pomysl to mozemy tez poslac nasze zdanie na ten temat.
Co do zakazu dopuszczenia czoprow .. jak najbardziej za :P salbe hamulce to dobry argument, chociaz te "prawdziwe motocykle dla prawdziwych motocyklistow" podobno posiadaja niezbede atesty homologacyjne :(
za HUJA nic nie załoze - jebie mnie to - ale w takiej kamizelce ni ebede jezdził i HUJ
niemozliwe korwa co za niedojebany kraj ja pierdole.
Głowy nie dam, ale wydaje mi sie ze na niektórych dniach torowych na wyspach trzeba zakladac takie kamizelki i nikt nie marudzi ze bedzie zle wygladac. Z tym ze tamte sa inaczej zaprojektowane niz te preclowe, dostosowane do duzych predkosci
a po prostu trzeba to olac.. pierdolenie :P I tak wszyscy to beda mieli w dupie
kiedys na któryms tam forum wstecz napisałem kilka postów, narazie jestem dopiero na etapie cieżkiego pracowania na sprzęt więc siedze przyczajony
czyżby Roman G. maczał w tym swoje paluchy?
a ja powiem tak: zobaczymy co czas nam przyniesie a narazie nie ma co sie za bardzo przejmowac i pierdolic bez sensu...
Przemek929
18-02-07, 15:35
Nawet jak to wejdzie w życie to i tak nic nie ubiore zreszta tak jak wiekszość.
Pojeby
Najgorzej, że w tym popierdolonym kraju wszystko mogą przepchać. I nie będzie to pierwszy przepis bez sensu.
A co do tego "perdole nie założę" to sądzę, że po 5 mandatach każdemu się znudzi, i powie, chuj, wszyscy jeżdżą ... to nikt nie będze na mnie patrzył jak na debila... :salut:
ostan o głośnych wydechach, łysych oponach, braku lusterek, halogenach kuchennych zamiast lamp, gównianymi(albo i zupełnym braku) kierunków czy chocby pozaginanych blachach też tak mówili i mówią i co? i gówno... na szczęście! :D
ale smuty....tyle wywodow o kamizelki....tak tylko precle pozakladaja :D
Adrian.moto
19-02-07, 23:36
odemnie z wiochy mlody pewnie kupi sobie nawet 2 na wypadek gdyby się jedna poplamiła albo zgineła przed wyjazdem bo przecież jak by można było bez pojechać :bija:
adrian chyba ty kupisz sobie 2 bo w parze z dresem bedzie zajebyscie wygladac jaki lans:lol3: :lol3: :lol3:
Najgorzej, że w tym popierdolonym kraju wszystko mogą przepchać. I nie będzie to pierwszy przepis bez sensu.
A co do tego "perdole nie założę" to sądzę, że po 5 mandatach każdemu się znudzi, i powie, chuj, wszyscy jeżdżą ...
Jak ten przepis naprawde wejdzie to zgadzam sie w 100% z wypowiedzia tego Pana :) jezeli o mnei chodzi to pierdole nie wracam:)
Ps.Mam prosbe jak wejdzie ten przepis - zapodajcie chlopaki foty jak wygladacie w "zajebistych" kamizelkach :okay: hahaha
MELANZ_666
20-02-07, 07:52
ja ubiore taka kamizelke ..ale po jej zalozeniu na dwie godziny w las w blocko co by zajebac ja na maksa i pozniej na droge i ciekawe co wtedy????? albo huj jebne sie jakims scigiem tak pod2,5 i zobaczymy czy wytrzyyma a pozniej na preclowka lc4
ja pierdola mysle ze ten przepis nie da rady przeciesz nie moga....a huj u nas moge ups.....pojebaly mi siekraje hehehehehee
a my z jarzabesem bedziemy zakladac... i bedziemy przepisowo jezdzic tak zeby wladze do nas sie nei przyczepiali, i wogle chyb kupimy 2 junaki :lol3:
adrian chyba ty kupisz sobie 2 bo w parze z dresem bedzie zajebyscie wygladac jaki lans:lol3: :lol3: :lol3:
Pod kolor przynajmniej? :lol3:
a my z jarzabesem bedziemy zakladac... i bedziemy przepisowo jezdzic tak zeby wladze do nas sie nei przyczepiali, i wogle chyb kupimy 2 junaki :lol3:
No to chlopaki z Doliny Rospudy beda na czasie..
He he - ta ustawa moze przejść - ktoś niezła kaske zarobi na produkcji tego gówna - a jak juz wejdzie to się tego nie przeskoczy i będzie tak jak z pasami bezpieczeństwa - wszyscy mówili "NIE" i co chuj zapinają !!!
He he - ta ustawa moze przejść - ktoś niezła kaske zarobi na produkcji tego gówna - a jak juz wejdzie to się tego nie przeskoczy i będzie tak jak z pasami bezpieczeństwa - wszyscy mówili "NIE" i co chuj zapinają !!!
opowiadasz... a zapinasz faktycznie??
ja tylko na trasie i tylko dlatego że chce a nie bo musze- w mieście nie zapinam(wiem że to głupie ale porpstu nie lubie bo czesto wsiadam, wysiadam, zima kurtka itp) i jeszcze nie zdarzyło mi sie żeby ktoś sie czepiał! i jakoś nie czuje i nie widze zebym był w tej kwestii wyjątkiem...
nie porównujcie pasów i innych rzeczy z samochodów do motocykli .. Ja osobiście zapinam ale nie wyobrażam sobie jeżdzenia w takim gównie. Napewno znajdzie sie jakiś feler żeby przeskoczyć ten przepis
kamizelka w kolorze pizdoocznym :banan: a do tego na kask czepek takiego samego koloru :lol3: i pro lans na miescie
Wytlumaczcie mi po co ludzie w samochodach nakladaja na siedzenia te kamizelki odblaskowe?
jak bede jakiegos widizal to sie go zapytam :lol3:
P.S
Czy ma ktos taka kamizelke z adasia albo nike :lol3: :lol3: :lol3:
Wytlumaczcie mi po co ludzie w samochodach nakladaja na siedzenia te kamizelki odblaskowe?
Zeby nie bylo widac porwanych siedzen:hahaha: Ogolnie to szczyt jest..
bo ludzie mysla ze to jest obowiazkowe przy kontroli... bo zamotali z tymi kamizelkami, a tak naprawde potrzebne sa tylko przy zmianie opony np, ale przy kontorli nie musisz jej miec
a tak naprawde potrzebne sa tylko przy zmianie opony np, ale przy kontorli nie musisz jej miec
nie do końca- trzeba je mieć(albo miał byc taki przepis) w autach z homologacją cięzarową i w samochodach firmowych ale w cywilnych autach osób prywatnych nie ma i nie było takiego obowiazku...
a to zamotanie i tak nie tłumaczy robienia z siebie ostatniego wsiura i czepainia ich na oparciach:lol3:
za granica tez sa wymagane.. (wiecie.. Ukraina, Bielarus)
edit: w autach oczywiscie:-p
przepis zajebisty. Lubelskie precle juz nie moga sie doczekac sezonu zeby pochwalic sie swoimi oczojebnymi firankami. a nawet jak przepis nie przejdzie drogi legislacji to precle beda dumnie w tych szmatach dymac(siebie)
opowiadasz... a zapinasz faktycznie??
ja tylko na trasie i tylko dlatego że chce a nie bo musze- w mieście nie zapinam(wiem że to głupie ale porpstu nie lubie bo czesto wsiadam, wysiadam, zima kurtka itp) i jeszcze nie zdarzyło mi sie żeby ktoś sie czepiał! i jakoś nie czuje i nie widze zebym był w tej kwestii wyjątkiem...
Zle się wraziłem troche - ja zapinam pasy jak psy widze (i jak kobitka mi truje:) ale czasmi zapinam jak jade nawet po fajki chuj wie od czego to zależy - pewnie jak mam lenia to olewam. Juz mi dojebali 2 mandaty za pasy więc...
Odnośnie kamizelek to jak to preclewo wejdzie to trzeba bedzie to gówno ubierać bo tylko pieski będą rączki zacierąć żeby nam dojebać a nie da się tego założyć równie szybko jak pasów :) wiec jedna wielka popelina!!!
W usa jak jeździłem to nie było mowy o jakiś kamizelkach ale trzeba było pierdolone naklejki odblaskowe na kask nalepiać z obu stron więc...
W usa jak jeździłem to nie było mowy o jakiś kamizelkach ale trzeba było pierdolone naklejki odblaskowe na kask nalepiać z obu stron więc...
to gdzie Ty w usa byłeś że odblaskowe kaski musiałes mieć??:o_O: tu na FL to nawet kierunków z przodu podobno nie trza mieć.........
Zle się wraziłem troche - ja zapinam pasy jak psy widze (i jak kobitka mi truje:) ale czasmi zapinam jak jade nawet po fajki chuj wie od czego to zależy - pewnie jak mam lenia to olewam. Juz mi dojebali 2 mandaty za pasy więc...
Odnośnie kamizelek to jak to preclewo wejdzie to trzeba bedzie to gówno ubierać bo tylko pieski będą rączki zacierąć żeby nam dojebać a nie da się tego założyć równie szybko jak pasów :) wiec jedna wielka popelina!!!
ale pasy to był tylko przykład...
tak samo jak skutecznie ścigają brak lusterek, puse wydechy, łse gumy, złe oświetlenie(albo brak), łamanie przepisów... tak samo będa skutecznie łapac za kamizelki.
Poprostu będzie dym i tyle ale i tak naprwade duża grupa osób zstwierdzi że ma wyjebane na ten preclowski szajs i tego nie założy!
No to jak w koncu, ma byc nakaz znosznia tych szmat czy jeszcze nic nie wiadomo do konca??:cycki:
Nie wiadomo bo juz by byl dym:]
to gdzie Ty w usa byłeś że odblaskowe kaski musiałes mieć??:o_O: tu na FL to nawet kierunków z przodu podobno nie trza mieć.........
NJ - trzeb anaklejać na kask takie dwie naklejki odblaskowe około 2cm/2cm po obu stronach na kask a ubezpieczenie to musowo musi być.