Zobacz pełną wersję : Sędziowanie na Extrememoto
Organizator poprosil mnie, żebym zapytal za pośrednictwem forum o sędziów, których byście widzieli/chcieli/proponowali na Extrememoto na Bemowie w maju.
Najlepiej 5-6 osób bezstronnych, znających się na stuncie i raczej nie glupich.
Macie może jakieś propozycje?
sami na siebie musimy glosowac nawzajem, bo kurwa nie ma chuja, zeby znalezc kogos kto sie zna na stuncie, jest bezstronny i nie bedzie startował
nie znajdzie się takich...
wybrac paru ze zszeszenia Stunterów:)
niech wybiorą kogoś kto ładnie jeżdzi pod publikę i potrafi poderwać ludzi z miejsc, bo przecie nie o miejsca tu chodzi prawda:okay:
Ja moge byc co najwyzej sędzią pomocniczym...:)
cygan dawał rady jako szef jury na bednarach. o ile sam niechce startować, to jego bym proponował na sędziego
Cygan raczej bedzie chcial wystarowac wiec odpada
Ja proponuje BartaMFK (chyba że chcesz startować...?). Do tego hmmm...? No niech będzie Coyot (chociaż wiem że za tą flaszke to dostane 0pkt ;-] :lol3: ) do tego hmm... Może Mad Mike? Może ktoś z trójmiasta...? Zdunek by sie pofatygował? Fiodor? Puzio? MAdzia Pazurowa...? :)
Trzeba wybrac tych zawodników na odpowiednim poziomie ktorzy nie będą startowali...i tyle...
Pytanie brzmi - kto nie będzie startowal ???
W 3city jest kilka osób, PietRRek z LBL, ktoś z forum (reprezentant) itd.
Pfeiffer (o ile będzie na imprezie) wskazany.
MELANZ_666
28-03-07, 16:26
nie zawsze musi byc tak ze ktos kto kiepsko jezdzi jezdzi bedzie kiepskim sedzia....to ze jezdzic nie to jedno a to ze sie zna to drugie........
Lukasz_se, on ma teorie w jednym palcu ;d tylko by musiał dotrzeć z tej swojej pipidówy
powinien byc ktos kto sie dobrze zna i kto sie wogole nie zna; ten znajacy ocenialby pod wzgledem trudnosci trikow a ten zielony w temacie pod wzgledem "show"
ok, moge być tym zielonym:)
Ps ja tam widze Fiodora!!!!!!!
Ps2 ANKIETA!!!
:lol3: Tez moge byc tym ktory sie nie zna :lol3:
Moze MarQs? Siedzi chlop w temacie i w PL bedzie, tylko urodziny taty by musial opuscic :)
Albo Czapla - jezeli nie startuje...
Jak trzeba kogos kto sie wogóle nie zna to ja wezme z sobą Babcie! :lol3:
Ja proponuje BartaMFK (chyba że chcesz startować...?)
nieno co ty ordim, ja startować :o_O: z czym, ehehehehhe:twisted:
dzięki za nominacje na sędziego, ale niestety niewiem czy ewentualnie niemiałbym w tych terminach jakichś egzaminów już na studiach. jeżeli nie to bardzo chętnie bym mógł posędziować
Łukasz_Se wg mnie też zajebiście by się nadawał, bo on jeżeli chodzi o terminologie, triki to naprawde wie o co chodzi, tylko jak go z Szwecji przyciągnąć?
Fiodor napewno będzie nagrywał materiał do dvd, więc odpada
slyszalem ze na extrememoto musi byc wymagane prawko ktorego nie ma np Mlody 125...ale miejmy nadzieje ze go dopuszcza jak nie to niech sedziuje. widze tam jeszcze takie znane osoby jak Fiodorr czy Coyot, kjtos kto siedzi w klimacie ale nie jezdzi...
hmm kurwa niech glosuje pffeifer albo wszyscy zawdonicy między sobą...
Może ziuT? Chyba się zna i ze swoją nogą pewnie nie będzie startował...
Bart jak najbardziej. Olo? :)
A, i obowiązkowo analna owca na przewodniczącą jury :wow: :ok:.
pffeifer oczywisćei obowiązkowo w jury!!
chris, dobrze mówisz o Fiodorze i Cotocie, że się bardzo nadają, ale chłopaki cały czas będą latali i jeden nagrywał a drugi foty strzelał, więc niebędą mieli na to czasu za bardzo
Może ziuT? Chyba się zna i ze swoją nogą pewnie nie będzie startował...
no mniej wiecej wiem czym sie rozni wolna guma od stopala a o cyrklach slyszalem cos na matematyce w szkole podstawowej :fucku: a poza tym to NIE WIEM, NIE ZNAM SIE, NIE ORIENTUJE SIE, ZAROBIONY JESTEM :salut:
PS ze swoja noga startowac nie bede ale odkladam ją na polke i bede pizgal HIGH CHAIR WHEELIE NO LEG :twisted:
Antek ma doswiadczenie bo sędziował zawody bodajże ski freestyle i stunci. Ja mogę sędziować.
-fiodorr
-lukasz_se - jesli by zdarzyl na prom
-marqs-jak gonzo pisal
-puzio-na bank niejednostronny ale przekupny--->:beer: :pya: :bro: :vodka:
no a wiadomo ze glowne punkty powinien miec pfeiffer...
Antek ma doswiadczenie bo sędziował zawody bodajże ski freestyle i stunci. Ja mogę sędziować.
a myślałem że ty bedziesz stratował?
w takim razie to erni na sędziego jak najbardziej
No to to moze tak.Pfeifer,Erni i ja+Fiodor(jako sędziowie pomocniczy).Myśle ze sedziowac tez by mogł Grzesiek Dąbrowski(menager Barta Ogłazy)do niego należałaby ocena ogolna przejazdu i ocena atmosfery jaka wywarł przejazd danego zawodnika na publicznosci....
Choc jak wiadomo nasza publika jest jak kapela rysie....smętna i nie do zycia....
Ewentualnie jak Greg nie bedzie chciał/mogł to kogos z prasy motocyklowej i tu bezapelacyjnie stawiam na kolege Pejsera
Ps.Ordi,mozesz nie startowac,bo zostaniesz zdyskwalifikowany..:)))
Zabrać Coyotowi aparat i niech sędziuje. W końcu pożytek z niego będzie ;)
:lol3:
Kiedy będzie wiadomo kto tam startuje? Słyszałem, że pffeifer ma być tylko w sobote?
dzieki dla tych co mnie nominowali, buziaki dla was;-] Na bednary na 100% przyjade ale extreem moto...wstepnie sie pisze, kasa powinna byc...niech mi ktos na pw tylko wysle w jaki sposob macie zamiar oceniac, acha, moge tutaj pogadac z ludzmi jak to bylo rozwiazane na ich zawodach.
No i mam nadzieje ze jakbyscie juz mnie dopuscili do sedziowania to zeby sie nie okazalo ze nie bede mial z kim wodki pic po zawodach:lol3:
Zeby nie bylo, proponuje zwierza, marqs tez dalby rade, kwiatka? jesli nie startuje, no i pfeifer oczywiscie
Ja bym proponował Stuntera13 tylko niewiadomo czy on sam nie będzie startował i czy będzie chciał sędziowac bo to wiadomo obowiązek dosyc duży no i Raptowny i Pfeiffer tez chyba obowiązek w jury!?
nie zawsze musi byc tak ze ktos kto kiepsko jezdzi jezdzi bedzie kiepskim sedzia....to ze jezdzic nie to jedno a to ze sie zna to drugie........
czyli potrzeba nam takiego jebaka teoretyka :lol3:
Moje typy:
- Pfeiffer (gościnnie)
- Coyot
- Fiodor
- Olo
- Mikołaj M3M
- Lovtza - ścigacz.pl
- ktoś z prasy motocyklowej (nie preclowej)
Moje typy:
- Pfeiffer (gościnnie)
- Coyot
- Fiodor
- Olo
- Mikołaj M3M
- Lovtza - ścigacz.pl
- ktoś z prasy motocyklowej (nie preclowej)
Dokładnie...a z tej prasy niech bedzie kolega Pejser(jest w temacie i sam dziduje)
Dziekuje,wszystko jasne>!!!
Moje typy:
- Pfeiffer (gościnnie)
- Coyot
- Fiodor
- Olo
- Mikołaj M3M
- Lovtza - ścigacz.pl
- ktoś z prasy motocyklowej (nie preclowej) No Przemyslawie, bardzo ladnie, ja jeszcze zaproponuje p. Dziawera na konferansjera imprezy i sedziego pomocniczego :pop:
ps. mysle ze kazdy kto cos tam smiga bedzie chcial jezdzic, jak juz jest taka impreza to trzeba sie pokazac przeciez.
Oczywiście ja już stary i głupi, więc siadam na trybunach, kupuje 5kg popcornu i będę babcie w beretach podrywał i klepał po ich super sexi dupciach... ahhh...! juz sie nie moge doczekać!
Ja zamiast Lovtzy dałbym ŁukaszaSE!!!!
Resztę ludzi popieram! Ewentualnie jeszcze Erni.
Coyot, nie boje się bo nie wiem czy wogóle będę na Bemowie bo pewnie zacznie mi się sesja :-x Poza tym walczę jeszcze z sesją zimową :o_O: no i z sesją letnią z zeszłego roku :] Ogółem nauki multum i nie mam nawet kiedy sie po dupie podrapać :| Do tego motor stoi znów w rozsypce i nie mam kiedy jeździć (bo siedzę w Krk i niby to się ucze) :|
CYGAN JAK JESZCZE RAZ EDYTUJESZ TO CIE DORWE NA BEMOWIE!!!!:bija: :mlotek: :-)
Więc bedziesz sędziował:)....A przy okazji dostaniesz manto od wujka Coyota
Ja zamiast Lovtzy dałbym ŁukaszaSE!!!!
Resztę ludzi popieram! Ewentualnie jeszcze Erni.
Panowie, Dziawer niech sędziuje w Bielawie - tu chodzi o inną imprezę.
Lovtza musi być, bo jest człowiekiem ze ścigacza,
Erni, tak jak i ja nie sędziuje, bo może okazać się stronniczy.
mów za siebie. Tak czy siak wpadne poobczajać Pffifera bo startował niebede.
Więc bedziesz sędziował:)....A przy okazji dostaniesz manto od wujka Coyota
Jak przyjade to już będę startował. A jak nie przyjade tzn że wogóle mnie nie będzie :fucku:
...
Lovtza musi być, bo jest człowiekiem ze ścigacza,
A Lovtza niby nie będzie stronniczy...? :salut: :kop:
mów za siebie. Tak czy siak wpadne poobczajać Pffifera bo startował niebede.
Problem w tym, że Erni i Ordi są:
- jak Kajko i Kokosz,
- jak Sigma i Pi,
- jak Bolek i Lolek,
- jak Pan Zygmunt i Pankracy,
- jak Krzyś i Ciotka Klotka,
- jak Sid i Nancy,
- jak bohaterowie filmu "Brookeback Mountain",
czyli >>>>>> NIEROZŁĄCZNI :lol3:
PS. Ja też nie będę startował ...
:lol3: Tez moge byc tym ktory sie nie zna :lol3:
Moze MarQs? Siedzi chlop w temacie i w PL bedzie, tylko urodziny taty by musial opuscic :)
Albo Czapla - jezeli nie startuje...
No ja w tym roku odpuszczam start ... Jak będę w PL to mogę się podjąć.
Jak przyjade to już będę startował. A jak nie przyjade tzn że wogóle mnie nie będzie :fucku:
A Lovtza niby nie będzie stronniczy...? :salut: :kop:
Nie ominie cie tak i tak wczesniej czy pozniej......
Nie martw sie,nie będzie stronniczy,kazda ocena bedzie uzasadniona....
Nie ominie cie tak i tak wczesniej czy pozniej......
Nie martw sie,nie będzie stronniczy,kazda ocena bedzie uzasadniona....
Jak będzie uzasadniana tak jak w tamtym roku to śmiech na sali - byłem, widziałem, słyszałem i nie chciałbym aby tak tez było i w tym roku. Ale nie mam zamiaru już więcej o tym gadać.
Btw. nie bój się! tak jak sam napisałeś - nie omienie cie. A więc co masz dostać to dostaniesz prędzej czy później ;-]
Dzięki Erni za pamięć. Po zeszłym roku nie wierzę, że uda się w rzeczowy sposób przeprowadzić sędziowanie. Inna sprawa medalu jest taka, że po przemyśleniu tematu uważam, że całe zjawisko pt: "stunt", "freestyle" itp. nie mieszczą się w żadnych kategoriach i żadne liczby nie odwzorują klimatu, adrenaliny i uciechy z samej jazdy. Taki sposób jazdy nie powinien w żaden sposób być oceniany, natomiast wszyscy (zarówno zawodnicy, jak i widzowie) powinni się dobrze bawić. Stunt i komercja jakoś nie bardzo mi pasuje. To tak jakby robić konkurs "Kto lepiej spieprzy przed radiowozem". Liczy się ino jazda, spontany i nielegane (nieoficjalne) imprezy. Każdy ma swoje numery, w których jest lepszy od innych. Rozdawanie medali i orderów sprawdza się w Tańcu z gwiazdami, a we freestyle'u chodzi o udaną imprezę i klimat. A klimat tworzą ludzie. Poza tym można dodać, że sędziowanie nie ma sensu, bo wieczorem i tak (prawie) wszyscy są pijani...
PS Erni startuj :)
Jak będzie uzasadniana tak jak w tamtym roku to śmiech na sali - byłem, widziałem, słyszałem i nie chciałbym aby tak tez było i w tym roku. Ale nie mam zamiaru już więcej o tym gadać.
Btw. nie bój się! tak jak sam napisałeś - nie omienie cie. A więc co masz dostać to dostaniesz prędzej czy później ;-]
W zeszłym roku była prowizorka,choc oceny nie były chyba strasznie krzywdzące...
Dlatego w tym roku wszyscy chca to lepiej poukładac by miało to ręce i nogi
Eee ocb, czmu miałbybyć zdyskwalifikowany ??
Krs, Gonzo, Lukasz_SEthnx za wyroznienie glosem ;) Mysle ze zasiasc powinni ludzie wymienieni przez Paznokcia, maja wiedze i stycznosc na codzien - choc mlodych tez bym nie wykluczal np. Lukasz zna praktycznie kazdy trik i jego wiedza moglaby sie przydac w 'Surowym'(techniczym) ocenianiu .
mnie w PL w maju nie bedzie :( bede na bednarach
w ławce posadzmy Cygana, Śledzia, Ordiego, Erniego, Stuntera XIII i Pazura...chetnie bym sedziowal, ale brak miejsc :]
to kto bedzie startowal jak tu kazdy pisze ze nie startuje ??
to kto bedzie startowal jak tu kazdy pisze ze nie startuje ??
Marqs, PBR, Chris, Lukasz SE, Bryce a czarną owcą zawodów będzie Krasek :lol3:
Marqs, PBR, Chris, Lukasz SE, Bryce a czarną owcą zawodów będzie Krasek :lol3:
Przeta pisalem ze mnie nie bedzie :o_O: Nie bede Ci robil konkurencji Erni :fucku:
btw - dlaczego nie startujesz ?
najlepiej podajcie całą liste zawodników i z tych co nie chcą startować głosujcie tu i tak chodzi o świetną zabawę:)
btw może KRASEK sędzią głównym;-]
widze ze 99koma9% to glosy na mnie ale aj niestety mam pokaz w Laponi:o_O: i odpana no chyba ze dam rade i wroce to owszem moge daawac punkty pod warunkiem ze bedzie piwo io kielbaski za freeeeeeee.@
Szczerze mówiąc ocenianie freestylu jako "dyscypliny" i konkurowanie na pewno wplynie na "niezdrową konkurencję" oraz fakt, że ludzi jeżdżący na pewno się od siebie oddalą.
Rywalizacja pociąga jednak za sobą uruchomienie calego lańcucha wydarzeń, które mogą wplynąć na rozwój freestylu ulicznego w kraju (jednak na pewno korzyści przyniesie jedynie kilku ludziom z czolówki).
Dlaczego? Gadałem na Expo z Ogłazą. Pytałem się go właśnie o to samo. Czy ta rywalizacja wpływa na ludzi. Że się wykłócają, oddalają. Powiedział, że nic z tych rzeczy. Zawody zawodami, punkty punktami a po imprezie jedna wielka rodzina. Razem idą się najebać itp. Zdrowa rywalizacja chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;)
moja propozycja: Coyot
Łukasz_Se:okay:
MarQs
Raptowny
Erni
I oczywiscie Boss w Jury Christian P.:okay:
jebac wynik wazne zeby sioe dobrze bawic:twisted:
Dlaczego? Gadałem na Expo z Ogłazą. Pytałem się go właśnie o to samo. Czy ta rywalizacja wpływa na ludzi. Że się wykłócają, oddalają. Powiedział, że nic z tych rzeczy. Zawody zawodami, punkty punktami a po imprezie jedna wielka rodzina. Razem idą się najebać itp. Zdrowa rywalizacja chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;)
u nas tez tak jest ale sa pewne jednostki które nie rozumieja ze tego typu imprezy z medalami nie sa oragnizowane dla nich tylko dla publiki i za każdym razem z byle powodu robią wielkie halo.
Zawody dobra rzecz jak rozumie sie ich istote i nie obraza sie na ludzi ktorzy zajeli wyzsze miejsce, bo przeciez nie oni dali sobie te punkty, tylko sedziowie.
Sedziowiej to huje, w co ja sie pakuje :lol:
Yuurei dobrze gada. Podobnie jest w kartingach. Ścigałem się w nich dobre kilka lat w mistrzostwach Polski... Każdy na zawodach spoko, gadka i śmianie. Jednak na torze zapominalo się na chwile o 'kumplach' i robiło się swoje. Za to po wyścigu i wieczorem wszyscy się dobrze bawili i nikt na nikogo się nie obrażał, że 'ten to lepiej pojechał bo oszukał itd itp'. tylko wszystko obracało się w żart i super zabawę!
Trzeba sie dobrze bawić i tyle! Poza tym o co walczymy? O uścisk dłoni prezesa...? :lol3: Rozumiem jakby główną nagrodą był wyjazd na miesiąc na bezludną wyspę z Miss World :cycki: :lol3: A tak, skoro nie ma o co walczyć to trzeba się dobrze bawić!!! :okay: Ja w tym roku jeździłem praktycznie tylko raz i nie umiem połowy rzeczy z zeszłego roku. Ale jak tylko będe miał jak to chce jeździć na bemowie - zabawa + dobry melanż + (być może jakies dupy) = bezcenne :banan:
Btw. Fiodor, masz racje - sędziowie to chuje :fucku: Bo przecież za swój zły wynik trzeba kogoś obarczyć winą - że niby sam siebie będę winił? Jasne że nie! To sędziowie źle sędziowali :lol3:
P.S. Jebany Winiu - zawsze jak jeździ do pracy motorem to hałasuje odciną pod moim oknem. Wie, że nie mam motoru i mi żal. Jak ja go kurwa nienawidzę!!!! :lol3: :lol3: :lol3:
Pazura propozycja na sedziów najlepsza, tylko Mikołaja trzeba będzie z pracy siłą wyrwać.
jak sie wszyscy z tej listy zgodza to jak dla mnie temat zamkniety
Jakis tani nocleg? Gdzie odbeda sie nocne zawody w chlaniu?
Gep do jury..
;)
full punktow za trick wykonany na pelnej pizdzie;)
Proszę jeszcze tylko o poważne wypowiedzi:
- Raptownego,
- Śledzia,
- BEKA,
- KubikaWHS,
- MOKa,
- Winia,
- Cygana
- Ostrego,
- Spidiego,
- Stuntera13,
- Sokoła,
- Mikołaja,
- Ola,
- Tommego,
- Chrisa...
...i wszystkich innych zainteresowanych sprawą.
Z góry dzięki.
Na chwile obecną pisze się na sedziego, jak nie macie nic przeciwko.
Wypowiedz swoją motywuję faktem iż na ten ciężki czas, który nadszedł moto mam nie złorzone "(co tam słychać simson" :lol: ) i zapomniełem już gdzie sprzegło a gdzie gaz.
Pazur mi tam pasuje twoja propozycja.
ja bym do skladu jury dorzucil jeszcze Pazura bo wie ocb i czuje klimat...ale mysle generalnie ze jeden chuj kto bedzie sedziowal. wydaje mi sie ze znamy sie na tyle dobrze i kazdy zna swoja jakąs wartosc ale najwazniejsze jest jedn: latanie...a nie punkty itd. dla mnie moze byc w jury byle kto. nastawilem sie tylko na dobra zabawe, zapierdalanko (jakis wieczorny melanzyk na maszynach) i skatowanie maszyny :D pozdro
Łukaszenko/Pansio
29-03-07, 18:26
ja myśle ze PAzur mogłbym zarzucać komentarz jak w tamtym roku
przynajmniej śmiesznie było :buttrock:
Ponawiam kogoś pytanie... Jak wszyscy mają być sędziami to kto będzie jeźdźił ?? :lol: narazie to większość mówi że nie bierze udziału...:o_O:
Ponawiam kogoś pytanie... Jak wszyscy mają być sędziami to kto będzie jeźdźił ?? :lol: narazie to większość mówi że nie bierze udziału...:o_O:
To dlatego ze pfaifer bedzie, kazdy sie wstydzi:lol3:
Jezeli to zawody to i musi byc ocena, nalezy jakos sklasyfikowac przeciez zawodnikow. Byleby byla ona (ta ocena) w miare sprawiedliwa. Jak to mowi Hubert zaden Rysiek nie moze byc w skladzie jury. Na moje trzeba jakis tam sklad ustalic a szefem jury zrobic, tego no, Pfeiffera Niech ocenia nasza miernote i wypociny ;) Fajnie bedzie razem pogibac a wieczorkiem:piwo: :sex: :dog: :pop: :owca: :giligili: :mlotek: :beer: :kop: czyli kto co lubi...
ja z wami nie popije bo krasek powiedzial ze brzydki jestem a on z brzydkimi chlopcami nie pije...no nic...
A tak wogule to chyba sobie jutro kupie bileciki na samolot do wawy, wlasnie sprawdzalem ceny i sa smiesznie niskie:banan:
ja z wami nie popije bo krasek powiedzial ze brzydki jestem a on z brzydkimi chlopcami nie pije...no nic...
A kto z nim będzie chciał pić?
Przecież on już wyszydzał/groził/opluwał połowę ludzi z forum...
A kto z nim będzie chciał pić?
Przecież on już wyszydzał/groził/opluwał połowę ludzi z forum...
To fajnie, to ja mu pokaze Fucka a wy mnie obronicie, ok?:lol3:
To fajnie, to ja mu pokaze Fucka a wy mnie obronicie, ok?:lol3:
Co to to nie, ale mogę go zmusić żeby Ci zrobił gałę, ok ???:salut:
Dla mnie opcja Paznocia jest ok.
Ogólnie opcja Pazura jest spoko ale też mam jedną osobe nadajaca sie na sędziego czyli Mirka- wie jak i co bo też stuntował.Ty Pazur wiesz o którego chodzi.
a ja tak sobie myśle nad tym i myśle i wniosek mi sie nasówa że jaki skład sędziowski by nie był, jakich zasad sie nie przyjmie to i tak zawsze będzie źle.
Nie ma co sie oszukiwać- wszystkim nie da sie dogodzić i zawsze znajdą sie tacy którzy będą czuli sie pokrzywdzeni albo nie do końca zadowleni.
Prawda jest taka ze jak ktoś jest zadowolony to powie to 2-3 osobom a jak komuś coś nie po nosie to będzie trajkotał o tym kolejnym 10, 15 a moze i 20 osobom. Taki lajf...
Jatam generalnie wychodze z założenia że sędziowac moze tylko pfeifer, może być opcja wymieniona przez pazura a moga i sędziowac nawet jakieś żuliki z pod nocnego za darmowy browar. Poprostu nie ważne są wyniki- liczy sie dobra zabawa i wspólna okazja do pogibania i fajnej bibki.
Jak ktoś nie ma nasrane pod deklem a punkcie własnej wartości i umiejetności to zna swoje miejsce w szeregu(przynajmniej z grubsza) i te wyniki tak naprawde nie są mu do niczego potrzebne.
Ten nasz śmieszy sport to nie skoki narciarskie czy bieg na jakiś dystans przez płotki.
Tutaj jest za dużo ale. Jednego dnia kolo X bedzie miał lepszy dzień a innego kolo Y pojedzie jak szalony i będzie lepszy. Każdy ma mocniejsze i słabsze strony, nikt nie robi wsyzstkiego NAJ, za dużo zlaeży od przyjętych kryteriów oceny(które zawsze w jakiś sposób faworyzują jednych a stawiają w gorszej pozycji innych) itd. itp...
Można rozkminiać o tym godzinami jak zrobic zeby było GIT a i tak nie będzie!
Dlatego trzeba spojrzec na to przymrózeniem oka, potraktowac jak zabawe, podejść z dystansem na zasadzie ze mamy okazje pofikać przy okazji robiąc najzwyklejsza w świecie komerche dla szaraków "Kowalskich" których tak naprawde jebie co jest trudniejsze a co łatwiejsze, kto co w życiu osiągnał a kto ma jakie ambicje. Ma być efektownie, głośno, kolorowo i musi wyglądać hard core'owo...
Chleba z tego jeść jeszcze długo nikt z nas nie będzie a i nie walczymy o żadne tytuły czy złote kalesony.
Kto tego nie kuma niech siedzi w domu albo przyjedize, zrobi swoje a potem niech komentarze zachowa dla siebie...
pozdro zwyrole
nasuwa, nie nasówa Maciek i przymrużenie, a nie przymróżenie:bija:
pod treścią podpisuję się rękami i nogami..
Spidi sumpatycznie rozpisal cala sytuację - największy plus calego tematu jest taki, że jest cień nadziei na wybranie jury, które uzyska aprobatę lwiej części startujących.
I tyle. Bo uważam, że sam sklad sędziowski sprawdzilby się w baaardzo wielu konfiguracjach osobowych........... Skoro Pazurowa lista się podoba to elegancko - swoja funkcję spelni pewnie tak samo dobrze jak wiele innych opcji:) ale bedzie miala mandat od srodowiska.. i immunitet w razie czego:)
Spidi napisałeś mądre rzeczy. Ja też jestem zwolennikiem stanowiska, że liczy się zabawa, a wynika to ch...
Wiedz jednak, że większość zawodników patrzy na to trochę inaczej (przypomnij sobie sytuację z zeszłego roku, gdzie były jakieś wątpliwe gadki na ten temat) chyba każdy chciałby poznać swoją ocenę i kryteria oceniania.
Teoretycznie jest szansa na skład sędziowski w postaci: dwóch stunterów (Pfeiffer i ktoś z Polski), ktoś z mediów (może młody Zientarski), ktoś z zawodników MMP i ktoś jeszcze możliwe, że wspomniany Lovtza ze scigacza. Nie wiem czy to sensowne rozwiązanie czy nie ale teoretycznie jest szansa, że będzie mniej kumoterstwa, o które tak się tu sporo osób bało ;-)
Ja ne chce sie wpierdalac bo to nie moja impreza ale potencjalini zawodicy od pol roku powinni miec na biurku kryteria ocen.Bo niewiadom ile za co,jaki program przygotowac(triki mocno techniczne, a moze lepiej tydzien w garazu poswiecic na polerki i dobieranie lakieru),tyle gadania,gdy przychodzi co do czego to rzeźba w gownie.
No sorry ale tak jest...
Dobrze piszesz śledzik. Jak na chwilę obecną to nikt nie wie jakie są kryteria oceny.
No ale panowie.. Moim zdaniem nikt wam nie dostarczy rozpiski w stylu..
cyrkle w prawo 2.5 pkt
cyrkle w lewo 3 pkt
stopal 1 pkt
high chair no hand blowjob - 5 pkt
szybka guma 0.5 pkt
Poprostu bedziecie smigac po kolei i kto bedzie mial najlepszy przejazd, kontakt z publicznoscia i ogolnie bedzie niezly ogien robil ten dostanie najwiecej punktow. Trudnosc techniczna trickow tez oczywiscie bedzie brana pod uwage.. Bo wsomie to teoretycznie powionno byc tak ze ten kto kreci cyrkle jak chce (Śledz) powinien miec 1 miejsce.. A reszta? Reszta poziom bedize miala bardzo zblizony i bedzie sie liczylo to jak sie zaprezentujecie i co pokazecie. Jak ktos bedzie zapierdalal na odcieciu caly czas, palil gume itp to bedzie sie podobac publicznosci. Zawsze bedzie ktos niezadowolony z wynikow. Poprostu. Bawcie sie dobrze :)
najbardziej mnie rozwala kryterium: "Kontakt z publicznością"
co to kurwa cyrk?? :lol:
chodzi o zenska czesc publiki. sprawdzian meskosci czy cos..:bija:
No ale panowie.. Moim zdaniem nikt wam nie dostarczy rozpiski w stylu..
cyrkle w prawo 2.5 pkt
cyrkle w lewo 3 pkt
stopal 1 pkt
high chair no hand blowjob - 5 pkt
szybka guma 0.5 pkt
Poprostu bedziecie smigac po kolei i kto bedzie mial najlepszy przejazd, kontakt z publicznoscia i ogolnie bedzie niezly ogien robil ten dostanie najwiecej punktow. Trudnosc techniczna trickow tez oczywiscie bedzie brana pod uwage.. Bo wsomie to teoretycznie powionno byc tak ze ten kto kreci cyrkle jak chce (Śledz) powinien miec 1 miejsce.. A reszta? Reszta poziom bedize miala bardzo zblizony i bedzie sie liczylo to jak sie zaprezentujecie i co pokazecie. Jak ktos bedzie zapierdalal na odcieciu caly czas, palil gume itp to bedzie sie podobac publicznosci. Zawsze bedzie ktos niezadowolony z wynikow. Poprostu. Bawcie sie dobrze :)
Byla juz wielokrotnie mowa i przyklady jak to odbywa sie gdzie indziej.
Łukaszenko/Pansio
04-04-07, 19:10
kurwa tak czytam i czytam i se pomyślał ja
ze kurwa cyrkle to niewszystko jak sie czasami patrze i ktoś sie keci w kółko to już mnie kurwica bierze niektórych chyba pojebało już z tymi kółkami moze i cyrkle są trudne i fajnie to wygląda.Dobra kółka kółkami jak ktoś napisął 3 punkty za kurwa kółeczko w którąs stronę ho proste ze każdy Mietek który będzie chciał wygrać będzie sie kręcił aż wszyscy kurwa sie zanudzą na śmierć a czasami i szybką gumę zobaczyć chciałby ja i stopała ładnego i jak ktoś za manete kręci :lol3:
dochodząc do szczytu moich wypocin których i tak pewnie nikt nieprzeczyta :fucku:to tak im bardziej zrzużnicowany technicznie przejazd tym lepiej czyli kurwa POKAŻTA CO UMIETA A NIE TYLKO KÓŁKA I KÓŁKA
dochodząc do szczytu moich wypocin których i tak pewnie nikt nieprzeczyta :fucku:to tak im bardziej zrzużnicowany technicznie przejazd tym lepiej czyli kurwa POKAŻTA CO UMIETA A NIE TYLKO KÓŁKA I KÓŁKA
Dokladnie, przeciez jesli a cyrkle bylaby wysoka nota mozna by je poprostu krecic przez caly czas przejazdu (sledziu, dalbys rade?;-)),sedziowie powinni zwracac uwage nie tylko na stopien trodnosci trickow ale rowniez (a nawet przedewszystkim) plynnosc przejazdu, laczenie trickow i styl...niestety styl dla kazdego znaczy co innego;-]
Z tego co wiem to reakcja publiczności jest najlepsza gdy się wytnie dobrego dzwona :okay: Śledz ma racje z tymi trickami
Z tego co wiem to reakcja publiczności jest najlepsza gdy się wytnie dobrego dzwona :okay: Śledz ma racje z tymi trickami
To w takim razie wygralbym napewno;-]
Tak sobie przegladam ten temat i stwierdzam ze czesc ludzi tutaj wypowiadajacych sie pierdoli bzdety!!! Uwzieliscie sie na te cyrkle czy co, poprostu to bardzo trudny numer i jak ktos go potrafi zrobic to powinien dostac wysoka note. Tluklem ten motyw przez cztery miechy i wiem ile trzeba cwiczyc aby cos z tego wychodzilo. Mimo ze jakos ogarnolem ten trik to czasami sa takie dni ze nie zrobie wiecej niz dwa obroty. Innym razem krece szybkie cztery obroty o sr.1m., tak czy siak to tylko jeden numer i nieda sie wygrac nim zadnych zawodow. Nalezy miec umiejetnosci, jak najwiekszy wachlarz trikow i max. 3 punkty za "kontakt z publika" :cycki:
wogole kontak z publika to cos dla ac fariasa czy Pfeiffera oni musza "adorowac" ludzi bo im za to placa a dlaczego my mamy machac do ludzi.. my robimy to dla zajawki a nie na pokaz... pozatym kryterium "wyglad motocykla" wogole bym wyjebal... jesli motocykl spelnia kryteria pojemnociowe to niewazne czy bedzie to rozjebany GPZ czy pieknie wyhuhana F4i to powinny byc oceniane tak samo...
TAkw ogole to keidy to wypada? Mysle ze ogolnie jedna osoe by wybrac mozna z publiki nawet do jury to by byla bezstronna i napewno jakies tam swoje zdanie by miala a i jury Yurieya jest tez dobrym pomyslem wiec mozecie je rozpatrzec. Kontakt z publika to moze glupio to jest nazwane ale jakby nie patrzec show tez sie liczy i to co pokazal Raptus czy Ordi na bednarach pod wzgledem nakrecania publicznosci to dobra rzecz i powinna byc brana pod uwage bo moim zdnaniem freestyle nie moze byc nudny...
Na Bednarach duzo sie gadalo chociaz mysle ze wyniki byly sprawiedliwe. Ale najwazniejsze to i tak bylo to ze jakie by te wyniki nie byly to i integracja po zawodach byla jak nalezy pomiedzy kazdym zawodnikiem i tego mysle ze zadne wyniki nie zmienia wiec nie ma sie co bac.
A najelpeij by bylo jakby w roku bylo iwecej imprez to na kazdyej bylby wylaniany zwyciezca i ten ktory wygral najwiecej razy ten wygrywa jakis tam tytul pod koniec sezonu a np seria imprez nazywa sie extreememoto
Widać tak jak napisałem wcześniej zawsze będzie tak że ile osób tyle opinii.
Zdania zawsze będa podzielone.
Moimzdaniem kryteria powinny być bardzo rozbudowane.
Nie wiem jak faktycznie wyglądała na papierze ocena francuzów na bednarach(na ile była obiektywna i na ile dobrze im to wyszło) i nie mnie to oceniac ale kiedy wymieniali mi kryteria które ich zdaniem powinny byc brane uwage przy ocenie całości(tak podobno jest na zachodzie) to wydaje mi sie że był w tym sens.
Wspominali np. o tym że powinno brac sie pod uwage między innymi takie rzeczy jak to
ile wiatru ludkowie mają w gumach,
jak dobrze wykorzystuja całą powierzchnię dostępną pod pokaz(a nie tlyko fragment wyznaczonego placu),
jak zróznicowane były tricki,
w jaki sposób są wykonywane(w jakim stylu, z jaką jakością itp.),
jak wygląda motocykl i ten kto go dosiada(dalej noty za styl- nie ma co sie oszukiwać... jak ktoś ma szpeja w pełnych owiewach z lampami, malowanego aeografem wygląda dużo lepiej i ryzykuje znacznie więcej)
itd. itp.
Za dużo by wymieniac...
Nie mówie ze to jedyna słuszna droga ale myśle że jest w tym sens.
Co do kontaktu z publicznością to macie troche racji ale nie zapominajcie że to są zawody organizowane przez kogoś dla zwykłych ludz a nie dla bandy freestyle'owców którzy nie maja ciekawszego pomysłu na weekend.
Poprostu ludziom musi sie podobać.
Równie dobrze mozemy sami sie ustawić na pustym olotnisku i sobie zrobić zawody typu kto wykręci wiecej cyrkli, zrobi dłuzszego coastera, dłuższego stopala, najbardziej obłedny trick itd itp.
I ide o zakład że atmosfera byłaby 100razy lepsza, nie byłoby kmoterstwa, gadania z plecami, zabawa byłaby wcale nie mnej ciekawa a ci którzy maja pęd do udowodnienia innym że są w czymś lepi mieli by sznase. Wkońcu nie walczymy o bóg wie co prawda??
A jak jedziemy na takie zawoy(oficjalne) to jasna sprawa ze trzeba bić piane, pokazac sie przed zamulonym narodem i robić szeroko pojęta komerche...
Jasne....
ps. kto nie przejedzie na kole 200m niech sie nie wypowiada w tym temacie.
:lol3: (10 znaków)
Mi sie wydaje ze ciezko bedzie wybrac reprezentacyjne jury - bo wszyscy najlepsi beda startowac - wiec jak Cygana Raptownego czy Sledzia ma oceniac kots kto nawet w połowie nie umie tak gibac jak oni ?? Jaki prestiż ma taka ocena ??? - czesc osob wymieniona do składu jury zna sie na wszystkim ale tylko w teori - bo nikt z nich nie umie tak napierdalac - wiec oczywistym jest ze po werdykcie zaczna sie teksty typu co to kórwa wiesz na ten temat
ogolnie to ja bym został przy squadzie co podał Pazur.
Taki wynik czy inny każdy z nas patrzac na innych sam bedzie wiedział, kto jest mistrz kto jest gość dla kogo poszan dla kogo szacun, a komu chuj w dupe bo jest pizda (w przypadku to bedzie ten ktoremu wynik nie przypasi i bedzie sie rzucał, bo jest idiotą i nie zna swojego miejsca w szeregu)
proste?
Wyniki sa dla publiczności.
Wyniki sa dla publiczności.
zawody sa dla publicznosci - tak jak Spidi wczesniej pisal. a same wyniki to juz nie koniecznie. dlatego wyjebal bym kryteria typu: kontakt z publicznoscia, wyglad moto itp ewentualnie przypisal bym im bardzo niska wage.
PS
zeby widownia byla zadowolona to mozna wprowadzic instytucje MISS PUBLICZNOSCI :fucku:
Zeby sie nie okazalo ze scena stuntu w polsce zzmieni sie w jedno wielkie obrzucanie sie miesem podczas kazdych zawodow...narazie to wyglada tak jakby kazdy chcial byc oceniany wedlug wlasnych kryteriow...nie lepiej po prostu skopiowac po francuzach czy przejac system oceniania ktory obowiazuje np. podczas mistrzostw europy? Z tego co wiem jest jeden i oficjalny system ktory obowiazuje na wiekszosci oficjalnych zawodow w europie 8duzych zawodow), sam go mialem gdzie zapisane wszystkie kryteria ale mi to wcielo gdzies...
Łukasz spróbuj go zdobyć... nawet jelsi go nie żyjemyw całosci to napewno nie zaszkodzi jak sie z nim zapoznamy i może podłapiemy ciekwe pomysły.
Łukasz spróbuj go zdobyć... nawet jelsi go nie żyjemyw całosci to napewno nie zaszkodzi jak sie z nim zapoznamy i może podłapiemy ciekwe pomysły.
Jesli dobrze pamietam to juz wam o nim kiedys wspominalem, zeby zakwalifikowac sie do startu w zawodach trzeba wykonac chyba 3 podstawowe tricki, wheelie 100 metrow (mozna oczywiscie robic wolna gume, highchair czy co tylko), stoppie chyba 30 metrow, czym dluzej tym lepiej, i osemke palac gume. Podczas wlasciwego przejazdu te 3 elementy rowniez musza byc aby dostac jak najwiecej punktow, czyli ktos kto np wogule nie robi stoppie dostaje mniej punktow gdzy jego pokaz nie jest zroznicowany. Do tego dodatkowe oceny za wyglad motocykla, styl plynnosc jazdy, laczenie trickow itd itp...znajde to dam
Witam,
w ubiegłym roku założyliśmy stowarzyszenie, którego celem jest popularyzacja freestyle. Konkurs Extrememoto ma być pierwszym, w którym będą obowiązywały jednolite warunki prowadzenia rywalizacji i jednolite warunki oceniania zawodników.
Chcemy, aby inni organizatorzy imprez z uczestnictwem stunterów, spełniali za każdym razem te same warunki. W ten sposób imprezy takie byłyby uznawane przez Stowarzyszenie jako kolejne rundy w pucharze Streetfighter.
Zdobywca największej liczby punktów zdobywałby puchar streetfighter - nieoficjalne Mistrzostwo Polski we Freestyle.
Jeżeli to wypali, to w przyszłym roku chcemy rozmawiać z PZMotem o przemienieniu tego w Mistrzostwa Polski Freestyle. Ale od czegoś trzeba zacząć i uporządkowanie: sędziowania, oceniania i warunków prowadzenia imprezy jest dobrym początkiem.
Jeżeli chodzi o sędziowanie na Bemowie, to nie zależy mi na tym, aby znaleźć sędziów na tę jedną imprezę. Szukam osób, które za każdym razem sędziowałyby w podobnych imprezach.
Dlatego organizator przeznacza środki finansowe na opłacenie sędziów. Chcę, aby sędziowie byli stali i wynagradzani według ustalonych z góry stawek.
Dlatego teraz poszukiuję short listy osób, które każdorazowo byłyby zapraszane do sędziowania imprez, zaliczanych do pucharu streetfighter. Chciałbym, aby w Polsce było 5-6 osób, z których za każdym razem byłyby losowane 3 osoby do sędziowania. Zależy mi na tym, aby były to stałe osoby tak, aby sędziowanie było powtarzalne, aby punkty na każdej imprezie były przydzielane w podobny sposób i aby można było w ten sposób stworzyć punktację generalną.
Jeżeli chodzi o pozostałe warunki - oprócz sędziów - to wstępnie ustaliliśmy je w następujący sposób:
1) organizator imprezy musi zapewnić odpowiedni plac do stuntu z odpowiednimi zabezpieczeniami dla zawodników i publiczności
2) organizator musi zapewnić miejsca na park maszynowy i treningi
3) organizator musi zapewnić pulę nagród o określonej, minimalnej wysokości
4) organizator musi zapewnić wynagrodzenie dla sędziów
5) oraz inne ...
Warunki szczegółowe teraz spisujemy i przedstawię je Wam w całości wkrótce.
Każdy, kto spełni takie warunki będzie mógł przeprowadzić konursu freestyle, który z kolei będzie zaliczany do pucharu Streetfighter. Kto zdobędzie w ciągu roku najwięcej punktów w takich konkursach, ten będzie uznawany przez Stowarzyszenie Streetfighter oraz przez kierowany przeze mnie portal Ścigacz.pl i przez wszystkie znane mi osoby w środowiku motocyklowym (a z racji prowadzenia Ścigacz.pl znam takich ludzi sporo) za najlepszego w danym roku stuntera. Docelowo chcemy, aby osoba taka otrzymywała również oficjalnie tytuł Mistrza Polski Freestyle (do czego potrzebny jest w przyszłości PZM).
Warukniem powodzenia przedsięwzięcia jest posiadanie składu sędziów. Bez sędziów nie ma sędziowania, nie ma punktów i - jednym słowem - wszystko zostaje jak dotąd. Czyli kazdy może pisać, że jest Mistrzem Polski, a media mogą kreować na Mistrza Polski, kogo tylko chcą. Jednak ja uważam, że czas to zmienić i czas dać Wam szansę do rozwijania swojej kariery sportowej.
Bardzo proszę o przesyłanie kandydatur sędziów do mnie:
t.jaroslawski@scigacz.pl
(0) 502 356 245
będę się kontaktował z takimi osobami i przedstawiał waruki sędziowania Extrememoto oraz innych, podobnych imprez. Kandydatury wymienione wcześniej w tej dyskusji już przyjąłem i będę się kontaktował z tymi osobami.
Pozdrawiam
Tomek Jarosławski
zrobi sie jeszcze wiekszy syf jak na wyscigach w poznaniu :/ chuj strzeli dotychczasowy klimat i zabawe o ktorej byla wielokrotnie mowa w tym i innych tematach
Chcialbym się dopisać do listy sędziów.
Bardzo dobrze Tomek, nalezy wszystko znormalizowac. Wtedy bedzie wszystko jasne, sedziowie, punkty i w koncu klasyfikacja. Jezeli powaznie sie podchodzi do imprez freestyle'owych to powinno tak to wygladac. Polska scena extreme wlasnie sie rodzi, zajebiscie ze mamy na to wplyw i to ze wspolnie mozemy ustalac zasady na jakich ma ona dzialc. Zawsze jednak znajda sie niezadowoleni, ale to juz problem tych ludzi.
Wczoraj pod wpływem alkoholu i srodkow przeciwbolowych przyszła mi do głowy taka myśl.
Freestyle, czyli styl wolny
a co to za wolnosc, która jest ujęta w pewne ramy, przepisy i oceny?
to tylko taka krótka myśl z która chciałbym ogłosić, że nie będę brał udziału w zawodach.
Jeśli chodzi o sędziowanie to służę pomocą, ponieważ najprawdopodobniej będę na większości imprez tego typu w tym sezonie w Polsce.
ponieważ najprawdopodobniej będę na większości imprez tego typu w tym sezonie w Polsce.
straszysz nas czy si epo prostu chwalisz........ moim zdaniem oceny sa po huju...freestyle..jak simek mowi... no ale jakos musi byc 1 miejsce przyznane..... nie mam pomyslu sennnnny jestem ze huj ....2 h i do domu
aj tam pierdolicie, nie bedzie zawodów, nie bedzie sponsorow, bedziecie zawsze bulic własnej kiermany na stunt i nic do przdu to sie nie ruszy. Przeciez kazdy z Was chcialby miec sponsora ktory da na moto, ubranie i da ci jeszcze pensje.. Wtedy nie musisz pracować, tylko jezdzisz sobie na moto, szlifujesz umiejetności, robisz to co kochasz i możesz sie z tego utrzymać. Brzmi jak utopia? Nie, to jest do zrobienia tylko najpierw od czegoś trzeba zacząć. Tym startem są zawody pokazywanie sie na nich i ich wygrywanie.
Wszystko w waszych rękach, zycze Wam jak najlepiej tylko dajcie sobie pomoc.
I pamietajcie, najpierw przyjaciele potem zawodnicy.
Jak tego sie bedziecie trzymac, nie bedzie zadnych podziałów i nieporozumień.
Różni ludzie różne potrzeby
tylko proszę nazywajcie to stunt, a nie freestyle, bo freestyle-u szkoda ;)
wogole kontak z publika to cos dla ac fariasa czy Pfeiffera oni musza "adorowac" ludzi bo im za to placa a dlaczego my mamy machac do ludzi.. my robimy to dla zajawki a nie na pokaz... pozatym kryterium "wyglad motocykla" wogole bym wyjebal... jesli motocykl spelnia kryteria pojemnociowe to niewazne czy bedzie to rozjebany GPZ czy pieknie wyhuhana F4i to powinny byc oceniane tak samo...
z jednym sie nie zgodze bo wg mnie kontakt z publiką jest w huj ważny,ja na przykład lubie jezdzic i nakrecac do publiki:okay: ludzie sie wkrecają i wszystko lepiej sie kreci...:banan: a co do tego wyglądu motocykla to sie zgadzam z tobą w 100% trzeba to wyjebac:bija: bo nie kazdy ma $$$$$$$ na ładne moto...jedni latają wyjebanymi np:f4 nic nie reprezentując a inni na starych gratach robią robote wiec nie ma sensu dodawanie czy odejmowanie pkt za wygląd...NIE WAŻNE CZY JEZDZISZ ALE JAK JEZDZISZ:okay: :okay:
Wygląd motocykla powinien zostać brany pod uwagę.
Względy estetyczne są bardzo ważne - element show.
Jeśli ktoś ma wszystko powiązane na drut i taśmę to jego sprawa.
heeellllooooooooooo :lol:
faworyt drutu i taśmy hehe
na czym stanelo wkoncu z tym sedziowaniem?
Podaj Pazur składa
ja i Erni, koperty do mnie.
Co do wygladu.
Nie chodzi tu o ladnie pomalowane moto, tylko raczej o pewnego rodzaju oryginalność. Tak jak np. u s13 jest ta jazda testowa, u simpsona podpisy ziomkow itd..
Ladnie pomalować moto to nie sztuka :okay:
A ja będe twierdził że takie rzeczy jak ogólna prezencja mają znaczenie.
Przecież oczywiste jest że onus za to nie pozwoli nikomu z marnymiczy nawet średnimi umiejętnościami wygrać zawodów ale skoro ma szpeja odbajerzonego jak Simpson a ktoś inny wyskoczy np. szpejem jak była 929 Erniego(ta w czerwonym malowaniu ala darius) to nie dość że włożył w to wysiłek i kase(żeby sie prezentować) to i wnosi dodatkowy element ryzyka(bo inaczej rozpierdala sie coś w czym cięzko już znaleźc co jeszcze nie zostało rozpiżdżone a inaczej jakiś wypas z aerografami,w pełnch plastikach, z lampami, polerką i innymi bajerami).
Skoro tak jest na całym świecie to czemu u nas miało by być inaczej.
Pozatym co innego estetyka(żeby moto sie prezentowało ładnie wcale nie trzeba od razu worka pieniędzy) a co innego moto w stanie totalny gruz, malowanie przytuningowane gwoździem i trytytka and ducktape RULEZ...to są skrajności ale też dlategonie powinno sie ich oceniać jednakowo.
zgadzam się w 100% z tym co pisze spidi! Taśma 'Mc Giver' kosztuje chyba 5pln. Paczka czarnych 'tyrtytek' 7pln - różnica 2zł a o ile motor lepiej się prezentuje z tyrtytakmi a nie grubą szarą taśmą?! :okay:
Tak czy siak nie wiem czy zwróciliście uwagę na listę startujących - połowę osób nie znam :o_O: :banan:
ale paczka trytytytek to 14 zł ;P
w sumie to mi sie wydaje ze najważniejsze powinne być tricki i styl :) tyle odemnie :)
ORDI: U mnie w firmie za 14pln kupisz dwie paczki czarnych tyrtytek :twisted: