Zobacz pełną wersję : Moto z Belgii Potrzebne wymeldowanie czy cos?
Witam, czy do motocykla sprowadzonego z belgii jest potrzebne wymeldowanie? Czy coś jeszcze poza dowodem rejestracyjnym i umową kupna jest potrzebne?
Nic!! umowa+ dowód wystarczą
Nie wiem jak z belgii, ale z wloch na dowodzie jest pieczatka z dwoch stron, ze jest wymeldowany i motor idzie do sprzedazy do innego kraju uni i dowod jest przekreslony. Nastepnie umowa, ktora mozesz sam podpisac.
Kupowalem kiedys w Belgii BMW F650 , umowa plus dowod, potem robisz tlumaczenia i do rejestreacji dalsza procedura
Tylko ten różowy dowód i umowa ,potem tłumacz i to wszystko:okay:
Nie wiem jak z belgii, ale z wloch na dowodzie jest pieczatka z dwoch stron, ze jest wymeldowany i motor idzie do sprzedazy do innego kraju uni i dowod jest przekreslony. Nastepnie umowa, ktora mozesz sam podpisac.
na dowodzie pieczatka i oprocz tego papier ktory stwierdza wymeldowanie tzn podstawa do zarejestrowania moto z włoch w polsce jest ten papier a dowodu wystarczy ksero z org pieczatka włoskiego wydzialu komunikacji
Ja sprowadzałem moto z Belgii ale pochodzi z Anglii i mam tylko fakture i wymeldowanie.
Ja sprowadzałem moto z Belgii ale pochodzi z Anglii i mam tylko fakture i wymeldowanie.
Pigmool a powiedz mi czy miales wymeldowanie z Anglii dokladnie to jaki swistek? Bo mam V5 na siebie juz i nie wiem czy to wystarczy + umowa (czytalem ze ponoc wystarczy)
czy ewentualnie musze tutaj wyrejestrowac i dostane ' Notification Of Permenent Export' bo nie chce zeby mi pani w okienku powiedziala ze nie zarejestruje bo potrzebuje to gowno. Ponoc chlopaki rejestruja moto w PL na samo V5 + ew. umowe kupna sprzedazy.
A juz i tak mnie nienawidza w wydziale komunikacji bo takie bloto im zrobilem jak 'rejestrowalem' Civica ze chcieli dzwonic po policje - kurwa nienawidze tam zalatwiac spraw :/ urzedasy jebane - przyjezdzam na tydz i musze to zalatwic i wrocic z blachami bo chce juz legalnie pojezdzic.
Co to za V5?? Ja nie mam nic takiego. Mam tylko Certificate of permanent export i fakture.
Na tym certyfikacie sa wszystkie dane moto potrzebne do zarejestrowania i jest na nim napisane ze to swiadectwo jest wystawiane gdy moto jest eksportowane z GB na 12 m-cy lub dluzej i powinno byc okazane przy ponownej rejestracji.
Wiec jezeli wszystko ma byc ok to pewnie musisz to miec ale normalnie, jak np.rejestrujesz sprowadzony samochod to wystarczy dowod i umowa, nie potrzeba zadnych wymeldowan i innych bzdur. Jezeli to V5 to dowod rejestracyjny to jest duza szansa ze uda Ci sie to zarejestrowac, tutaj w tych zjebanych urzedach nie bardzo sie w tym lapia, wiec mysle ze bedzie ok ale jak chcesz miec wszystko zgodnie z litera prawa to chyba powinienes miec ten certyfikat.
Co to za V5?? Ja nie mam nic takiego. Mam tylko Certificate of permanent export i fakture.
Na tym certyfikacie sa wszystkie dane moto potrzebne do zarejestrowania i jest na nim napisane ze to swiadectwo jest wystawiane gdy moto jest eksportowane z GB na 12 m-cy lub dluzej i powinno byc okazane przy ponownej rejestracji.
Wiec jezeli wszystko ma byc ok to pewnie musisz to miec ale normalnie, jak np.rejestrujesz sprowadzony samochod to wystarczy dowod i umowa, nie potrzeba zadnych wymeldowan i innych bzdur. Jezeli to V5 to dowod rejestracyjny to jest duza szansa ze uda Ci sie to zarejestrowac, tutaj w tych zjebanych urzedach nie bardzo sie w tym lapia, wiec mysle ze bedzie ok ale jak chcesz miec wszystko zgodnie z litera prawa to chyba powinienes miec ten certyfikat.
Dzieki za odpowiedz V5 to jest wlasnie dowod tutejszy, jest na mnie takze nie bedzie problemow, spoko nie musze sie jebac i odsylas jeszcze raz papierow do DVLA. Rzeczywiscie oni sie nie lapia, jak rejestrowalem Civica'a to w Briefie bylo ze USA WERSJA, a gosciowka w okienku do mnie :
- Prosze Pana ale to jest wersja Amerykanska pojazdu
- No ta... I co w zwiazku z tym?
- No to przeciez ma kierownice po prawej stronie ! Pozatym USA nie jest w Unii Europejskiej i to beda jeszcze dodatkowe oplaty celne!
:o_O: :o_O: :okay: :okay:
Pogratulowac !
Powiedzialem jej zeby sie wrocila do podstawowki i zdala jeszcze raz do gimnazjum bo potrzebne jej sa podstawy geografii i wiedzy o swiecie :fucku:
Heh:)
Kumpel rejestrowal moto w jednym urzedzie powiedzieli mu ze za chuja mu tego nie zarejestruja po czym zarejestrowal bez pierdniecia w innym na kogo innego:o_O: Inna sprawa ze mial kupe jakichs kser i ze dwa dokumenty ktore bez problemu mozna bylo se wydrukowac na drukarce:lol3:
To Polska nie elegancja Francja... kombinuj napewno sie uda:)
Zeby nie zkladac nowego tematu to tutaj napisze.
Bo mam motor sprowadzony z Belegi ale umowy nie mam na siebie. I czy moge zrobic taką machlojke ze sam sobie tą umowe napisze po Polsku z tym Belgiem i sie podopisze za niego.. hehe to chyba nie przejdzie. jak mowicie?
Zeby nie zkladac nowego tematu to tutaj napisze.
Bo mam motor sprowadzony z Belegi ale umowy nie mam na siebie. I czy moge zrobic taką machlojke ze sam sobie tą umowe napisze po Polsku z tym Belgiem i sie podopisze za niego.. hehe to chyba nie przejdzie. jak mowicie?
Przejdz, przejdzie ja tak zrobilem i gites.
Przejdz, przejdzie ja tak zrobilem i gites.
ale to bedzie wygladało tak ze dowód motoru przetlumaczony a umowa nie ( bo bedzie juz po Polsku) to tak jakby wychodzi na to ze u mowe z Belgiem napisalem po Polsku.
Sie boje jakos tak zrobic. Ale skoro sprawdzony sposob
to chyba sproboje. a ile zaplaciles za przetlumaczenie dokumentow (o ile przetlumaczałes) bo patrze z białegostoku jestes.
[/quote]Bo mam motor sprowadzony z Belegi ale umowy nie mam na siebie. I czy moge zrobic taką machlojke ze sam sobie tą umowe napisze po Polsku z tym Belgiem i sie podopisze za niego.. hehe to chyba nie przejdzie. jak mowicie?[/quote]
Sorka ze tak bez przywitania puźniej to zrobie.
Jak chcesz tak zrobić to musisz mieć albo umowę dwujęzyczną albo tą belgijską przetłumaczona na polski .JaK TAK prubowałem to w okienku powiedziała ze musi być tak albo tak.A jak sie da sama polska umowe i przyjma to ma sie fuxa posdro
ale to bedzie wygladało tak ze dowód motoru przetlumaczony a umowa nie ( bo bedzie juz po Polsku) to tak jakby wychodzi na to ze u mowe z Belgiem napisalem po Polsku.
Sie boje jakos tak zrobic. Ale skoro sprawdzony sposob
to chyba sproboje. a ile zaplaciles za przetlumaczenie dokumentow (o ile przetlumaczałes) bo patrze z białegostoku jestes.
60 zl za tlumaczenie, nie dygaj nic ze umowa jest po polsku , u mnie nic sie nie czepiali wszystko jak po masle poszlo.
dopiero w nastepnym tygodniu sprawdze czy przejdzie bo 5 dni trzeba czekac na przetlumaczenie dowodu.Moze ktos jeszcze niech sie wypowie na ten temat z góry dzieki.
Najbezpieczniej jak masz umowę dwujęzyczną, wtedy nie musisz tłumaczyć i się nie przyjebią że jest po polsku z obcokrajowcem ;)
Dwujezyczna na jednym papierze? jak to wygląda?
Zadna dwujezyczna , normalnie po polsku kurwa , biedrona patrze , ze ty posrany jestes jakbys reczniki z RPA przemycal , nie dygaj chlopie
łoj kvrwa. mi poprostu nie chce sie tam chodzic kilka razy i wole wypytac. ALE OK DZIEKI. a przemycac to sie przemycało ale fajki do włoch.
Przeciez wiem ze nic mi nie grozi za sfałszowanie dokumentu.
na dowodzie pieczatka i oprocz tego papier ktory stwierdza wymeldowanie tzn podstawa do zarejestrowania moto z włoch w polsce jest ten papier a dowodu wystarczy ksero z org pieczatka włoskiego wydzialu komunikacji
Mialem tylko dowod i motor zarejestrowalem bez zadnego problemu...
Cześć. Mam pytanko. Czy dla skuterków i piździków z Reichu oprucz briefu, jest ptrzebny jakiś jeszcze kwit stwierdzający wymeldowanie? Czy wystarczy że dowód jest przekreślony?
Nie ma wymeldowania.
nie ma czegoś takiego jak jakiś dokument dodatkowy stwierdzający wymeldowanie (np. to co jest dla samochodów) dla motorowerów z niemiec, dobrze zrozumiałem? Do rejestracji potrzebny tylko brief?
Weźcie mi powiedzcie czy samo przekreślenie dowodu dla piździka do rejestracji wystarczy plis.
Raczej tak ale dawno żadnego komarka nie przywoziłem.