Zakładam taki temat bo widzę ze pare osób coś kmini w kierunku, ja motam koła o tzr (mam przód yno), Piszcie jakie koła ile zabawy z pasowanie itp
Zakładam taki temat bo widzę ze pare osób coś kmini w kierunku, ja motam koła o tzr (mam przód yno), Piszcie jakie koła ile zabawy z pasowanie itp
nie będzie niczego!
Ostatnio edytowane przez KubaFRS ; 26-01-09 o 21:23
www.FRS-Zamosc.com
www.MottoWear.com
www.Agip.it
www.Airoh.com
Tel. 601936899
- When do You do It?
- Riding is a 24/7 thing, even when I'm not riding... I'm riding...Get it?!
A tutaj moja DT, Kola od TZR 125![]()
Standartowo, dorobienie nowych osi, dystansow i adapter do zacisku.
IMO zajebista opcja, zajebiscie sie jezdzi w porownaniu z enduro
Jest tez opcja bez koniecznosci dotaczania osi, wystarczy zobaczyc czy dostaniesz lozyska pasujace wymiarem do kol SM i na stara os, jak beda to wystarczy same dystanse dotoczyc a jak nie to pomierzyc dokladnie i dotoczyc wszystko
Pozdro
Rozumiem że tak: koło do nowej ośki dopasowujecie tak, że dobieracie odpowiednie łożysko, rozumiem że wybór jest na tyle duży że nie da sie żeby nie dało sie dobrać odpowiedniego? Żeby koło było centralnie w wahaczu /teleskopach, to tulejkami dystansujecie, a co jak sie okaże że nowe koło ma za węższą/szerszą piastę względem oryginalnej, jak dopasować zębate i ew. tarcze?
Mozna sprobowac do kol SM dobrac lozysko, zeby pasowalo do starej osi i nowego kola - wtedy odpadaja koszty dorobienia osi tylko toczenie samych tulejek. Mysle, ze wybor jest na tyle duzy, ze mozna sprobowac dobrac lozysko. Ja akurat mam opcje z wytoczeniem nowych osi do standartowych lozysk w nowym kole (czyli mam nowe osie itp)
Jak sie okaze, to zebatke mozesz "ustawic" takim dystansem jak jest u mnie-pzyjrzyjj sie dokladnie(wykonanie troche chujowe, zastosowalem go bo nie moglem dostac odpowiedniej zebatki na ten rozstaw). Zacisk tez w razie czego pare mm, mozna zdystansowac. U mnie wszystko pasowalo praktycznie idealnie, tak ze bez lipy![]()
Z przednim kolem jest wogole na luzaka![]()
Pzdr
a dajcie foty wqaszych adapterów na przednia tarcze![]()
nie będzie niczego!
Chyba na zaciskJutro cykne fote
![]()
a więc tak WR400 na felach od gs500... dopiero co kupiłem te felgi dałem za nie 200zł i kasy juz nie mam ;O więc bede robil to powoli bo troche pierdolenia jest... narazie zabiore sie za tył więc tak :
1.trzeba wymienić łożyska w kole tak żeby pasowaly na ośke(bo mam zamiar na szybkosci przekladac te koła na crossowe)
2.Zębate bede musial szukac bo od WR jest na 6 śrub a w feldze jest 5dziur, więc musz dostac 50z z takim samym rozstawem jak ma gs
3.Tarcze do tokarza oddac zeby ją odrobine pomniejszyl
no i na tył to chyba tyle... zobaczymy w trakcie roboty
przód: więcej pierdolenia, nie chce o tym myslec ;p
![]()
Ponoc Fele od GS są chujowe do przerubek sie gna łatwo...
ja mam przód od tzr do ojebania za 100 zł bez tarczy
btw jakie opony wrzucacie? 120 i 150?
nie będzie niczego!
Zakładki społecznościowe