Zobacz pełną wersję : procedura kupna motocykla z Angli
witam, orjentuje sie ktos na czym to polega, bo gosc mi mowi ze dokumenty dostane dopiero wtedy jak kupie moto i on wystepuje do nich po papiery, nastepnie przysylaja mi je do domu, czy to prawda ?
Prawda, jeśli chodzi o aukcję.
Kupujesz moto, odbierasz, a papiery idą pocztą.
yep, jezeli moto ma v5 to spoko, mozesz spokojnie wyrejestrować i ciągnąć do PL - jeżeli nie ma , a ma jakiś raport uszkodzenia - jest ich kilka, to musisz już troche kombinować... jeszcze dobrze nie mam tego obczajone ale na wiosne będe się kręcił za jakąś padliną to powiem więcej ...
no i uważaj, ode mnie koleś z wioski zwracał fazera bo czekał pol roku na papiery i się nie doczekał - i tak wporzo, że mu kase zwrócili :-?
tylko pamiętaj żeby kierownicę przełożyc na prawą stronę heheh :mrgreen:
Prawda, jeśli chodzi o aukcję.
Kupujesz moto, odbierasz, a papiery idą pocztą.
dokładnie tak jest, ja swoja tez mam na takich zasadach
czytałem chyba w ostatnim świecie motocyklowym o takich przypadkach gdzie urząd angielski potrafił nieprzysyłac dokumentów nawet kilka miechów (moto kupujesz jako tymczasowo wyrejestrowane, no i składasz papiery o dowód), a finał był taki ze kontkat z urzędem tylko jeden email i nawet kolo prawników wziął co i tak nie przyniosło chyb a skutku. Także moja rada jak kupowa to tylko z paiperami
a literówków machnąłem że hej...