Zobacz pełną wersję : zx10r czy się nadaje, triple znowu sie zjebało
polo_speedtriple
20-04-07, 11:38
mam pytanko do posiadaczy zx10r jak sie lata i czy silniczki dają rade znalazlem po małym szlifie bez czachy i sie mocno zastanawiam zeby opierdolic tripla i zakupic wrzucic szeroką kiere i latac
a jakiego Trypla posiadasz?
ZX10 daje radę ale czy się do wygłupów nadaje? hm... pytaj doświadczonych.
polo_speedtriple
20-04-07, 12:03
triumph speedtriple 2002 ale cos ostatnio szwankuje problemy z wtryskiem kontrola oleju i odpalanie cos mu nie idzie
polo_speedtriple
20-04-07, 13:14
śląsk mam jakies 40 km do czestochowy
Teach na Bielawie udowodnił że się nadaje...
jedź do Seby w Częstochowie, do Intermotors. niech Ci zrobią.
masz dobrego szpeja. jakby co, to kontakt dam Ci na PW.
polo_speedtriple
20-04-07, 13:36
Byłem w krakowie w serwisie komputer maja ustawili problem był taki ze zły skład mieszanki i ze za duzo paliwa dostawał i swiece zarzucał w dwa tygodnie . Minoł miesiac kurwa wczoraj proby odpalania i znowu ta sama historia już mam go dosyc a sprzet przyjemny pierwszy bieg czy drugi zawsze na gume wchodzi także szkoda
więc nie w KRK, tylko w świętym mieście Częstochowie...
Teach na Bielawie udowodnił że się nadaje...
po czym na stuntlife stwierdził, że motor jest do dupy a nie do stuntu...
Erneście, jesteś typowym dzieckiem internetu. pan coś gdzieś napisałi Ty już wiesz, że tak jest. bo brata żony brat rodzony wie...
Erneście, jesteś typowym dzieckiem internetu. pan coś gdzieś napisałi Ty już wiesz, że tak jest. bo brata żony brat rodzony wie...
Olafie nie jestem dzieckiem internetu :) .
Na wszystkim da się jeździć. Na jednym jest łatwiej na innym trudniej. Idealny przykład to 600rr jak i zx10, które nie wszystkim podchodzą. Zx10 ze swoją mocą napewno wykurewny sprzęt dla napędzaczy.
polo_speedtriple
20-04-07, 15:58
nie jestem fanem zadnej marki natyle zeby sie upierac na konkretny model . wiem ze zajebac da sie wszystko kumpel w sobote zajebał k3 na gumie poszedł olej gdzies gdzie niemiał i dojebało korbe wlał litr oleju ponad stan. takze chodzi oto żeby wybrac takiego tysiąca zeby wytrzymał ze dwa sezony
Trzech znajomych ma ZX10R z 2004r. i mimo ze uzywaja je do normalnej jazdy (czasami szybka guma) to dwóm juz Kawasaki wymienialo w ramach gwarancji pekniete ramy.... Trzeci jeszcze smiga ale on jezdzi jak pizda wiec nie podlega zadnym regulom.
Peka tez czesto stelaz (a zarazem wlot powietrza) i czacha leci na blotnik...
Za to silnik i osprzet dawaja rade bez zadnych problemow.:twisted:
Jak na moje ZX-10 nadaje się. Jest w miarę lekki i dobrze wyważony. Do latania na wolnej wystarczy średni zakres obrotów i odpowiedni moment. W 600ccm moment dostarczany jest przez odpowiednie zębaty, w takim tysiącu duża zębata też jest potrzebna żeby pozbawić sprzęta nerwowości.
Nie wiem tylko jak w dyszce sprawuje się rama, ale to wszystko wygląda na bardzo filigranowe...
W pierwszych egzemplarzach zx10r byla jakas wada fabryczna przedniego kolo, podobno komus sie po prostu "rozpadlo" na prostej drodze:shock:
to ja dodam jeszcze, że niedawno w ZX10R 2006 robiliśmy czwarty bieg.
polo_speedtriple
21-04-07, 19:44
no to chujnia z tymi ramami kumpel także wymieniał przednią felge bo niby fabrycznie wszystkie wymieniali potem chłodnica spadła na kolektory i cos tam swiatło gasło nikt tego nie mogł zrobic chyba
rozejże sie nad jakims innym tysiącem r1 albo 1000rr oczywiście po ślizgu dzieki bardzo za informacje
Z tymi przednimi kolami w pierwszych modelach to prawda,Kawa wymieniala je na gwarancji.
tak sie zastanawiam co piszecie o tych ramach..... ktos oblatany kiedy mi wpajałze te problemy zniknęły albo przynajmniej znacząco zostały zminimalizowane w modelach po 2002 ...to kurwa jak to w końcu jest ...moge na gume wchodzic czy mam sie srac i cieszyc ze w jednym kawałku jeszcze moto?
tak sie zastanawiam co piszecie o tych ramach..... ktos oblatany kiedy mi wpajałze te problemy zniknęły albo przynajmniej znacząco zostały zminimalizowane w modelach po 2002 ...to kurwa jak to w końcu jest ...moge na gume wchodzic czy mam sie srac i cieszyc ze w jednym kawałku jeszcze moto?
Fakty nie klamia,wsrod moich znajomych dwie ramy pekly w ZX10R'04 i Kawasaki wymienila je bezplatnie mimo ze jeden z nich byl sproadzony z Wloch.
Moto ,moto nie równe, jednemu dany model pasuje innemu nie koniecznie , piszesz ,ze chcesz "10" do stuntu ,czyli co -plastiki w piz du stelaz , klata ,pizza i non stop pizda na pasie czy czy ładne gumki na autostradzie bo to zajebista róznica .Czym innym jest jebanie sprzetem o glebe przy nieudanej "12" trzy razy dziennie ,czym innym guma 150 km/h !!!! latałes triumphem to pewnie kreci cie bardziej ładny street niz upodlony kundel !!!
polo_speedtriple
23-04-07, 16:12
z triumphem to inna bajka kupiłem go bo była dobra cena 15 koła a motorek z chrakterem. klateczka juz jest takze gleby przewidziane są w tym sporcie.Na tą chwile prubujemy inne swiece inna ciepłota niby szypciej sie grzeją może lepiej bedzie spalac i sie tak nie zajebią szybko.A jak nie bedzie poprawy to trzeba bedzie opierdolić i to szybko cos zakupic