+ Odpowiedz na ten temat
Strona 110 z 156 PierwszyPierwszy ... 10 60 100 108 109 110 111 112 120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1551

Temat: wszelakie problemy z F4 / F4i

Dawca Avatar ERNEST
    Motocykl
    SC28
    Miasto
    Ogorzeliny

Domyślnie

Cytat Napisał CzarliG Zobacz post
    kumpel ma problem: jak moto ostygnie rozrusznik normalnie kręci, jak sie nagrzeje to ni chuj nie kręci a na pych odpali
    bo sie dekiel alternatora na uszczelke sklada a nie na sylicon...
    słabo to wygląda

Gość Avatar Krycha
    Motocykl
    brak
    Ekipa
    STP
    Miasto
    Puławy

Domyślnie

Po glebie F4 na wolnej gumie chodzi jak by na 3 gary i strzela czasami z wydechu ale wszystkie kolektory gorące. Jak się da po manecie to na wyższych już nic nie czuć że trzęsie silnikiem. Na ssaniu chodzi trochę lepiej. Coś z gaźnikami ?

Dawca

Domyślnie

Cytat Napisał Michailow Zobacz post
    Koledzy. Powiedzcie mi co do ku... się dzieje, że mi ciągle co jakiś czas jedna laga zaczyna lać (prawa) . Dodam, że mam zawias od 929. Laga 100% prosta nie ma rys na gładzi już wszystkiego próbowałem, sprężynki w uszczelniaczach skracałem nawet żeby mocniej cisnęła na gładź i co jakiś czas (2 miechy) zaczyna z niej się lać. Może mam źle wyregulowany zawias ? Bo mam go w sumie na połowie regulacji zarówno odbicia jak i dobicia ?? Help
    Ja sie w sumie nie znam, ale na logike to bym postawił na kiepskiej jakości uszczelniacz (ktoś tu polecał noki, mi tez sie one sprawdzają), ew. luzy na panewkach zawieszenia...

bez U Avatar Qdłaty
    Motocykl
    Jozin, Chąda, 666 i inne
    Ekipa
    StoppieHolix
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Napisał Krycha Zobacz post
    Po glebie F4 na wolnej gumie chodzi jak by na 3 gary i strzela czasami z wydechu ale wszystkie kolektory gorące. Jak się da po manecie to na wyższych już nic nie czuć że trzęsie silnikiem. Na ssaniu chodzi trochę lepiej. Coś z gaźnikami ?
    Dysze wolnych obrotów do czyszczenia na 99%
    StoppieHolix

Użytkownik Avatar bieszacz
    Motocykl
    Hónda
    Miasto
    CZESTOCHOWA

Domyślnie

Mam pytanie ?? Chcę z gaźnikowej f4 zrobić wtryska !! Poza -wtryskami, instalacją, zbiornikiem !! Co jeszcze trzeba by wymienić !!???

Użytkownik Avatar Michailow
    Motocykl
    f4i
    Ekipa
    Marna
    Miasto
    Oleśnica

Domyślnie

Chyba silnik cały musisz zmienić bo w f4 i f4i jest chyba trochę inny. Nie ma kilku czujników z tego co sie orientuję które są potrzebne do działania wtrysku więc nie wiem czy da rade tak od sobie to przerobić bez zmiany silnika
    Aniele Boży Stróżu Mój,
    Gdy hajczery robię za mną stój,
    Strzeż duszy, ciała mego od urazu każdego !!! ^^

Użytkownik Avatar bieszacz
    Motocykl
    Hónda
    Miasto
    CZESTOCHOWA

Domyślnie

Czyli wszystko podliczyć to f4 sprzedać i dołożyć i kupić f4i !!

Użytkownik Avatar Sebaa
    Motocykl
    CBR 954 RR
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

W f4 niema czujnika położenia wałka rozrządu i czujnik położenia wału ma inna to gwiazdkę(nie wiem jak to sie nazywa) na wale.
    Wiec musiałbyś zmieniać głowice i ta gwiazdkę na wale może coś jeszcze. Wiec raczej się nie opłaca...

Gość Avatar Krycha
    Motocykl
    brak
    Ekipa
    STP
    Miasto
    Puławy

Domyślnie

Kumpel ma problemy z F4i:

Chodzi o to ze mam u siebie immo w f4is. Jak go pale na dzień dobry jest ok. ale jak się trochę polata i zgaszę a potem chce po chwili odpalę to przekręcam kluczyk, zegary reagują, pompka daje ciśnienie ale rozrusznik wogólę nie kreci. Na pych pali. Dzieje się tak tylko jak moto trochę polatane. To chyba coś z tym hissem bo jak staje gdzieś to muszę wyciagnać kluczyk i trochę poczekać 10-15min żeby potem po włożeniu kluczyka normalnie odpalił. Jeśli nie wyciągne to dzieje się jak wyżej opisane, nie reaguje rozrusznik

-i drugi problem: moto stoi i pracuje(zalozmy grzeje olej do wymiany) jak osiągnie temp że załącza wentylator, tak po 4-5 załączeniach po kolei nagle zaczyna chujowo chodzić, dusić się i wkoncu gasnie, i reakcja na manetę tez jest chujowa w szczegolnosci jak kreci się max do ok.2,5-3 tys

Mała wskazówka nie wiem czy miała wpływ: kiedyś pod dupa woziłem klucze, jeden z nich zjebał się na aku tak ze połączył + i - i się zrobiła mała spawara. aku nie wytrzymało. po tym aku wymienione, bezpieczniki ok. No i może te dwie dolegliwosci są ze soba polaczone...?

Użytkownik Avatar CzarliG
    Motocykl
    666
    Ekipa
    Moto MC gościnnie, MSW i A ?
    Miasto
    Wałcz

Domyślnie

problem z f4 gaźnikową !!!

robiłem stopale, jak zawsze po stopalach sie zalewała itp. Pogazowałem troche pojezdzilem na 2 kolkach, do odciny wkrecalem. Nagle zaczela chodzic na 3 gary i zgasla i teraz wogole nie chce odpalic.

Pompka chodzi.
    Paliwo jest.
    F4 pałer

zabije cie kurwo

szczam szczam szczam
    http://www.motosquad.boo.pl/

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia