PDA

Zobacz pełną wersję : Moto z Belgii Potrzebne wymeldowanie czy cos?

zakrzev
08-03-07, 16:57
Witam, czy do motocykla sprowadzonego z belgii jest potrzebne wymeldowanie? Czy coś jeszcze poza dowodem rejestracyjnym i umową kupna jest potrzebne?

Pietrrek
08-03-07, 17:24
Nic!! umowa+ dowód wystarczą

Projektt
08-03-07, 23:08
Nie wiem jak z belgii, ale z wloch na dowodzie jest pieczatka z dwoch stron, ze jest wymeldowany i motor idzie do sprzedazy do innego kraju uni i dowod jest przekreslony. Nastepnie umowa, ktora mozesz sam podpisac.

Maku
08-03-07, 23:35
Kupowalem kiedys w Belgii BMW F650 , umowa plus dowod, potem robisz tlumaczenia i do rejestreacji dalsza procedura

MOK
09-03-07, 00:42
Tylko ten różowy dowód i umowa ,potem tłumacz i to wszystko:okay:

IGŁA
09-03-07, 01:07
Nie wiem jak z belgii, ale z wloch na dowodzie jest pieczatka z dwoch stron, ze jest wymeldowany i motor idzie do sprzedazy do innego kraju uni i dowod jest przekreslony. Nastepnie umowa, ktora mozesz sam podpisac.

na dowodzie pieczatka i oprocz tego papier ktory stwierdza wymeldowanie tzn podstawa do zarejestrowania moto z włoch w polsce jest ten papier a dowodu wystarczy ksero z org pieczatka włoskiego wydzialu komunikacji

pigmool
09-03-07, 10:46
Ja sprowadzałem moto z Belgii ale pochodzi z Anglii i mam tylko fakture i wymeldowanie.

MarQs
09-03-07, 23:38
Ja sprowadzałem moto z Belgii ale pochodzi z Anglii i mam tylko fakture i wymeldowanie.

Pigmool a powiedz mi czy miales wymeldowanie z Anglii dokladnie to jaki swistek? Bo mam V5 na siebie juz i nie wiem czy to wystarczy + umowa (czytalem ze ponoc wystarczy)
czy ewentualnie musze tutaj wyrejestrowac i dostane ' Notification Of Permenent Export' bo nie chce zeby mi pani w okienku powiedziala ze nie zarejestruje bo potrzebuje to gowno. Ponoc chlopaki rejestruja moto w PL na samo V5 + ew. umowe kupna sprzedazy.
A juz i tak mnie nienawidza w wydziale komunikacji bo takie bloto im zrobilem jak 'rejestrowalem' Civica ze chcieli dzwonic po policje - kurwa nienawidze tam zalatwiac spraw :/ urzedasy jebane - przyjezdzam na tydz i musze to zalatwic i wrocic z blachami bo chce juz legalnie pojezdzic.

pigmool
10-03-07, 14:13
Co to za V5?? Ja nie mam nic takiego. Mam tylko Certificate of permanent export i fakture.

Na tym certyfikacie sa wszystkie dane moto potrzebne do zarejestrowania i jest na nim napisane ze to swiadectwo jest wystawiane gdy moto jest eksportowane z GB na 12 m-cy lub dluzej i powinno byc okazane przy ponownej rejestracji.
Wiec jezeli wszystko ma byc ok to pewnie musisz to miec ale normalnie, jak np.rejestrujesz sprowadzony samochod to wystarczy dowod i umowa, nie potrzeba zadnych wymeldowan i innych bzdur. Jezeli to V5 to dowod rejestracyjny to jest duza szansa ze uda Ci sie to zarejestrowac, tutaj w tych zjebanych urzedach nie bardzo sie w tym lapia, wiec mysle ze bedzie ok ale jak chcesz miec wszystko zgodnie z litera prawa to chyba powinienes miec ten certyfikat.

MarQs
10-03-07, 17:06
Co to za V5?? Ja nie mam nic takiego. Mam tylko Certificate of permanent export i fakture.

Na tym certyfikacie sa wszystkie dane moto potrzebne do zarejestrowania i jest na nim napisane ze to swiadectwo jest wystawiane gdy moto jest eksportowane z GB na 12 m-cy lub dluzej i powinno byc okazane przy ponownej rejestracji.
Wiec jezeli wszystko ma byc ok to pewnie musisz to miec ale normalnie, jak np.rejestrujesz sprowadzony samochod to wystarczy dowod i umowa, nie potrzeba zadnych wymeldowan i innych bzdur. Jezeli to V5 to dowod rejestracyjny to jest duza szansa ze uda Ci sie to zarejestrowac, tutaj w tych zjebanych urzedach nie bardzo sie w tym lapia, wiec mysle ze bedzie ok ale jak chcesz miec wszystko zgodnie z litera prawa to chyba powinienes miec ten certyfikat.

Dzieki za odpowiedz V5 to jest wlasnie dowod tutejszy, jest na mnie takze nie bedzie problemow, spoko nie musze sie jebac i odsylas jeszcze raz papierow do DVLA. Rzeczywiscie oni sie nie lapia, jak rejestrowalem Civica'a to w Briefie bylo ze USA WERSJA, a gosciowka w okienku do mnie :

- Prosze Pana ale to jest wersja Amerykanska pojazdu
- No ta... I co w zwiazku z tym?
- No to przeciez ma kierownice po prawej stronie ! Pozatym USA nie jest w Unii Europejskiej i to beda jeszcze dodatkowe oplaty celne!

:o_O: :o_O: :okay: :okay:
Pogratulowac !

Powiedzialem jej zeby sie wrocila do podstawowki i zdala jeszcze raz do gimnazjum bo potrzebne jej sa podstawy geografii i wiedzy o swiecie :fucku:

pigmool
11-03-07, 17:41
Heh:)
Kumpel rejestrowal moto w jednym urzedzie powiedzieli mu ze za chuja mu tego nie zarejestruja po czym zarejestrowal bez pierdniecia w innym na kogo innego:o_O: Inna sprawa ze mial kupe jakichs kser i ze dwa dokumenty ktore bez problemu mozna bylo se wydrukowac na drukarce:lol3:

To Polska nie elegancja Francja... kombinuj napewno sie uda:)

Biedrona
13-03-07, 09:07
Zeby nie zkladac nowego tematu to tutaj napisze.

Bo mam motor sprowadzony z Belegi ale umowy nie mam na siebie. I czy moge zrobic taką machlojke ze sam sobie tą umowe napisze po Polsku z tym Belgiem i sie podopisze za niego.. hehe to chyba nie przejdzie. jak mowicie?

camaro
13-03-07, 09:47
Zeby nie zkladac nowego tematu to tutaj napisze.

Bo mam motor sprowadzony z Belegi ale umowy nie mam na siebie. I czy moge zrobic taką machlojke ze sam sobie tą umowe napisze po Polsku z tym Belgiem i sie podopisze za niego.. hehe to chyba nie przejdzie. jak mowicie?

Przejdz, przejdzie ja tak zrobilem i gites.

Biedrona
13-03-07, 12:32
Przejdz, przejdzie ja tak zrobilem i gites.

ale to bedzie wygladało tak ze dowód motoru przetlumaczony a umowa nie ( bo bedzie juz po Polsku) to tak jakby wychodzi na to ze u mowe z Belgiem napisalem po Polsku.
Sie boje jakos tak zrobic. Ale skoro sprawdzony sposob
to chyba sproboje. a ile zaplaciles za przetlumaczenie dokumentow (o ile przetlumaczałes) bo patrze z białegostoku jestes.

szymon
13-03-07, 14:17
[/quote]Bo mam motor sprowadzony z Belegi ale umowy nie mam na siebie. I czy moge zrobic taką machlojke ze sam sobie tą umowe napisze po Polsku z tym Belgiem i sie podopisze za niego.. hehe to chyba nie przejdzie. jak mowicie?[/quote]

Sorka ze tak bez przywitania puźniej to zrobie.
Jak chcesz tak zrobić to musisz mieć albo umowę dwujęzyczną albo tą belgijską przetłumaczona na polski .JaK TAK prubowałem to w okienku powiedziała ze musi być tak albo tak.A jak sie da sama polska umowe i przyjma to ma sie fuxa posdro

camaro
13-03-07, 17:30
ale to bedzie wygladało tak ze dowód motoru przetlumaczony a umowa nie ( bo bedzie juz po Polsku) to tak jakby wychodzi na to ze u mowe z Belgiem napisalem po Polsku.
Sie boje jakos tak zrobic. Ale skoro sprawdzony sposob
to chyba sproboje. a ile zaplaciles za przetlumaczenie dokumentow (o ile przetlumaczałes) bo patrze z białegostoku jestes.

60 zl za tlumaczenie, nie dygaj nic ze umowa jest po polsku , u mnie nic sie nie czepiali wszystko jak po masle poszlo.

Biedrona
13-03-07, 17:52
dopiero w nastepnym tygodniu sprawdze czy przejdzie bo 5 dni trzeba czekac na przetlumaczenie dowodu.Moze ktos jeszcze niech sie wypowie na ten temat z góry dzieki.

MaRRcin
13-03-07, 20:33
Najbezpieczniej jak masz umowę dwujęzyczną, wtedy nie musisz tłumaczyć i się nie przyjebią że jest po polsku z obcokrajowcem ;)

Biedrona
13-03-07, 21:13
Dwujezyczna na jednym papierze? jak to wygląda?

camaro
13-03-07, 21:40
Zadna dwujezyczna , normalnie po polsku kurwa , biedrona patrze , ze ty posrany jestes jakbys reczniki z RPA przemycal , nie dygaj chlopie

Biedrona
13-03-07, 22:44
łoj kvrwa. mi poprostu nie chce sie tam chodzic kilka razy i wole wypytac. ALE OK DZIEKI. a przemycac to sie przemycało ale fajki do włoch.
Przeciez wiem ze nic mi nie grozi za sfałszowanie dokumentu.

Rogal
14-03-07, 16:09
nie kurwa, wcale...

Projektt
23-03-07, 13:44
na dowodzie pieczatka i oprocz tego papier ktory stwierdza wymeldowanie tzn podstawa do zarejestrowania moto z włoch w polsce jest ten papier a dowodu wystarczy ksero z org pieczatka włoskiego wydzialu komunikacji

Mialem tylko dowod i motor zarejestrowalem bez zadnego problemu...

zakrzev
02-09-07, 22:01
Cześć. Mam pytanko. Czy dla skuterków i piździków z Reichu oprucz briefu, jest ptrzebny jakiś jeszcze kwit stwierdzający wymeldowanie? Czy wystarczy że dowód jest przekreślony?

zajac
02-09-07, 22:04
Nie ma wymeldowania.

zakrzev
02-09-07, 22:25
Nie ma wymeldowania.

nie ma czegoś takiego jak jakiś dokument dodatkowy stwierdzający wymeldowanie (np. to co jest dla samochodów) dla motorowerów z niemiec, dobrze zrozumiałem? Do rejestracji potrzebny tylko brief?

zakrzev
03-09-07, 19:41
Weźcie mi powiedzcie czy samo przekreślenie dowodu dla piździka do rejestracji wystarczy plis.

zajac
03-09-07, 20:30
Raczej tak ale dawno żadnego komarka nie przywoziłem.