PDA

Zobacz pełną wersję : KAWASAKI Z 750

czarny
12-11-06, 14:24
planuje zakup nowego motocykla na nadchodzacy sezon... sprzedalem F2 i chcialem kupic cos swiezego, Z 750 mozna wyrwac za rozsadne pieniadze a opinie wyczytane kiedys w jakis gazetach sa raczej na plus Z750, tylko roznie to bywa podczas kilku dniowego zazwyczaj sponsorowanego testu
interesuja mnie opinie na temat tego modelu kawasaki... co do samego uzytkowania jak i przydatnosci do stuntu (chodzi mi tutaj o cos w stylu jazdy na hornecie Simpsona albo Ordiego na R6- normalna jazda na codzien a wieczorami albo w soboty wypad na lotnisko)

ktos sie moze spotkal z tym motocyklem? posiadal go, moze jego znajomy?

Z750 da sobie rade z umiarkowanym katowaniem od czasu do czasu, czy lepiej nie pakowac sie w to i nie zawracac sobie glowy?

filar
12-11-06, 14:52
kumpel na bloku Teepee ma takiego z 99 r i bardzo sobie chwali zagadaj z nim na gg to ci więcej o nim powie gg 170722

Lukasz_Se
12-11-06, 15:01
planuje zakup nowego motocykla na nadchodzacy sezon... sprzedalem F2 i chcialem kupic cos swiezego, Z 750 mozna wyrwac za rozsadne pieniadze a opinie wyczytane kiedys w jakis gazetach sa raczej na plus Z750, tylko roznie to bywa podczas kilku dniowego zazwyczaj sponsorowanego testu
interesuja mnie opinie na temat tego modelu kawasaki... co do samego uzytkowania jak i przydatnosci do stuntu (chodzi mi tutaj o cos w stylu jazdy na hornecie Simpsona albo Ordiego na R6- normalna jazda na codzien a wieczorami albo w soboty wypad na lotnisko)

ktos sie moze spotkal z tym motocyklem? posiadal go, moze jego znajomy?

Z750 da sobie rade z umiarkowanym katowaniem od czasu do czasu, czy lepiej nie pakowac sie w to i nie zawracac sobie glowy?
Zaloze sie ze rama szybko pada ;-)

Spidi
12-11-06, 15:09
heheeh dobre- chcesz powiedzieć że w 99 roku Z750 produkowali!? :lol2:

Miałem okazje tym pośmigac i w sumie podobało mi sie. Motorek całkiem fajnie sie zbiera, ma przyzwoite heble, nie jest może jakiś super lekki i zwarty ale na brak poręcznosci nie ma co jakoś specjalnie narzekać.

Z ramą problemów nie powinien mieć bo wstarczy spojrzeć na fote żeby zrozumiec dlaczego-może i troche ciężka ale za to prosta i solidna konstrukcja.

Tomek z Ostrołeki takiego katuje od wiosny i ostatni raz jak z nim gadałem to mówił że jest zadowolony.

Ja bym nie kupił takiego moto bo wole bardziej agresywne sprzety(jeśli nawet bez plastików to na bazie supersporta jakiegoś) ale jak ktoś lubi to do takiego zastosowania jak pisąłes czemu nie?

Młody
12-11-06, 15:20
tez mialem okazje polatac i w sumie jesli nie nastawiasz sie na jakis pro stunt to sprzet daje rade. Problem moze zaczac sie przy lataniu na kole w okolicy 12 o'clock wtedy nawet pomimo zalania wiekszej ilosci oleju smok jest ponad jego poziomem :-| Oczywiscie temu tez mozna zaradzic, ale napewno jest to pewna przeszkoda. Duzym plusem natomiast jest wtrysk co w tym przedziale cenowym jest duza zaleta

czarny
12-11-06, 15:35
tak jak napisalem nie kupuje go z przeznaczeniem tylko i wyłacznie do stuntu bo wtedy kupil bym jakas f4i po glebie.. narazie mnie niestac na katowanie moto. Wiec tak jak piszecie do codziennej jazdy i jakiegos swirowania wieczorami ze znajomymi po ulicach albo w sobote w rykach dalo by rade... bardzo mnie to cieszy ze wzgledu na to ze za ciekawe pieniadze mozna cos znalesc

chyba wiec powoli zaczne sie rozgladac za czyms bo przez zime bedzie duzo czasu i brak wydatkow to przy moto mozna cos podlubac

wielkie dzieki za pomoc

filar
12-11-06, 15:55
moze sie z rocznikiem machnąłem.... dowodu nie trzymałem w ręku a omnibus nie jestem pozdro

Spidi
12-11-06, 15:59
pokroic sie nie dam bo nie pamiętam ale z 750 weszła jakoś koło 2003 roku... ;-)

Coprawda była kiedyś jeszcze produkowany wcześniej ale to już klasyk w troszke innej formie ;-) ... gdzies tam przełom lat 70-80( nie pamiętam)

ERNEST
12-11-06, 18:20
Wizualnie jest kozak moim zdaniem.. Nie mialem przyjemnosci posmigac niestety.

http://img281.imageshack.us/img281/6830/bikepics586471800dh0.jpg (http://imageshack.us)

Plantator
12-11-06, 18:21
z 750 tylko pomarańczowa:)

a tak na marginesie w jakich cenach chodza po slizgu??

czarny
12-11-06, 20:53
z tego co sie orientowalem to gdzies w granicach 10-12 tys. za ten rocznik to calkiem przystepna cena...

Plantator
12-11-06, 22:16
zastanawiam sie jak maszyna moze zachowywac sie w roli stunt psa. konstrukcja jest tość wytrzymała(nie słyszałem o problemach z rama itp) maszyna ładnie sie prezentuje moc silnika tez przyzwoita w stosunku co do wagi

wydaje mi sie tylko ze ma srodek ciężkości położony bardziej z przodu;/ model od dawna mi sie podobał (choć jestem fanatykem z1000 a są bardzo podobne)

widzieliście kiedyś jakiś filmik czy kogoś kto uzywał tej "zabawki" do stuntu??

Spidi
12-11-06, 22:24
da sie na tym gibać konkretnie, jak na wszystkim innym ale napewno każda F4i czy 636 czy cokolwiek tej klasy jest lżejsze, mniejsze, poręczniejsze i bardziej jadowite i wypasione(zarówno pod względem silnikowym jak i zawiechy czy hamulców)

kiedyś widziałem kilka filmów kolesi którzy konkretnie tym dawali, z combo cyrklami typu hi chair włącznie...

Plantator
12-11-06, 22:31
kurcze najgorsze jest to ze nie ma złotego srodka kazdy lubi inny motocyk komus bardziej pasuje 636 innemu f4 a innemu sracz badz r6
najgorsze jest to ze osoba chcaca kupic maszyne do stuntu musi posługiwać się odczuciami innych niestety nie zabardzo majac predzej stycznosc z tymi modelami.
jak jest z zawieszeniem?? jest raczej twarde czy tez nie (smigałem starszymi kawami i mialy to do siebie ze zawiasy byly bardzo twarde przez co czlowiek sie męczył szybko) jak jest z tym modelem??

Spidi
12-11-06, 22:39
Zka jest bardzo wygodna, wygodnie siedzisz, fabryczna dość szeroka i wysoka kiera wymusza pozycje dosyć wyprostowaną i wygodną... jak to na naked'o-street'cie, zawiecha raczej komfortowa- nie weim jak to ocenia ktos kto lubi turystyke ale jak ktoś przyzwyczajony do normalnych plastików na to wsiaida to zdecydowanie jest komfortowa, silniczek troche bardziej równo oddaje moc niż sportowe, ma troche mniej wigoru ale i tak w zupełności wystarczy do zabawy...

Lukasz_Se
12-11-06, 22:57
Widzialem filmiki gdzie tym daja, tak jak spidi mowil zaawansowane gowna typu cyrkle itd ale tez kolesia ktory uczyl sie na tym jezdzic i walil juz calkiem niezle wolne gumy i probowal pierwsze no-handery...
jak dla mnie z wygladu jest kozacka, problem w tym ze z wgniecionym bakiem juz taka ladna nie bedzie ;-) A ceny w polsce to macie kosmicznie niskie, tutaj z tego co wiem to dosc droga i malo popularna zabawka :-?

autohenio
13-11-06, 09:11
filmik z 1000:

adin
filmik1 (http://video.google.pl/videoplay?docid=-8974465506610570588&q=z1000)

dwa:

filmik 2 (http://video.google.pl/videoplay?docid=3832236714558603421&q=z1000)

moim zdaniem filmik dwa kozak :twisted: , muza wypas i opanowanie moto, poprostru agresywna jazda 8-)(uliczna jazda) :ave:

Jezeli juz zet to tylko zielony :mrgreen:
potem zapodam foty moto kumpla tylko musze je zmniejszyc

pozdro

obiecane foty

http://img174.imageshack.us/img174/1274/z1000forumpm2.jpg (http://imageshack.us)

http://img174.imageshack.us/img174/8522/z1000forum2gn0.jpg (http://imageshack.us)

http://img132.imageshack.us/img132/3528/z1000forum3zi8.jpg (http://imageshack.us)

mniam :-F
pozdro

kcczaja
13-11-06, 12:53
Łoo przekozacko dają :ave: zdjecia tez niczego sobie :shock: :-]

czarny
13-11-06, 13:03
co do wygladu Z1000, to jedyne co mi sie nie podoba to te tłumiki.. ale to nie problem, sam osobiscie zauroczony jestem czarna Z750...

http://img214.imageshack.us/img214/6229/bikepics190400800tg4.jpg

to moj ideal ale bede szukal czegos sprawnego technicznie i za rozsadne pieniadze a wyglad i kolor to dla mnie sprawa drugorzedna

evil
13-11-06, 13:08
fajny szpej, do miasta dobry, na dłuższe podróże raczej nie polecam - pozycja będąca połączeniem sportowego (powiedzmy) usytuowania podnóżków kierowcy z rowerową kierownicą. stylistycznie - zajebioza!

BTW, tylko nie słuchaj porad motodawcy, bo to jebany lachociąg bez wykształcenia i obycia.

Gepard
13-11-06, 14:27
BTW, tylko nie słuchaj porad motodawcy, bo to jebany lachociąg bez wykształcenia i obycia.

To znaczy ja coś o nim słyszałem.Podobno uwielbia ruchać swoją siostrę w dupę.W sumie to nawet fajna jazda,gdyby nie to,że Ona ma 4 latka.Ja w ogóle nie wiem jak tak można robić.Wsadzać kutasa w małe dziecko :-/ Fuj.No ale tak właśnie się robi od jeżdżenia Hondą,szczególnie modelem 929.Ja sam zauważyłem (jak ją miałem),że coraz częściej się oglądam za małymi chłopcami,bo tylko Oni patrzą na te kolory.Takie fajne kolorowe moto przyciąga małe dzieci.No i dlatego coraz więcej czasu poświęcałem na przejazdy obok przedszkola.
Później nawet zauważyłem,że znajduję tam słuchaczy.Mogłem długo i z lubością opowiadać,jakich to wyczynów nie dokonuję na mojej (skądinąd) wołowatej Hondzie.Dzieci mi wierzyły.
Wierzyły mi,że moja Honda jest szybsza od Kawasaki.Normalnie łykały to jak koń-owies (to ulubione powiedzenie matki Motodawcy).Coś pięknego.
Potem się obudziłem.Sprzedałem tego muła i wreszcie mogłem złoic dupę Krzysiowi na ZX-12 R.No może nie złoić,ale przynajmniej nie zostawałem 2 km z tyłu :okay:

A co do Z 750.To superowe moto.Śliczne i przepiękniaste.Tylko chyba SPIDI ma rację,że do SZTUTNU to by się jednak sprawdziła szlifiera,nawet bez owiewek.No bo i po co...
Pozdrawiam wszystkich miłośników pocztowych motocykli :mrgreen: :mrgreen:

simpson
13-11-06, 15:02
Szczerze to polecil bym jednak jakiegos sporta wziac bez owiewek i przerobic sobie na streetfightera, efekt bedziesz mial nawet leepszy niz na Z750 (nakedy to takie okrojone sporty, chujowsze silniki i chujowszy zawias) a do sporta wsadzisz sobie szeroka kielnie i bedziesz sie czul tak samo w miescie, chodzi o zwrotnosc itp. a do stuntu bedzie bardziej zacny.

Zreszta skorzystaj z mojego doswiadczenia. Po roku jazdy od czasu do czasu na lotniskach bedziesz chcial wiecej, w pewnym momencie zacznie Cie moto ograniczac i bedziesz chcial zmienic, a zmiana sprzeta to nie dosc ze duzo roboty to jeszcze dodatkowe koszty.

Kupuj odrazu sporta i nie badz taka naked pizda jaka ja bylem :lol:

czarny
13-11-06, 18:29
:lol2: :lol2: moze i masz racje tylko niestety moje srodki jaki moge przeznaczyc na moto ogranicza kwota 12 tys... w tym wieku w chuj ciezko uciułac na moto to co udalo mi sie zarobic przez wakacje plus pieniadze ze sprzedarzy f2 to ok 15tys wiec szukam czegos w granicach 12-13 i nie chce jakiejs padliny z tamtego wieku z chuj wie jakim przebiegiem (f3 itp)

tez nie chce sie ladowac w rozjebane moto ktore okaze sie skarbonka gdzie ciagle trzeba inwestowac monete zeby moto jezdzilo... w chuj znam takich histori i sam z doswiadczenia wiem ze trzeba unikac "korzystnych" okazji przynajmniej jesli nie posiada sie wiekszej wiedzy i doswiadczenia :-?

a za 12 tys to ciezko znalesc cos dobrego-nie chodzi mi o cale owiewki czy porysowany lakier (to mozna z czsem zrobic) chodzi o to ze trudno znalesc cos co nie bedzie bardzo zmeczone...

wiec albo zostaje mi w miare pewna Z750 (jesli o pewnosci w przypadku kupna motocykla mozna mowic) albo ryzyko meczonej f4i bo o 636 mozna zapomniec za 12-13tys

takie to kurwa moje dylematy...

Spidi
13-11-06, 18:32
nie koniecznie... teraz masz najlepszy okres na zakup moto i wierz mi na słowo-można trafic dobre moto za śmieszny pieniądz

Grunt to sie nie napalać i szukac bo zwykle takie sprzety nie stoją na allegro dłużej niż 2-3 dni...
;-)

czarny
13-11-06, 18:52
to tez przeszkoda jest niestety :-? tak jak mowisz trzeba szybko sie decydowac, jechac i ogladac a moje studia nie bardzo mi na to pozwalaja... bo taki wyjazd dajmy na to 200km od lbn troche zajmuje.. mam jeszcze troche czasu do wiosny zanim znowu popyt na moto bedzie wiekszy to moze cos w rece wpadnie i rzeczywiscie nie koniecznie Z750 jak to w zyciu bywa...

zreszta nie ma co bic piany na temat tego co sie moze zdarzyc.. narazie Wielkie dzieki Wszystkim za pomoc bo szczerze mowiac od kad jestem biernym uzytkownikiem forum od prawie 2 lat to z biegiem czasu tracilem nadzieje ze w jakim kolwiek temacie mozna sie czegos dowiedziec od bardziej doswiadczonych bo czym nowsze forum tym mniej w nim czysto motocyklowych informacji- no coz takie to specyficzne forum :-D ale trzeba przyznac ze jedyne w swoim rodzaju...

simpson
13-11-06, 18:57
poczekaj troche i szukaj przeszlifowanej f4i

powaga, moja katowana caly sezon i jeszcze nie jeknela nawet, nie liczac uszkodzen typu zlamana klamka czy podnozek. Z tym moto nie laduje sie majatku na eksploatacje. jak do polowy zimy nie znajdziesz niczego rozsadnego to wezmiesz jakies Z750 czy co sie tam trafi, a 12-13 tys na streeta to wcale niemalo

Gepard
13-11-06, 19:53
Poczekaj,aż wujek Gerard założy turbinkę.Wtedy dostaniesz od razu zrobionego streetfighta,który będzie się już nadawał tylko do stuntu i kupisz go za 10.000 zł,w worku.... :mrgreen: :-? :-? :-? :-/

karol128
13-11-06, 20:06
http://video.google.pl/videoplay?docid=-6860777458512687830&q=z+750+test

test z 750 pod kątem stuntu

czarny
13-11-06, 21:32
nooo fajny test tylko szkoda ze wloskiego nie znam.... wsumie wiedziec, wiedzialem ze na kolo idzie :lol: :lol: bo niby dlaczego nie? tylko bardziej ciekawi mnie jak dlugo mozna tak jezdzic i czy szybko sie cos posypie... czym dłuzej sie zastanawiam i mysle nad tym dochodze do wniosku ze Simpson ma racje bede spokojnie polowal na jakiegos sporta bez cisnienia ze musze cos kupic do polowy zimy a jak nie to Z750... kurde mimo wszystko to nie jest popularny sprzet w Polsce a wiec pewnie i z czesciami bedzie ciezkoo :-/ ehhhh ale chujowo wybierac i kupic cos nowego, przynajmniej za takie pieniadze... :-D

simpson
13-11-06, 21:38
mądry chlopak, kupuj sporta bedziemy razem jezdzic to szybko Ci sie odechce zwyklej jazdy i nie bedzie problemu z przerobkami :mrgreen:

Dario
13-11-06, 21:42
nooo fajny test tylko szkoda ze wloskiego nie znam.... wsumie wiedziec, wiedzialem ze na kolo idzie :lol: :lol: bo niby dlaczego nie? tylko bardziej ciekawi mnie jak dlugo mozna tak jezdzic i czy szybko sie cos posypie... czym dłuzej sie zastanawiam i mysle nad tym dochodze do wniosku ze Simpson ma racje bede spokojnie polowal na jakiegos sporta bez cisnienia ze musze cos kupic do polowy zimy a jak nie to Z750... kurde mimo wszystko to nie jest popularny sprzet w Polsce a wiec pewnie i z czesciami bedzie ciezkoo :-/ ehhhh ale chujowo wybierac i kupic cos nowego, przynajmniej za takie pieniadze... :-D

bierz ode mnie GSXR600 K1 za 13koła do oddania

http://www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/KURLECIAK3.JPG

simpson
13-11-06, 21:55
ja bym sie nie zastanawial nawet

Lukasz_Se
13-11-06, 22:02
Do ogladania tego filmu wloski tez by ci sie bardzo nie przydal :lol2:
Finlandia chlopcze ;-)

Młody
13-11-06, 22:02
Dario wytlumacz mi ten fenomen ze za swojego GSXRa chcesz wiecej niz za tego o dwa lata mlodszego braciakowego :?:

Gepard
13-11-06, 22:06
Wiadomość dla MOTODAWCY

Te takie rurki dookoła motocykli chłopaków to dlatego,bo Oni nie potrafią kompletnie jeździć i się często wywracają.No może gdyby Dario miał HONDĘ to jeszcze by sobie jakoś dał radę,a tak się chłopaczyna NON-STOP wypierdala i Mama mu założyła te rurki.Zresztą jak i reszcie chłopaków.

Dario
13-11-06, 22:07
po pierwsze ten jest w streecie i a po drugie za swojego też chcę 13koła...kiedyś chciałem więcej,ale trzeba wymienić tarczę hamulcową i spuszczam z ceny,na wiosne wystawiam za 13 koła swojego i za 13,500 K1,więc jak są chętni to dawać na pw

czarny
13-11-06, 22:14
szczerze... jak bym mial miec streeta to bym wolal kupic za 13tys cos po szlifie i przez zime za male pieniadze go zrobic... zreszta nie wiem dlaczego ale o suzuki kompletnie nie myslalem... :-?

Dario
13-11-06, 22:18
mówisz za małe pieniądze????Zdaje Ci się.koszt przeróbki tego streeta wyniósł coś ok 1000zł-1200zł,więc nie było tanio ;-) zresztą ja nikomu gnata do łba nie przystawiam...chcesz kupujesz nie chcesz nie kupujesz,proste

Pazur
13-11-06, 23:13
http://video.google.pl/videoplay?docid=-6860777458512687830&q=z+750+test

test z 750 pod kątem stuntu

Czy narratorem jest córka Bin Ladena ?

MarQs
15-11-06, 01:21
Z750 idealne moto na miasto, szybkie i zrywne (wtrysk robi swoje), jedynka jest dosyć długa, tak jak pisał Spidi kierowka szeroka z fabryki, siedzisko dosyć wygodne - u mnie kumpel przesiadł się z Horneta i mówił, że bardziej mu się podoba - narazie uczy się latać ale jakimś tam kompletnym laikiem nie jest. Ma dokładnie takie jak chcesz, czarna Zeta - tylko było po bardzo małym szlifie (praktycznie jak gleba na parkingu - kupilismy je w wakacje na bajzlu za ok. 14 koła, teraz chce sprzedać bo chce sporta, nie wiem dokładnie czy jeszcze ma bo już mnie pół roku w kraju nie ma :roll: mogę Ci dać nr. na PW - jak ma to pewnie puści w dobrej kasie. Jeździłem tym troche, bardzo mi się moto podoba i jeżeli chcesz połączyć zapierdalanke w mieście z dobrym wyglądem i coś tam podzidować to lepszego sprzeta w tej klasie nie znajdziesz (w takiej kasie) Jak nie chcesz się trudzić z przerabianiem jebnietego sporta na streeta to bierz Zete - tyle ode mnie - decyzja Twoja.

karol128
15-11-06, 08:12
Czy narratorem jest córka Bin Ladena ?

Mozliwe :lol2:

simpson
15-11-06, 09:13
teraz chce sprzedać bo chce sporta

hehe ;-)

MarQs
15-11-06, 09:51
MarQs napisał/a:
teraz chce sprzedać bo chce sporta

hehe

a zaczynał od intrudera ;-)

czarny
15-11-06, 10:08
MarQus mozesz mi dac numer na PW... wsumie rozmawialem z bardziej doswiadczonym odemnie kumplem i podzielil zdanie simpsona zebym kupil jakiegos sporta bo i tak pewnie z czasem zmienie Z750 na cos ostrzejszego.. bede szukal moto po szlifie do konca stycznia a jak nie znajde nic sensownego to biore tylko i wyłącznie Z750 ;-) i to chyba bedzie najmądrzejsza z decyzji

MarQs
16-11-06, 00:15
Czarny sprawdź PW.