PDA

Zobacz pełną wersję : ZX9R 2000-2002

IGŁA
05-11-06, 22:42
Witam powoli zastanawiam sie nad zmiana moto jako ze nie stac mnie na lans dzide w postaci R1 a moj dotychczasowy pies mnie juz troszke ogranicza wiec postanowilem sie rogladnac za czyms nowym do dyspozycji bede mial ok 13-14 tys wiec na 9 bedzie jak znalazl... Teraz pytanie co z wytrzymaloscią 9 wiem o tych ramach.. ale jak widze to nie w kazdej to jest i nie zawsze.. nastepna sprawa jest to jak sie dzwiga.. tj ma ponad 140 kucy wiec chyba na 1 biegu unosi sie sama bez kiwania maneta czy nie? Jak jest z oddawaniem mocy podobnie do bladego czy raczej długo nic i pod koniec obrotów wszystko?? wogole piszcie wszystko co ciekawe na temat tego moto pozdro :piwo:

puszek
05-11-06, 22:55
juz bladego lepiej sobie kup

Spidi
05-11-06, 23:25
kurde kiedyś moje wypociny na temat 9ny były w Fast Bike'u... ma to ktoś na kompie?

Generalnie za taką kase mozna wybrac lepiej- jak nie musisz to nie pchaj sie w 9tke bo za ambitnie jeździsz jak na ten motor.
Za tyle kupisz sobie bez problemu F4i albo 636... może nawet jakas 929.

Ja na twoim miejscu brałbym moto jak najlżejsze, najporęczniejsze i możliwie świerze(na wtrysku a jednocześnie im nowsze zwykle tym lepsze heble zawiecha i więcej jadu mają...)

Lukasz_Se
05-11-06, 23:28
Witam powoli zastanawiam sie nad zmiana moto jako ze nie stac mnie na lans dzide w postaci R1 a moj dotychczasowy pies mnie juz troszke ogranicza wiec postanowilem sie rogladnac za czyms nowym do dyspozycji bede mial ok 13-14 tys wiec na 9 bedzie jak znalazl... Teraz pytanie co z wytrzymaloscią 9 wiem o tych ramach.. ale jak widze to nie w kazdej to jest i nie zawsze.. nastepna sprawa jest to jak sie dzwiga.. tj ma ponad 140 kucy wiec chyba na 1 biegu unosi sie sama bez kiwania maneta czy nie? Jak jest z oddawaniem mocy podobnie do bladego czy raczej długo nic i pod koniec obrotów wszystko?? wogole piszcie wszystko co ciekawe na temat tego moto pozdro :piwo:
A moto ma bys do stuntu, lansu czy wszystkiego naraz? ;-) Jompa z www.stuntocholics.com zaczynal na ZX9R, najpierw szybkie gumy itp itd a potem wlasnie na dziewiatce uczyl sie wolnych...bardzo narzekal na gaznik, czesto moto mu sie dlawilo, jak moto zgaslo w pozycji 12 oclock ni huja nie chialo odpalic, to samo jesli sie wypierdolil i moto lezalo na boku...
Nie lepiej poszukac jakiejsc 600-tki?

Krystian
06-11-06, 08:13
mysle ze jeszcze Olo powinien cos od siebie dodac :lol:

OLO
06-11-06, 10:08
mysle ze jeszcze Olo powinien cos od siebie dodac :lol:

bardzo KURWA JEGO MAĆ śmieszne :)

a tak serio to zapomnij o 9tce, pomijajac ramy to moze i zapierdala i jest wygodna ale to strszny kloc (jak sie przesiadziesz z R1 to poczujesz zajebista roznice). ja mam problem z paliwem w pionie (nawet przy mojej amatorskiej jezdzie - to co dopiero przy wolnej gumie) nie weim czy to wina egzemplarza ale jak chcialem pocwiczyc wysoka gume na 1ce to zawsze przygasala. juz bardziej poreczny jest XX Janka. KUPUJ WTRYSKOWCA! a jak sie przesiadam np na 929 nie mowiac juz o 954 to mam wrazenie ze hondy sa o polowe mniejsze dwa razy zwrotniejsze i wszystko sie robi o niebo latwiej przyjemniej i bardziej przewidywalnie.
Plusem na pewno jest to ze w ciagu roku opanujesz zdolnosc rozkladania i skladania moto (do spawania ramy oczywiscie) ze smialo mozesz isc na serwisanta do kawasaki japan :)
Ja tam jak bede mial moto do napierdalanki , jakeigos psa czy cus to chetnie bym mial 9tke jako drugie moto w garazu , typowo do jazdy w traski i dwie osoby - bo wygodny jest. ale koniecznie rocznik 2002 - z poprawiona rama i mocniejszym silnikiem...

IGŁA
06-11-06, 10:09
wlasnie sprawa jest tego typu ze 9tka ma byc motorem do lasu do polatania po miescie i jakis wypadów.. bo jednak preclowskie korzenie we mnie zoastaly i lubie sobie pozapierdalac cos po winklach :D do stuntu chce sobie zrobic F3 albo 900RR mysle ze dadza rade no cyba ze pomiedzy gaznikiem a wtryskiem jest az taka przepasc? nie powiem R1 zachowuje sie super na wolnej mimo ze ma 150kucy a np F1 szarpie sie ze mna jak pojebana dla porownania wolniej pojade R1 na org przełozeniach jak na F1 gdzie z tylu mam 60 zebów :/

OLO
06-11-06, 10:16
to postaraj sie dorwac 2002 rocznik, czyli tą bez uchwytów pasazera i stelaza pod lusterka, ma ponad 150 kucy, zero problemow z rama, dalej jest wygodna i daje rade...
czasami ludzie sprzedaja praktycznie za ta sama kase co 00-01..

miszcz83
06-11-06, 10:55
to postaraj sie dorwac 2002 rocznik, czyli tą bez uchwytów pasazera i stelaza pod lusterka, ma ponad 150 kucy, zero problemow z rama, dalej jest wygodna i daje rade...
czasami ludzie sprzedaja praktycznie za ta sama kase co 00-01..

zapomniales jeszcze dodac o innym wachaczu z palakiem usztywniajacym
pozdrawiam

BAXXX
06-11-06, 11:07
13-14 kola to wyrwiesz 954 po slizgu

ERNEST
06-11-06, 11:51
Looknij sobie na zajaca zx9

http://www.bikepics.com/members/encik/03zx9r/

Model 2003.. Wzmocniona rama. Inny troche zadupek. Wzmocnienie na wachaczu. Inne zaciski hamulcowe - takie jak w 954.

evil
06-11-06, 12:13
ZX 9R - porażka!!!

IGŁA, co Ty, chcesz sobie życie zmarnować? szukasz na siłę nieszczęścia?
daj mi lepiej kasę ja będę wiedział, co z nią zrobić :twisted:

IGŁA
06-11-06, 12:19
moze lepiej daj mi ZX6RR to wtedy bedzie po klopocie :mrgreen:

Kasia
06-11-06, 12:25
kurde kiedyś moje wypociny na temat 9ny były w Fast Bike'u... ma to ktoś na kompie?
ja mam :-] ale za duże żeby wrzucić na imageshack ,więc jak ktoś chce moge podesłać na e-mail

ERNEST
06-11-06, 14:17
Igla a R1 sprzedana?

evil
06-11-06, 15:35
moze lepiej daj mi ZX6RR to wtedy bedzie po klopocie

zamówiłem nowe. ale przecież Ty nie ogarniasz takich sprzętów, to po kiego Ci?! :co:

simpson
06-11-06, 15:44
a co ze starym??

evil
06-11-06, 17:21
a co ma być?
stoi i zimuje, moze będzie na sprzedaż, zobaczymy...

simpson
06-11-06, 20:25
cynka dasz ;-)

IGŁA
06-11-06, 23:18
simpson chcesz pogonic f4i :>
??

filar
07-11-06, 21:29
tak jak ludziska tłumaczyli Kawka fajna jest raczej do turystycznego smigania. Ostatni plastic na którym wysoki kierowca normalnie i wygodnie moze pomykac. Mankamenty ...ramę poprawili w 2002 więc tu spokój, ale na zakrętach za duzo nie poszalejesz bo bedziesz szorowac plastikami. Ładnie się zbiera więc cberke zostawisz z tyłu ...ale o zawodach z erłanem zapomnij. No i rzecz wydaje mi się najważniejsza : mało popularny sprzęt i cięzko częsci skombinowac. Po przewrotce na parkingu podnóżek zaproponował mi serwis ze dostarczy za 350 zeta w ciągu 3 tygodni..... z berlina przysłali mi w 4 dni...za 280.... więc gimnastyki trochę było
dziwny ten swiat heheh

pozdro