PDA

Zobacz pełną wersję : Tablice rejestracyjne moto!

xxsliwaxx
05-01-07, 21:24
Właśnie dostałem wiadomość od ziomka choć mówi, że nie potwierdzona - ponoć będzie można ubiegać się o pomniejszoną tablice rejestracyjną do moto od tego roku - ktos cos wie na ten temat ? jak tak to ile będzie mniejsza od obecnej ? jakie są teraz dokładne wymiary blachy ? (20/17cm)qrwa zapomniałem...

zdanek
06-01-07, 09:26
A mniejsze nie są zarezerwowane dla motorowerów?

PBR
06-01-07, 09:35
Wiem że kumpel kupywał do DR-Z400 04r bardzo malutka mniejsza niz w komarkach zamówił tylko zapłacił za nia podwójnie niż za normalna. I na wakacje 06r. ja jeździł czyli już można było wczesniej

bartMFK
06-01-07, 09:36
wiem ze np we Francji można chyba nawet samemu sobie gdzieś wykonac tablice rejestracyjną na motocykl, byleby ją na przeglądzie zaakceptowali. wiem bo kilka motocykli widziałem z francji i każdy miał inna rejestracje

może więc u nas wporowadzą podobne regulacje

jezol
06-01-07, 09:55
No na np Widziałem moto z francji a ono miało reje taka jak grzesiek :D heh

xxsliwaxx
06-01-07, 19:15
Wiem że kumpel kupywał do DR-Z400 04r bardzo malutka mniejsza niz w komarkach zamówił tylko zapłacił za nia podwójnie niż za normalna. I na wakacje 06r. ja jeździł czyli już można było wczesniej
zapłacił podwójnie - czyli ile zapłacił za nią ? napisałeś "i na wakacje 06" nie kumam o co ci chodziło?
Dowiedz się dokładnie co trzeba zrobić żeby dostać mniejsza blachę - podpytaj kumpla i wrzuć tu na forum.

pozdro

p.uzio
06-01-07, 19:34
wiem ze np we Francji można chyba nawet samemu sobie gdzieś wykonac tablice rejestracyjną
tam jedziesz do marketu sa specjalne stanwiska pokazujesz dowod i robisz sobie :lol3:
PBR
MAture z polskiego Kupywałeś czy zdawales???????

xxsliwaxx
14-01-07, 14:21
co jest panowie nikt nie wiem jak z tymi tablicami ? mozna jakąś mniejszą na zamówienie poprosic czy jak - bo nie mam zamiaru latać z taką wielką blachą !!!

Gryzak
14-01-07, 15:32
Wielkie blachy to są i gebelsów kurwa :roll: jak hamulec aerodynamiczny :lol:

d0lek
14-01-07, 15:34
i tak najlepiej podczepic blache od spodu do undertaila

xxsliwaxx
14-01-07, 15:38

no i właśnie tak chcę zrobić ale kurwa wolałbym dostać tą mniejszą na chuj mi duża - zwiększa masę i zmniejsza przyśpieszenie :) ehhehe :P

MaRRcin
14-01-07, 18:26
co jest panowie nikt nie wiem jak z tymi tablicami ? mozna jakąś mniejszą na zamówienie poprosic czy jak - bo nie mam zamiaru latać z taką wielką blachą !!!

Idź do wydziału komunikacji i spytaj :P Najprościej...

p.uzio
14-01-07, 20:33
widze te miliony tdiotycznych pytan to krew mnie zalewa...
idz dowiedz sie tak najrosciej ,,,a pytaja ile tablica ile oc ile opona gdzie mozna foto na prawo jazdy zrobic itd..kurwa ludzie...mwstydliwi jestescie czy jak? a moze wyslowic sie nei umiecie

OLO
14-01-07, 20:39
nie,nie... sliwa wie... tylko sie czai :> bo..

lubi se pospamowac no...

MarQs
14-01-07, 20:51
kurwa ale ma człowiek problemy...

xxsliwaxx
14-01-07, 22:15
ja pierdole ale kurwa precle z was narzekacie i narzekacie a i tak czytacie te posty i wpisujecie swoje.
Prawda jest, że nie miałem czasu wybrać się i tego sprawdzić więc pytam a jak wam coś nie pasuje to wy nie spamujcie w temacie !!! puzio większość twoich postów to jakieś narzekanie - co ty kurwa jakiś kryzys przeżywasz czy co?!!!

Krystian
14-01-07, 22:17
puzio większość twoich postów to jakieś narzekanie - co ty kurwa jakiś kryzys przeżywasz czy co?!!!

to jest tzw. "kryzys wieku średniego" :D:banan:

xxsliwaxx
14-01-07, 22:20
to jest tzw. "kryzys wieku średniego" :D:banan:

ehehehe :D

OLO
14-01-07, 23:23
sliwa sie nie ciesz tylko przejrzyj jakie posty napierdalasz...
kurwa ciagle masz jakeis rozterki, a jak komus odpisujesz to pierdolisz jak potluczony....
od Puzia trzy huje w bok i do szeregu
zanim napiszesz nastepne 159 durnych postow i zalozysz 15 tematow o niczym to sie dwa razy zastanow...

xxsliwaxx
14-01-07, 23:36
do olo - daj przykład gdzie pierdole jak potłuczony - zastukałeś kupe postów i w większości narzekasz jacy to wszyscy są niekumaci i zieloni - kurwa mądry jesteś, a nie założyłeś żadnego tematu który komuś mógłby w czymś pomóc - pierdolisz 3 po 3, żeby ktoś coś doczytał, nauczył się czegoś - właśnie po to jest to forum, żeby pytać!
więc ty się zastanów...

p.uzio
14-01-07, 23:38
sliwa sie nie ciesz tylko przejrzyj jakie posty napierdalasz...
kurwa ciagle masz jakeis rozterki, a jak komus odpisujesz to pierdolisz jak potluczony....
od Puzia trzy huje w bok i do szeregu
zanim napiszesz nastepne 159 durnych postow i zalozysz 15 tematow o niczym to sie dwa razy zastanow...
UWAGA SPAM:
OLO dzieki za obrone...wlasnei pisalem PW do ADIEGO czy nie nabił by sliwie sliwy pod okiem....ale widze ze nie musze....
ORIENTUJE SIE KTOS W CENACH PALIWA???? CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC ILE TZEBA ZAPLACIC ZA LITR OLEJU NAPĘDOWEGO???Z GORY DZIEKI ZA POMOC>>>>

OLO
15-01-07, 10:05
UWAGA SPAM:
OLO dzieki za obrone...wlasnei pisalem PW do ADIEGO czy nie nabił by sliwie sliwy pod okiem....ale widze ze nie musze....
ORIENTUJE SIE KTOS W CENACH PALIWA???? CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC ILE TZEBA ZAPLACIC ZA LITR OLEJU NAPĘDOWEGO???Z GORY DZIEKI ZA POMOC>>>>

musisz zalozyc nowy temat, tutaj nie da sie uzyskac takiej odpowiedzi. to oczywiste, chyba nie zdajesz sobie sprawy po co jest forum.

wiesz teraz wszystko sie zmienia, przyszedl sliwa i wie najlepiej po co nam forum, musimy sie zmienic i sluchac uwazenie jego pierdolenia o mniejszych tablicach, aktywnych amorach, wypowiadaniu ubezpieczenia dwa lata wczesniej, wozeniu moto luzem na przyczepce, i problemie jak przerobic tlumik...
musimy tez nie ragowac jak ludzie pisza o gaznikach w 636 i inne pierdoly bo nie zalozyles ciekawego tematu od kiedy PAN SLiwa sie pojawil na forum, a wiesz, wczesniej jak nie bylo sliwy to tak jakby forum nie istnialo...
Sliwa durniu bez szkoly jak bys nie wiedzial to forum nie polega na zakladaniu nowych tematow przy kazdym postawieniu klocka rano, polega taz na tym ze jak ktos pisze bzdury to lepiej go naprostowac bo potem ktos przeczyta i pomysli ze tak trzeba....

Spidi
15-01-07, 10:27
sliwa zluzuj poślady bo faktycznie męczący sie robisz z tymi pytaniami i mąrdzeniem sie na tematy na których sie nie znasz...
3/4 tego forum ma w dupie czy tablize są białe żółte czy różowe, czy będą wielkosci niemieckich czy amerykańskich bo i tak więszą częśc sezonu są zajebane na głucho spaloną gumą albo leżą w garazu bo dawno odpadły...

Używaj opcji szukacj, nie pytaj o każdy jeden pizdryk i pierdołe w nowych tematach i nie SPAMój bo mimo że forum jest wyluzowane to wszystko ma swoje granice SZCZEGÓLNIE w istotnych działach typu garaż!

cbś954
15-01-07, 11:11
kurwa sliwa kup se simsona i bedziesz mial mala tablice i huj....:fucku:

szramer
15-01-07, 19:26
zeskanuj swoja pomniejsz fote wydrukuj i zalaminuj, takie tablice na zawody enduro sie przygotowuje by sobie nog niepociać jak sprzet spod dupy wyskakuje na podjezdzie

Gresus
15-01-07, 20:10
eheh tak wlasnie bedzie
na ale jak dzisiaj poszedlem po blaszki to mi glupia suka powiedziala ze nei zarejestruje bo mam ksera potwierdozne przez notariusza a maja byc orginaly ktore koles trzyma bo musi miec w ksiegach <ale juz wyslal do mnie >
gosc mi mowil ze sie dowiadywal u siebie i powiedzieli ze jak sa potwierdzone przez notariusza to tak jak orginal i bez problemu a u mnie glupia suka robi problemy sam juz nie wiem dzisiaj to mi z 20 przepisow przytoczyla az mi leb urósl

docent
15-01-07, 20:56
eheh tak wlasnie bedzie
na ale jak dzisiaj poszedlem po blaszki to mi glupia suka powiedziala ze nei zarejestruje bo mam ksera potwierdozne przez notariusza a maja byc orginaly ktore koles trzyma bo musi miec w ksiegach <ale juz wyslal do mnie >
gosc mi mowil ze sie dowiadywal u siebie i powiedzieli ze jak sa potwierdzone przez notariusza to tak jak orginal i bez problemu a u mnie glupia suka robi problemy sam juz nie wiem dzisiaj to mi z 20 przepisow przytoczyla az mi leb urósl

podobno jakieś przepisy się zmieniły:o_O: jak sprzedawaliśmy samochód to kupiec nie mógł przerejestrować samochodu póki nie pokazał tego papierka:fucku:

xxsliwaxx
15-01-07, 22:13
Olo zejdz ze mnie a dureń bez szkoły to cie zrobił !!!

bartMFK
15-01-07, 22:20
Olo zejdz ze mnie a dureń bez szkoły to cie zrobił !!!

człowieku zluzuj, bo ci zaraz ktoś "zrobi" bana i będzie po kłopocie

xxsliwaxx
15-01-07, 22:50
człowieku zluzuj, bo ci zaraz ktoś "zrobi" bana i będzie po kłopocie

jestem wyluzowany - i mam w dupie bana bo nikogo nie obrazałem - koleś mi pojechał pierwszy więc trudno mi było wyluzować i nic w tej sprawie nie odpisać !!!

Ordi
16-01-07, 00:18
KONIEC KŁÓTNI BO ZBANUJE OBU NA 5 DNI!

:bija:

bartMFK
16-01-07, 01:29
hehehe ordi ;] ty brutalu

Krystian
16-01-07, 09:13
hehehe ordi ;] ty brutalu

rozchulal sie chlopak :lol3:

p.uzio
16-01-07, 11:11
zbanowal Melansza a on moglby byc jego ojcem..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za dzieciaki!!! ta dzisiejsza mlodziez......... ehhh

Gresus
16-01-07, 13:59
mamy zime i wszystkim odpierdala heheh ;D

OLO
16-01-07, 15:29
Ordi - pisze sie kłÓtni....:banan:
no i zapraszam do banowania ...

Ordi
16-01-07, 15:32
Ok, już poprawiłem ;-]

Koniec dyskusji i kłócenia się bo to i tak do niczego nie zmierza!

A reszta też nie dyskutować bo po banie (dożywotnim!) :fucku:

I koniec spamu w tym temacie. Jak ktoś sie dowie co z tymi tablicami to niech napisze i zamknie się temat.
Pozdro

Spidi
16-01-07, 15:38
ordi nie fikaj bo dostaniesz BANAna!! :D

frog
28-01-07, 19:31
To może ja powrócę do tematu małych tablic :o_O:

Obecne wymiaty tablic to:

- Motocyklowe (dla motocykli i ciągników rolniczych) - 190 x 150 mm
- Motorowerowe (dla motorowerów) - 140 x 114 mm

I nie ma innej opcji...

Jedyne co możemy zrobić to wyrobić sobie tablice INDYWIDUALNE

Tablice indywidualne mogą być wydane na wniosek właściciela pojazdu, zamiast tablic zwyczajnych (za dopłatą). Właściciel sam ustala treść wyróżnika pojazdu. Indywidualny wyróżnik pojazdu nie może zawierać treści obraźliwych lub niezgodnych z zasadami współżycia społecznego. Tablice indywidualne są wydawane tylko dla samochodów i motocykli. Numer składa się z litery i cyfry oznaczających województwo oraz wyróżnika pojazdu w postaci 3, 4 lub 5 liter, z czego maksymalnie 2 ostatnie mogą być zastąpione cyframi.

Kiedyś można było zamówić specjalne (na zasadzie INDYWIUALNYCH tyle że o mniejszych rozmiarach w przypadku motocykli) też za dopłatą 1000 zł, ale teraz nie ma takiej możliwości. Szczęście miał ten kto trafił na moment w którym ten przepis obowiązywał :|

Jednym słowem chowamy blachę nisko pod dupcię żeby srodek ciężkości nam się nie podnosił i jazda :banan: