+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 137

Temat: Zębatki motocyklowe i inne bajery SM

Domyślnie

nie wiem wydaje mi sie ze st 45 jest dobrym materialem ale ocynkowanie lub chromowanie duzo nie poleprzy jekosci zebatki poniewaz jest to obrobka powierzchowna nie wiem ile ma twardosci st45 ja robie z 18g2h to ma jakies 30 HRC, twardosc druta zbrojeniowego i przy cieciu laserem przechodzi obobke cieplana to ja wzmacnia orginalne zebatki maja ok 40 HRC wiec kolo 30 jest w sam raz bo przy takiej srednicy zebatki sila rozklada sie na 3/4 zebow czyli przy zebatce 60 zebow sila przenosi sie na 45 zebow.

ja jestem z nowej deby to jest 50 km od rzeszowa zajmuje sie juz tym od zeszlego lata
    mam juz troche zworow teraz wprowadzam jeszcze przednie zebatki ale to juz szlachetny material trzeba. pozdrawiam

Dawca Avatar adi
    Motocykl
    C H U J O Z A
    Ekipa
    EXB
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

Cytat Napisał simpson Zobacz post
    Uzywamy Autocada
    misiu chodzi o to ze autocad-em robisz rysunek techniczny elementu prawda?? a potem ten plik z autocad-a (.drw) trzeba zrobic tak zeby maszyna wiedziala co robic prawda?? czyli trzeba wrzucic do master cama, solid cama, lub innego programu na ktorym bedzie mozna ustawic zeby marzyna najpierw wycinala otwory na sroby potem SM a potem zeby. no i wlasnie o to chodzi ze ja tez mam taka obrabiarke sterowana numerycznie (wypalarka plazmowa) tej firmy
    http://eckert.com.pl/menu.html no i o to chodzi ze ta firma wymyslila sobie jakiegos fastCAM`a no i pomyslalem ze masz ten program bo ja niemoge sie do niego dostac (zainstalowali i zabrali cd)
    Hasta la Victoria Siempre

Użytkownik Avatar Sokół
    Motocykl
    Honda 954
    Ekipa
    motobike3miasto
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Simson Mi chodzi o ten cały trójnik, nie o sam podnóżek. chociaż podnóżki też można by zrobić.
    Daj znac co ustaliłeś, to ci wyślę na wzór i zrobisz mi komplet.

A program to autocad i sama maszyna tez z niego czyta pliki, przynajmniej u nas taka jest. Tyle ze nie mam do niej dostępu zeby coś zrobić.
    Hej Jony Walker How are you??

Dawca Avatar adi
    Motocykl
    C H U J O Z A
    Ekipa
    EXB
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

no wlasnie u mnie maszyna czyta pliki esi czy efi jakos tak no i trzeba ustalic czy maszyna ma dzialac na plazmie trasujacej czy na tnacej czy na palniku acetylenowym

Moderator

Domyślnie

jutro sie zapytam jaki to program ale jak mowisz o takich formatach plikow to chyba raczej jest to cos innego.

Sokol z trojnikami (ja na to set mowie) moze byc ciezko przez to, ze tam sa mocowania dzwigni, musze pogadac z kumplem jak to mozna zrobic.

Jesli chodzi o twardosc materiału, to nie można z tym przesadzic bo jak wiadomo zębatka i łańcuch musza sie do siebie ułożyć, wiec musi troche "odpuscic" inaczej lancuch bedzie sie szybciej wyciagal lub porozpadaja sie tuleje. Zreszta tak jak mowisz siły na tak duzych zebatkach rozkladaja sie na spory obszar, wiec nawet zwykle ST 30 na bank da rade. Zebatki zdawcze to calkiem inny temat i dobrze, ze sie tym zajmiesz.

Ja mam nadzieje, przejsc w nieco inne akcesoria ale wiadomo, ze zebatka jest najprostsza do wykonania przy takim urzadzeniu. kto wie moze kiedys bedzie jakas kooperacja
    Rycerze Hardcoru zawsze walcza do oporu!
    Nie ma Boga, jest Motór.

Dawca Avatar mencio
    Motocykl
    f4i rasta edition
    Ekipa
    STREET and DIRT
    Miasto
    Brzozów

Domyślnie

daj znac jakie beda koszty zrobienia klatki i zebatki 55z.

Dawca Avatar adi
    Motocykl
    C H U J O Z A
    Ekipa
    EXB
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

http://www.bel.vectranet.pl/~exbelchatow/DSC00106.JPG

ono moja maszynka, bylem na gorze tam gdzie sównice jezdza zrobic zdjecie konstrukcji wiec syknolem tez moj wynalazek

polska produkcja blachy 12x3m do tego kompresor compair i takie duperela

przecina blache do 250mm !!

http://www.bel.vectranet.pl/~exbelchatow/DSC00108.JPG

a tu foto sasiadow czyli elektrowni, stawiaja nowy blok zabierdalaja jak mrówki dziki jebane

Dawca Avatar p.uzio

Domyślnie

na tej 2 focie Fiodor se podlaczyl i chmure puscil...????

Dawca Avatar Kosa
    Motocykl
    F4i, R6, YZ250F
    Ekipa
    OstraJazda.com
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

Cytat Napisał Spidi Zobacz post
    kupisz hondziawe będziesz marudził a teraz po co ci ta klatka?
    (10 znakow)

Użytkownik Avatar justmoto
    Motocykl
    Kawasaki ZX636
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Poszukuje tylniej zębatki do Kawasaki ZX636 2003 rok łańcuch 520.
    Wielkośc 45 ząbków. Jaka cena??

oraz jaki koszt klatki do tego motocykla??

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia