+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 26 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 255

Temat: [GSXR 600] Know-How

Dawca Avatar p.uzio

Domyślnie [GSXR 600] Know-How

Baza-GSXR600 z 1999r.
    Na początek zmiana zębatki z 44 zębów na 72 ( przedłużyłem łańcuch o 7 ogniw i "zaklepałem' )

Hamulec przod i tył w stalowym oplocie

Orginalna pompa została zamieniona na pompe z Bandita 600 ze zintegrowanym zbiorniczkiem.

Pompe oryginalna zamontowałem jako HB

Wykorzystałem przewód sprzęgłowy od bandita 1200 i z tyłu zrobiłem taki "myk" trójnik od bandita

Schiwane i nie przeszkadza

Zrobiłem to na 2 zaciski

Do zmiany poszedł bak tak wyglądał>>

po zabiegu>>

Stelaz wyspawany z kwasówki

W akcji

Klatka ..wstępna wersja.. będe ją modyfikował w miarę czasu dodam rurę łączącą z mocowaneim wahacza i crasha z teflonu i powycinam odpowiednio owiewki( w tygodniu mam zamiar ukończyc to dam nowsze foty

Owiewki i lampa bedzie zaadoptowana z K1 i wstępnie będzie wyglądało to tak:

na Razie to tyle.... z czasem będe aktualizował temat.
    Zanontuje jeszcze patent ze zbiorniczkiem zeby olej do filtra sie nei cofał..

Dawca Avatar ERNEST
    Motocykl
    SC28
    Miasto
    Ogorzeliny

Domyślnie

Przykleic temat Wysoka kiera bedzie? Czacha K1 i boczki od srada pasuja?
    słabo to wygląda

Dawca Avatar p.uzio

Domyślnie

zostawie serie..chyba ze melansz da mi i wtedy cos wykminie.... boczki..hmm dopasujemy jakos.... ..ale to na samym koncu puki co jest 10000000000 innych pilniejszych spraw...

Użytkownik Avatar Łuki
    Motocykl
    '06 636
    Ekipa
    podkarpacjanie
    Miasto
    tbg/rzeszów

Domyślnie

fajnie będzie wyglądał srad w pudełku od k1. wogóle widze ze moto bedzię konkretne. robiles cos ze smarowaniem ?? jakas przeróbka smoka tudzież przegroda miski ??

Dawca Avatar Kosa
    Motocykl
    F4i, R6, YZ250F
    Ekipa
    OstraJazda.com
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

Łukasz wypowiedz sie na temat stelaża

Użytkownik Avatar Vojszu
    Motocykl
    :)
    Ekipa
    Wheelieholix
    Miasto
    O-ka

Domyślnie

porobie foty swojej dziwki i sie podlacze do tematu
    edit:
    gsxr 750 1996r
    klatka zrobiona przez MOK-a sie sprawdza przezyla juz sporo upadkow w tym kilka z pionu na bok i nic jej nie jest.

wziolem sie za polerowanie ramy bo nie mialem funduszy na powazniejsze roboty przy moto.

wklepalem zbiornik

no i zalozylem prosta kierownice:

mam specjalna polke razem z wierzyczkami na prosta kierownice (nie wiem od czego to)
    czeka mnie jeszcze duzo roboty, musze cos zrobic ze smarowaniem w pionie, kontrolke od oleju, stelaz, zrobic i zalozyc druga tarcze na przod (zdjelem bo mialem w niej straszne ludzy, teraz mlody ma ja zawiesc do olsztyna i maja mi ja tam zrobic), duza zebatka bedzie na dniach, musze pospawac i wyprostowac zadupek, no i jak bede mial kase to zaloze boczne owiewki i zadupek.
    narazie to chyba wszystko, jak praca bedzie szla na przod to bede dawal fotki
    Ostatnio edytowane przez Vojszu ; 25-02-07 o 11:45

Użytkownik Avatar kubikWHS
    Motocykl
    efforaij
    Ekipa
    WHEELIEHOLIX
    Miasto
    OLSZTYN

Domyślnie

Puzio ten dodatkowy zacisk bedziesz musial odkrecac przy kazdej zmianie kola Trzeba bylo zrobic go na gorze

Dawca Avatar p.uzio

Domyślnie

Cytat Napisał kubikWHS Zobacz post
    Puzio ten dodatkowy zacisk bedziesz musial odkrecac przy kazdej zmianie kola Trzeba bylo zrobic go na gorze
    wiem ale moze cos wymysle..poza tym nie zmieniam tak czesto opon...

Moderator Avatar Krystian
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    A.T.B
    Miasto
    ok.Wschowa

Domyślnie

To i ja cos dorzuce jakis tam material od siebie może się przyda czy cos..
    Baza to znany srad 750 ’98 na wytrysku wygladajacy na wstepie tak:

co do odmy to w sumie przerobka nie jest az tak konieczna,jednak i tak z nudow
    sie i za to zabralem gdyz raz zauwarzylem ze male ilosci oliwy jedna w filtrze
    sie znajduja(olej nad stan)..a wiec wzialem zbiorniczek od plynu hamulcowego
    z jakiegos auta ktory ma w srodku jakby dwie komory ze jak sie przeleje jedna
    to napelnia sie druga od poczatku a dla tych ilosci ktore z odmy wyplywaja wystarcza
    pojemnosc tego zbiornika w pelni..wiec skrocilem odpowiednio przewod z odmy wywiercilem
    dziure w zbiorniczku przewod wychodzacy z silnika wlozylem w jedna komore a przewod
    prowadzacy dalej do filtra wlozylem do czesci zbiorniczka z drugiej komory..calosc
    zakleilem by byla szczelna...zaasade kazdy tego patentu zna jak moto w pionie to
    oliwa sie przelewa do zbiorniczka,gdy moto opada na 2 kola oliwa wraca do silnika..
    ot takie sobie gowienko

w tym czasie moto dostalo wkoncu na przod swoje nowe klocki,ebc hh od ola,wogole heble
    na przodzie sa zmienione poczawszy od pompy z zintegrowanym zbiorniczkiem plynu bo by nie
    przeszkadzal az po zackiski od bandita1200 4tloczkowe które sa bardziej wydajniejsze niż
    ortginaly:

co do hb to powoli stalo sie koniecznoscia by go zalozyc gdyz mam
    ambitne plany na przyszly sezon wiec moze sie przydac i zycie ulatwic
    no wiec zaczalem od tego ze kupilem tanio na allegro(+-40zl) przewod
    w stalowym oplocie z przedmiego hebla od jakiegos crossa,dlugosc to jakies 135cm..
    po czym kupilem trojniczek od pazura tez za symboliczny psi grosz...
    wiec podlaczenie to juz byla formalnosc..z tego tytulu ze z przodu zostal
    mi jeden stalowy przewod(drugi sie urwalo podczas sezonu )wykrecilem go
    i urzylem do tylu jako przewod od pompy do zacisku by calosc byla w stalowym oplocie.
    wedle zalecen kabana kupilem plyn hamulcowy dot5(12zl -500ml) ktory ma faktycznie
    duza temperature wrzenia tak na wszelki wypadek..do tego doszla pompa z klama od burgmana 400/650
    ktora trza bylo troche tylko odchudzic..efekt taki ze na postoju klama twarda i widac ze szybko lapie
    na ile skutecznie to sie okaze w sezonie

praca nad wydechem trwala caly tydzien jednak praca efektywna to jakies
    2-3 dni...chcialem wydech puscic gora tak bym mial swobode nog przy kazdej
    pozycji jak i z lewej strony,przy czym moto staje sie smuklejsze a i wizualnie
    jest calkiem ok wg mnie...pierwsze co to kupilem za 120zl idealny wydech
    od 600rr po czym zabralem sie za wyjebanie wszelkich plastikow z dupy tak ze
    zostal sam stelaz praktycznie...nastepne bylo pociecie tlumika w kilka czesci
    wykluczajac z tego sama koncowke po to by idealnie przypasowac..przypasowalem
    najpierw sama koncowke pod stelazem robiac w stelazu dwie jakby poprzeczki
    i do tych poprzeczek zostal konkretnie mocno przykrecony wydech..nastepnie skrocilem
    koncowke przy trojkacie od kolektorow i tu sie zaczely schody trza bylo duzo dopasowywac
    ciac i spawac..koncowke zrobilem tak ze nachodzila na kolektory a lacznikiem byla sciskajaca
    opaska z "agromy"...na koncu dalem miedzy wydechem a reszta wate mineralna,a na nia blache
    by odizolowac by temperatury dupy nie poparzyly-dziala dobrze!modul musialem calkowicie wywalic
    przez co przenioslem go pod bak w pojemniku ochronnnym dodatkowo...na koncu wszystko do kupy
    pare dziur w wydechu porobione i pasuje...oczywiscie reszte plastikow tez trzeba bylo podocinac
    i spasowac...

ostatni sezonu pokazal mi ze trzeba wyeliminowac czujnik przechylu
    ktory czesto podczas opadania ze stopali restartowal zaplon i silnik gasl..
    jako ze czujnik sklada sie z dwoch kabli a calosc polega na tym ze jak
    moto opadnie etc to w srodku takie koleczko przesuwa sie na lewa badz prawa
    strone powodujac zwarcie tych dwoch kabelkow...wiec rozkrecilem czujnik ustawilem
    w dobrej pozycji koleczko(na srodku) po czym zawalilem calosc sylikonem by sie ono
    juz nie ruszalo..calosc to jakies 5-10min roboty(wliczajac wycieranie sie z sylikonu

był tez pewien projekt z lampa która dostalem od: puzio-czesci.pl ale iż plany się mocno zmienily
    to zostalo tylko to co wyrzezbilem i mialo to wygladac tak:

z czasem będę się staral do tematu dolozyc moje 5 groszy mam nadzieje ze niektóre info się przydadza..
    planow jeszcze wiele do wykonczenia a tak naprawde jestem jeszcze daleko w lesie ale powoli
    do przodu..
    Ostatnio edytowane przez Krystian ; 25-02-07 o 21:02
    www.atbcrew.pl

Świeżak
    Motocykl
    Gixxer 600 K1
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mam pytanie co do przegrody. planuje zrobienie takiej do 600 K1 z aluminium i zastanawia mnie jak to wygląda z uszczelką: czy muszą być dwie, czy jedna wystarczy i czy uszczelka w połączeniu z taką przegrodą nie spowoduje problemów ze sterownikiem ciśnienia oleju (0,3mm będzie miska niżej). Znalazłem zdjęcie przegrody do tego moto:
    http://secure.cartsvr.net/catalogs/c...showprevnext=1

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia