Zobacz pełną wersję : Suzuki Rm 125/250
Sprawa wyglada tak ostsatnio narodzil sie w mojej glowie pomysl kupna krosa...
(trzeba cos robic w deszczowe weekendy)
na allegro mozna juz te modele z lat 93 kupic za 4 kola...(w dobrym stanie :co:)
mial ktos moze stycznosc z tego roidzaju sprzetami ???, szukalem w necie informacji ale nic ciekawego nie znalazlem...
wyglad jest nawet cakiem, ale jestem laikiem w crossach...wiec czekam na opinie...
mam dosyc ograniczone srodki :-(
pozdro :-F
ja latalem 125 dokladnie 93
ale porownania zbtytniego nie mam bo poza tym latalem tylko dt125 z 96
ale odczucia mega pozytywne :D w terenie super sie zachowuje i stosunkowo lekka
Po 1wsze to RM i RM-Z to sprzęty wyczynowe, zatem jeżeli ktoś liczy na to, że kupi używkę i nie będzie dokładać kasy to jest w błędzie.
Ogólnie 2takty (RM) są tańsze w utrzymaniu od 4taktów (RM-Z). Nie zmienia to faktu, że wymiana tłok, pierścienie itp. liczy się w tysiącach pln. RM125 będzie jeździć jak RM-Z 250 z tą różnicą, że nie będzie mieć "dołu". Robota co parę godzin pracy w RM-Z (głowica, zawory, pierścienie, rozrząd itp.) to raczej dla zamożnych. Na początek na pewno wystarczy 125 ccm w dwutakcie, 250 to już wymagający kocur...
A czy warto kupić RMa? Bart latał do tej pory na K4, obecnie już K6 - jego wybór (jak i innych zawodników) jest chyba dobrą rekomendacją. Jeśli ktoś woli zieleń to KX Kawasaki jest takim samym sprzętem.
i nie licz na to ze rm 94 jest w dobrym stanie ;-)
dzieki Panowie za opinie, widze ze ten wybor wymaga glebszych przemyslen :-?
pozdro
zapytam braciaka bo może honde xr600 z 90 roku bedzie chciał sprzedać
zapytam braciaka bo może honde xr600 z 90 roku bedzie chciał sprzedać
czy to ta?? http://www.allegro.pl/item143256467__honda_xr_600_r_zarejestrowana_pilni e.html
jak tak to moj kumpel jest tym zainteresowany w jakim to stanie tam plastiki i pierdoly to nie wazne ale zawiecha i silnik cyka w miare??
nie to nie ta, nie wystawiał na aukcje bo sie zastanawia, włożył troche kasy w nią i chyba pojeździ przyszły sezon jeszcze
a ta z aukcji w dobrej kasie jest,
nie to nie ta, nie wystawiał na aukcje bo sie zastanawia, włożył troche kasy w nią i chyba pojeździ przyszły sezon jeszcze
a ta z aukcji w dobrej kasie jest,
no kasa nie jest duza za nia dlatego moj ziomek sie zastanawia nad tym, spisuje sie wogole takie cos w terenie?? bo wydaje sie troche wielkie i ciezkie jak na enduro nie wiesz jak wyglada sprawa zywotnosci silnika??
a nie myslales o kombinacji japonskich sprzetow typu rm yz itd ale z silnikami cz? rama zawieszenie i bzdety japonskie a silnik czeski, z tego co wiem to takie sprzety niezle lataja po lasach a silnik i czesci cz nie sa drogie.
co do XR to powiem ci że motocykl nie jest ciężki, silnik mocny , jeżeli pilnujesz oleju i serwisu to będzie okej.
braciak waży ze 100 kg i moto nie z nim problemu :lol2:
a nie myslales o kombinacji japonskich sprzetow typu rm yz itd ale z silnikami cz? rama zawieszenie i bzdety japonskie a silnik czeski, z tego co wiem to takie sprzety niezle lataja po lasach a silnik i czesci cz nie sa drogie.
ciekawa koncepcja :shock: ale chyba bez sensu- czki słyną z tego że wiecej sie wnich grzebie i leży pod nimi niż siedzi na nich i jeździ... :-/ :roll:
osobiscie znam kolesia ktory mial w starej CR silnik od cz 380 i ostro jej dawal i nie mial wiekszych problemow, wiadomo ze moze i silnik bardziej awaryjny niz japonski ale za to o wiele wiele tanszy, a swoje pojezdzi
CHyba spidi mysli o takich zwyklych cz-tach kurpędach :?: :roll:
A silniki ktore zakladaja do ram od japońcow to w miare nowoczesne konstrukcje, szczegolnie 125(bodajze na licencji ktm-a), ma 6 biegow, 27koni, mało wazy i.... ma 10 konny skok midz siodmym a osmym tysiacem obrotow ;). Czesci do tych sprzetow sa dostepne i tanie. Awaryjnosc jesli silnik jest dobrze złozony jest zblizona do japoncow.
Niestety nie mialem kontaktu z taka cz-ta :oops: , ale mialem chec łyknac cos takiego wiec troche o nich przeczytalem....