PDA

Zobacz pełną wersję : Honda CBR 600 F1/F2/F3

macior90r
12-10-06, 16:26
co i jak, jakie róznice w uzytkowaniu, konstrukcji, przydatności w gumowaniu i chodzeniu w pionie...
POZDRAWIAM!!

Vojszu
12-10-06, 16:30
F1 - Tomash
F2 - Skiba
F3 - S$13 , Mlody
;-) Ich sie pytaj beda wiedzieli najlepiej ;-)

psycho
12-10-06, 16:41
No ja też podłanczam sie do tematu poniewaz mam zamiar kupić f2/f3 i przerabiac...ale mysle jednak o F3 wkoncu swiezsza konstrukcja..

macior90r
12-10-06, 16:43
jedyną przeszkodą jest budżet... :/

psycho
12-10-06, 16:52
No niestety....tutaj zanlazłem chyba najtansza F3 na allegro...http://moto.allegro.pl/item133604554_honda.html

Młody
12-10-06, 21:33
to sa tak naprawde 3 rozne motocykle. F1 daje rade, ma pompe paliwa wiec nie powinno byc problemow z brakiem wachy w pionie (nie wiem bo osobiscie nie jezdzilem, ale f3 ma pompe i jest git). Konstrukcja ramy i zawieszen jest bardzo wiotka co napewno jest pewna przeszkodą.
F2 jest juz sztywniejsza za to jakis pomyslowy inzynier zajebal jej pompe paliwa i przy stelazach przygasa, ale zawsze mozna wlozyc pompe z f3 lub innego moto. W F3 jest juz pompa. Silnik o 10km mocniejszy niz w f2

ToMaSh
22-10-06, 19:19
Zalezy ile masz monety... Jak nie masz za duzo to bierz F1, wpierdol pizze i smigaj !! Ja tam jestem zajebiscie zadowolony... W tym sezonie juz nie dam rady zalozyc zebatki na tyl poniewaz nie mam hajsu, ale w zime planuje troche posiedziec nad Cebra zeby zrobic z niej cos fajnego i utopic w niej kolejne pieniadze... :lol2: :mrgreen: Jak na razie to dzisiaj wybuchla kolejna opona, ale w koncu umiem sie krecic podczas palenia jak pojebany !! :mrgreen: Smazylem dziwke z 40 min i nie chciala peknac !! Dobra guma :lol: :lol2:

Lukasz_Se
22-10-06, 19:38
Zalezy ile masz monety... Jak nie masz za duzo to bierz F1, wpierdol pizze i smigaj !! Ja tam jestem zajebiscie zadowolony... W tym sezonie juz nie dam rady zalozyc zebatki na tyl poniewaz nie mam hajsu, ale w zime planuje troche posiedziec nad Cebra zeby zrobic z niej cos fajnego i utopic w niej kolejne pieniadze... :lol2: :mrgreen: Jak na razie to dzisiaj wybuchla kolejna opona, ale w koncu umiem sie krecic podczas palenia jak pojebany !! :mrgreen: Smazylem dziwke z 40 min i nie chciala peknac !! Dobra guma :lol: :lol2:
Bedziesz ekspertem od palenia gumy ;-) Wheeliesy jakies juz probowales?

KAJU
22-10-06, 19:41
ja tez mam pytanko :roll: : f3 -> f4i co wybrac na PIERWSZE powaniejsze moto do stuntu,
nie chodzi mi o zasobnosc portfela

Lukasz_Se
22-10-06, 19:47
ja tez mam pytanko :roll: : f3 -> f4i co wybrac na PIERWSZE powaniejsze moto do stuntu,
nie chodzi mi o zasobnosc portfela
Jesli kasa to nie problem to chyba oczywiscie ze F4i? Na dluzej ci posluzy,jak juz sie nauczysz nie bedziesz musial zmieniac moto (chyba ze zajezdzisz ;-) ). Z drugiej strony mowi sie, ze gaznikowce wybaczaja wiecej bledow przy trenowaniu wolnych gum itp, itd, i po przesiadce na wtrysk ma sie latwiejszy start...ale jak wolisz ;-)

ToMaSh
22-10-06, 19:52
Bedziesz ekspertem od palenia gumy ;-) Wheeliesy jakies juz probowales?

Z gazu to ni chuja nie chce isc na gume... Probowalem kilka razy ze sprzegla, podbilem na gume i w sumie moglbym sie nauczyc tak jezdzic, ale szkoda mi silnika, wole poczekac na zebatke... A jezeli chodzi o palenia laczka to naprawde jestem z Siebie zajebiscie zadowolony... Jak na razie od poczatku jak mam to moto poszly mi tylko dwie opony... Z czego dzisiaj byl 3 trening krecenia sie w kolko w moim zyciu i juz mi idzie naprawde zajebiscie :ave: :-F Mam wszystko na kamerce... Niebawem zaprezentuje wam taka produkcje, ze pospadacie z krzesel !! :weed: Tylko czekam teraz zeby mi sie komp zwolnil na gorze... :mrgreen: Naprawde, bedzie co ogladac... :ave: :okay:

karol128
22-10-06, 22:01
Z gazu to ni chuja nie chce isc na gume.

uwierz mi da się ale lepiej rzeczywiście walić ze sprzęgła - silnikowi się nic nie stanie najwyżej się może sprzęgło spalić :twisted:

Lukasz_Se
22-10-06, 22:21

uwierz mi da się ale lepiej rzeczywiście walić ze sprzęgła - silnikowi się nic nie stanie najwyżej się może sprzęgło spalić :twisted:
Ja mysle ze tomash czeka na zebatke wlasnie po to, zeby sprzeglo tak po dupie nie dostawalo ;-)

ToMaSh
22-10-06, 22:42

Moja ni chuja nie chce isc... Silniczek jest w zajebistym stanie, ma moc, dobrze sie wkreca i w ogole, ale nie moge ni chuja wbic jej na gume... Kilka razy mi sie udalo, ale to raczej byl czysty fart :lol2: Nie mam zamiaru tyrac sprzegla, dlatego wole poczekac na zebatke, wtedy to juz tylko bede odkrecal manetke i cieszyl sie widokami nieba :weed: W nastepnym sezonie mam zamiar sie nie opierdalac tylko codziennie smigac... :weed: Trzeba skonczyc z zamulaniem i wziasc sie do roboty :lol2: :mrgreen:

Lukasz_Se
22-10-06, 23:05
http://www.mobile.de/SIDxVlozlHKDJ4DjkYM5emZYA-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ11615543 40A2LsearchPublicD1300IMotorbikeY-t-vctpLtt~BmPA1A1B20C149%81Y-t-vCaMkMoPRQuSeUnVb_X_Y_x_ysO~BSRA6D1300E11000CCBRH2 0000000BGNDKRADA0HinPublicA0A0A0A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=krad&sprache=2&sr_qual=GN&top=13&id=11111111224499777&
Co o tym myslicie? Cena smieszna, moj kibelek bym za wiecej sprzedal przy odrobinie szczescia, tylko nie wiem co tam pisze. Ciekawi mnie ile trzeba by bylo jezszcze wlozyc zeby to jezdzilo, jesli jezdzi, to praktycznie pizza, szeroka kiera i juz mozna by bylo zaczac...cos sie dzisiaj napalilem, nie wiem czy czekac do wiosny czy brac jak sie cos znajdzie, jak myslicie, dobra cena?

IGŁA
23-10-06, 00:17
no za 500e to by sie oplacilo.. :] pisze ze do negocjacji wiec moze sie udac... nie znam za dobrze NIEMIECKIEGO :D:D:D ale chyba wymienil klocki i naped 1000km do tyłu

ToMaSh
23-10-06, 00:19
Nie znasz dobrze angielskiego ?? Przeciez tam wszystko jest napisane po Niemiecku... :-P :mrgreen:

Lukasz_Se
23-10-06, 05:50
Nie znasz dobrze angielskiego ?? Przeciez tam wszystko jest napisane po Niemiecku... :-P :mrgreen:
:-P

Projektt
23-10-06, 12:52
A jak wyglada sytuacja z licznikem i obrotomierzem jak sie przerobi taka f3 na stunt?

macior90r
23-10-06, 15:15
nie ma.....

Projektt
24-10-06, 01:42
To lipa :-?

OLO
24-10-06, 23:04
no tak do stuntu to faktycznie liczniki, zegarek, lampki i swiatelka "ksenon look" potrzebne jak huj...
no i bez kufrow, owiewek, fredzelkow na manetce ani rusz...
ja pierdole .....

Projektt
25-10-06, 00:54
Tak, tylko ze mnie qrwa nie stac na 2 motory, jeden do jazdy, drugi tylko do stuntu, chcialem takim motorkiem tez np do szkoly jezdzic.

Lukasz_Se
25-10-06, 06:13
Tak, tylko ze mnie qrwa nie stac na 2 motory, jeden do jazdy, drugi tylko do stuntu, chcialem takim motorkiem tez np do szkoly jezdzic.
Zainstaluj sobie licznik rowerowy...

Krystian
25-10-06, 08:32
no za 500e to by sie oplacilo.. :] pisze ze do negocjacji wiec moze sie udac... nie znam za dobrze NIEMIECKIEGO :D:D:D ale chyba wymienil klocki i naped 1000km do tyłu

PO NIEMIECKU
Erst vor ca. 1000 km habe ich den Kettensatz und die Bremsen vo. wie hi. erneuern lassen. Die Batterie ist ein Jahr alt. Nach einem Sturz (Wegrutscher) ist nun die li. Verkleidung zum Teil gebrochen. Scheinwerferverkleidung und Scheinwerfer sind ganz kaputt. Der Tacho ist ebenfalls kaputt und die Tachohalterung verbogen. Das Rahmenende ist etwas verzogen. (Bild 5: Versatz zw. Hinderrad und Reflektor) Der Motor sowie Spiegel, Blinker etc. sind ganz. Die rechte Verkleidungsseite ist auch schon etwas gerissen was aber auf´s Alter zurück zuführen ist. Der Tank ist tadellos. (Bis auf die Verkleidungsteile die ganz kaputt sind ist noch alles da.)
PO POLSKU
Dopiero przed ok.1000km dalem do zrobienia/wymiany naped i hamulce przod jak i tyl.Akumulator ma rok.Po glebie<uslizg> lewa strona owiewki polamala sie w pol.Czacha jak i plastik trzymajacy zegary sa calkowicie zepsute,Licznik rowniez uszkodzony i stelaz pod zegary wykrzywiony.Koncowka ramy lekko przeciagnieta(widac na 5 zdjeciu miedzy lampa a tylnym kolem).Silnik jak i lusterka kierunki etc sa cale.Prawa strona tez juz lekko jest uszkodzona co zwiazane jednk jest z wiekiem motocykla.Bak jest niemalze idealny.Wszystkie owiewki procz tych wymienionych uszkodzonych sa jeszcze na miejscu i cale.

pozdro

kcczaja
25-10-06, 13:54

PO NIEMIECKU
Erst vor ca. 1000 km habe ich den Kettensatz und die Bremsen vo. wie hi. erneuern lassen. Die Batterie ist ein Jahr alt. Nach einem Sturz (Wegrutscher) ist nun die li. Verkleidung zum Teil gebrochen. Scheinwerferverkleidung und Scheinwerfer sind ganz kaputt. Der Tacho ist ebenfalls kaputt und die Tachohalterung verbogen. Das Rahmenende ist etwas verzogen. (Bild 5: Versatz zw. Hinderrad und Reflektor) Der Motor sowie Spiegel, Blinker etc. sind ganz. Die rechte Verkleidungsseite ist auch schon etwas gerissen was aber auf´s Alter zurück zuführen ist. Der Tank ist tadellos. (Bis auf die Verkleidungsteile die ganz kaputt sind ist noch alles da.)
PO POLSKU
Dopiero przed ok.1000km dalem do zrobienia/wymiany naped i hamulce przod jak i tyl.Akumulator ma rok.Po glebie<uslizg> lewa strona owiewki polamala sie w pol.Czacha jak i plastik trzymajacy zegary sa calkowicie zepsute,Licznik rowniez uszkodzony i stelaz pod zegary wykrzywiony.Koncowka ramy lekko przeciagnieta(widac na 5 zdjeciu miedzy lampa a tylnym kolem).Silnik jak i lusterka kierunki etc sa cale.Prawa strona tez juz lekko jest uszkodzona co zwiazane jednk jest z wiekiem motocykla.Bak jest niemalze idealny.Wszystkie owiewki procz tych wymienionych uszkodzonych sa jeszcze na miejscu i cale.

pozdro

Łoo KRS ale ty sprechasz :) :mrgreen:
Ciekawe jak ta rama dalej .... :?: :-?

PS. KRS można liczyć kiedyś na przetłumaczenie jakiegoś ogłoszenia :-F :-] :piwo:

p.uzio
25-10-06, 15:11
Łoo KRS ale ty sprechasz pewnie w szkole byl pilny na lekcjach niemieckiego a nie kamieniami w okna rzucal....

kcczaja
25-10-06, 16:18
Łoo KRS ale ty sprechasz pewnie w szkole byl pilny na lekcjach niemieckiego a nie kamieniami w okna rzucal....

No oki, tylko ze ja wtedy siedzialem na Angielskim :-F :mrgreen:

Krystian
25-10-06, 18:34
jak bede mial czas itp to niema problemu...a jezyka sie nie uczylem...tak jak Ty polskiej mowy...