PDA

Zobacz pełną wersję : zx10r czy się nadaje, triple znowu sie zjebało

polo_speedtriple
20-04-07, 11:38
mam pytanko do posiadaczy zx10r jak sie lata i czy silniczki dają rade znalazlem po małym szlifie bez czachy i sie mocno zastanawiam zeby opierdolic tripla i zakupic wrzucic szeroką kiere i latac

evil
20-04-07, 11:58
a jakiego Trypla posiadasz?
ZX10 daje radę ale czy się do wygłupów nadaje? hm... pytaj doświadczonych.

polo_speedtriple
20-04-07, 12:03
triumph speedtriple 2002 ale cos ostatnio szwankuje problemy z wtryskiem kontrola oleju i odpalanie cos mu nie idzie

evil
20-04-07, 12:39
hm... a skąd Ty jesteś?

polo_speedtriple
20-04-07, 13:14
śląsk mam jakies 40 km do czestochowy

Pazur
20-04-07, 13:25
Teach na Bielawie udowodnił że się nadaje...

evil
20-04-07, 13:26
jedź do Seby w Częstochowie, do Intermotors. niech Ci zrobią.
masz dobrego szpeja. jakby co, to kontakt dam Ci na PW.

polo_speedtriple
20-04-07, 13:36
Byłem w krakowie w serwisie komputer maja ustawili problem był taki ze zły skład mieszanki i ze za duzo paliwa dostawał i swiece zarzucał w dwa tygodnie . Minoł miesiac kurwa wczoraj proby odpalania i znowu ta sama historia już mam go dosyc a sprzet przyjemny pierwszy bieg czy drugi zawsze na gume wchodzi także szkoda

evil
20-04-07, 14:02
więc nie w KRK, tylko w świętym mieście Częstochowie...

Erni
20-04-07, 14:15
Teach na Bielawie udowodnił że się nadaje...

po czym na stuntlife stwierdził, że motor jest do dupy a nie do stuntu...

evil
20-04-07, 15:00
Erneście, jesteś typowym dzieckiem internetu. pan coś gdzieś napisałi Ty już wiesz, że tak jest. bo brata żony brat rodzony wie...

Erni
20-04-07, 15:34
Erneście, jesteś typowym dzieckiem internetu. pan coś gdzieś napisałi Ty już wiesz, że tak jest. bo brata żony brat rodzony wie...

Olafie nie jestem dzieckiem internetu :) .

Na wszystkim da się jeździć. Na jednym jest łatwiej na innym trudniej. Idealny przykład to 600rr jak i zx10, które nie wszystkim podchodzą. Zx10 ze swoją mocą napewno wykurewny sprzęt dla napędzaczy.

polo_speedtriple
20-04-07, 15:58
nie jestem fanem zadnej marki natyle zeby sie upierac na konkretny model . wiem ze zajebac da sie wszystko kumpel w sobote zajebał k3 na gumie poszedł olej gdzies gdzie niemiał i dojebało korbe wlał litr oleju ponad stan. takze chodzi oto żeby wybrac takiego tysiąca zeby wytrzymał ze dwa sezony

Gixer
21-04-07, 14:47
Trzech znajomych ma ZX10R z 2004r. i mimo ze uzywaja je do normalnej jazdy (czasami szybka guma) to dwóm juz Kawasaki wymienialo w ramach gwarancji pekniete ramy.... Trzeci jeszcze smiga ale on jezdzi jak pizda wiec nie podlega zadnym regulom.
Peka tez czesto stelaz (a zarazem wlot powietrza) i czacha leci na blotnik...
Za to silnik i osprzet dawaja rade bez zadnych problemow.:twisted:

Pazur
21-04-07, 18:09
Jak na moje ZX-10 nadaje się. Jest w miarę lekki i dobrze wyważony. Do latania na wolnej wystarczy średni zakres obrotów i odpowiedni moment. W 600ccm moment dostarczany jest przez odpowiednie zębaty, w takim tysiącu duża zębata też jest potrzebna żeby pozbawić sprzęta nerwowości.
Nie wiem tylko jak w dyszce sprawuje się rama, ale to wszystko wygląda na bardzo filigranowe...

Lukasz_Se
21-04-07, 18:12
W pierwszych egzemplarzach zx10r byla jakas wada fabryczna przedniego kolo, podobno komus sie po prostu "rozpadlo" na prostej drodze:shock:

a!ntek
21-04-07, 18:48
to ja dodam jeszcze, że niedawno w ZX10R 2006 robiliśmy czwarty bieg.

polo_speedtriple
21-04-07, 19:44
no to chujnia z tymi ramami kumpel także wymieniał przednią felge bo niby fabrycznie wszystkie wymieniali potem chłodnica spadła na kolektory i cos tam swiatło gasło nikt tego nie mogł zrobic chyba
rozejże sie nad jakims innym tysiącem r1 albo 1000rr oczywiście po ślizgu dzieki bardzo za informacje

Artur
21-04-07, 20:00
Z tymi przednimi kolami w pierwszych modelach to prawda,Kawa wymieniala je na gwarancji.

filar
22-04-07, 00:37
tak sie zastanawiam co piszecie o tych ramach..... ktos oblatany kiedy mi wpajałze te problemy zniknęły albo przynajmniej znacząco zostały zminimalizowane w modelach po 2002 ...to kurwa jak to w końcu jest ...moge na gume wchodzic czy mam sie srac i cieszyc ze w jednym kawałku jeszcze moto?

Gixer
22-04-07, 09:45
tak sie zastanawiam co piszecie o tych ramach..... ktos oblatany kiedy mi wpajałze te problemy zniknęły albo przynajmniej znacząco zostały zminimalizowane w modelach po 2002 ...to kurwa jak to w końcu jest ...moge na gume wchodzic czy mam sie srac i cieszyc ze w jednym kawałku jeszcze moto?
Fakty nie klamia,wsrod moich znajomych dwie ramy pekly w ZX10R'04 i Kawasaki wymienila je bezplatnie mimo ze jeden z nich byl sproadzony z Wloch.

es.r1
23-04-07, 09:05
Moto ,moto nie równe, jednemu dany model pasuje innemu nie koniecznie , piszesz ,ze chcesz "10" do stuntu ,czyli co -plastiki w piz du stelaz , klata ,pizza i non stop pizda na pasie czy czy ładne gumki na autostradzie bo to zajebista róznica .Czym innym jest jebanie sprzetem o glebe przy nieudanej "12" trzy razy dziennie ,czym innym guma 150 km/h !!!! latałes triumphem to pewnie kreci cie bardziej ładny street niz upodlony kundel !!!

polo_speedtriple
23-04-07, 16:12
z triumphem to inna bajka kupiłem go bo była dobra cena 15 koła a motorek z chrakterem. klateczka juz jest takze gleby przewidziane są w tym sporcie.Na tą chwile prubujemy inne swiece inna ciepłota niby szypciej sie grzeją może lepiej bedzie spalac i sie tak nie zajebią szybko.A jak nie bedzie poprawy to trzeba bedzie opierdolić i to szybko cos zakupic