Zobacz pełną wersję : Rejestracja moto z Włoch
Mam pytanko czy niebedzie żadnych problemów z rejestracją moto z włoch jeśli właścicielem jest firma (włoska)??
temat jednodniowy potem można wywalić.
Sprawdz czy jest kompletny dowod rejestracyjny - strona A4 podzielona na 4 czesci - musza byc wszystkie 4 okienka. Jak są, to niech zrobią Ci wymeldowanie (włosi muszą to zrobić) i jak to dostaniesz to zarejestrujesz. W PL robisz zwolninie z vat'u w skarbówce (160zł), przegląd (116) i tłumaczenia (150), opłata przy pierwszej rejestracji (190), troche stania w kolejce i po temacie. Jak będzie miał problem to pisz.
he ja włąśnie sprowadzam moto z Wloch ale właścicelem jest Włoch nie firma i powiem Ci ze moakarony to ciemny naród jak chuj :rotfl:, 2 tygodnie w sumie trwało załatwianie papierów z wymeldowaniem moto tam :/ i gośc robił takie problemy że głowa boli ale naszczęście wszsytko załatwione już
zjeby totalne jedym słowem i nieradze sprowadzać moto z Włoch lepiej z niemiec już ale niepowiem okazje na italii mozna wyrwać konkret czasem
To nie tak, że zjeby - oni już poprostu tacy są - luz do wszystkiego i niczym się nie przejmować, takie mają podejście. Niestety przekłada się to na formalności przez co niektóre tematy są z nimi nie do załatwienia - również nie polecam motockli z Włoch bo przez to ich podejście można się ugotować z moto za dobrą cenę ale... bez papierów.
tą tamtejszą karte pojazdu oraz wymeldowanie już mam. Moto zreszta kupuje w polsce tylko sprowadzone. A właścicielem jest włoska firma i boje się czy nie trzeba zamiast umowy np. faktury.
Jak kupujesz w PL to ktos kto to przywiózł musi zrobić Ci zwolnienie z vat'u. Jeśli masz wymeldowanie to wszystko ok.
ok to mnie troche uspokoiłeś. jak będe miał jakieś problemy to się jeszcze odezwe
dzięki
ja mam takie papiery do mojej kawy i jeszcze jej nie rejestrowalem, czy te co mam juz mi wystarcza czy nie za bardzo? moto kupilem juz w polsce i dostelem te kwitkihttp://img232.imageshack.us/img232/6025/dsc03211vl9.jpg
http://img66.imageshack.us/img66/5330/dsc03212lt3.jpg
pytam bo jestem calkowicie zielony w ty temacie
Z włoskich papierów to wszystko. Musisz zrobić to co wypisałem wyżej + musisz mieć umowę kupna z włochem (sam możesz to sobie wypisać). Poszukaj takiej wersji w dwóch językach i musisz pod tym mieć pieczątkę tłumacza przysięgłego.
a nie wystarczy ta umowa co napisalem z kolesiem od ktorego go kupilem?
musisz miec przetłumaczona umowe zeby muc ja zarejstrowac w urzedzie skarbowym
jesli jej nigdzie nie pokazywałes na granicy albo gdzies indziej poprostu napisz sobie nowa po polsku tak jak ja to zrobiłem...
musisz miec przetłumaczona umowe zeby muc ja zarejstrowac w urzedzie skarbowym
jesli jej nigdzie nie pokazywałes na granicy albo gdzies indziej poprostu napisz sobie nowa po polsku tak jak ja to zrobiłem...
Wlasnie umowe piszcie po polsku wtedy nie trzeba tlumaczenia.Wiec zawsze to jakas oszczednosc.A w urzedach nie robia z tym problemu.:]:]:]
Wlasnie umowe piszcie po polsku wtedy nie trzeba tlumaczenia.Wiec zawsze to jakas oszczednosc.A w urzedach nie robia z tym problemu.:]:]:]
w huja walisz czy naprawde tak jest?:shock:
Tak jest.Ja mialem moto z uk.I umowe tylko po polsku.Bo niby dlaczego mam byc po angielsku.Przeszlo bez problemu w urzedach
Dokładnie tak samo zrobiłem przy moto z Belgii, bo ktopowiedział że obcokrajowiec nie zna Polskiego i w urzędach nie robią z tym problemów..
jak tak to zajebiscie:) kurwa polak to jednak potrafi znalezc sposob na wszystko:lol3:
Jak sie doczepia to mozna powiedziec, ze umowa zostala spisana w 2 jezykach.
mi to powiedział tłumacz przysiegły jak zaniosłem mu papiery ze jesli umowa niebyła rejstrowana w skarowce to mozan ja napisac po polsku, swoja droga dziwny typ nie chiał zarobic:shock: no ale w urzedzie nawet sie nic o to nie pytali
Płaskownik
04-04-07, 21:25
Mam podobny problem kupiłem moto w niemczech w sobote a tam urzędy są nieczynne więc spisałem umowe i powiedziałem babce właścicelce, że ma wyrejestrować moto i mi przesłać dokumenty.i tak zrobiła tyle ,że przesłała mi tylko to jakiś nowy rodzaj brifu jednostronicowy A4 na nim niec niema o wymeldowaniu.Więc mam umowe,brif i jakąś czewrwoną kartke KUS brakuje takego podłużnego swistka czy jest on niezbędny do rejestracji????Czy jak powiem ,że mi zaginoł to mi zarejestrują?