ok rozkrece to w pizdu i pczezcyszcze, nasmaruje i zloze. zobaczymy...
a klatke ciagle mam tylko te rurke łączącą lewa i prawa strone wyjebalem bo byla tak zagieta ze tarlem nią przy pochyleniu. tak to na razie.... daje rade. dzieki
ok rozkrece to w pizdu i pczezcyszcze, nasmaruje i zloze. zobaczymy...
a klatke ciagle mam tylko te rurke łączącą lewa i prawa strone wyjebalem bo byla tak zagieta ze tarlem nią przy pochyleniu. tak to na razie.... daje rade. dzieki
każdy z nas ma wady,
ale mamy coś czego nie oddamy nigdy,
ZASADY !
może być też uszkodzony tłoczek w pompie i po wciśnięciu nie wraca do końca do pozycji wyjściowej i tłoczek w zacisku nie odbija
Pierdolita panie kolego. Jak się nie znata to nie pomagajta, bo mozeta biedy se napytać. Maniek duży i w ryja dać lubi.
Tłoczek ma lekko wracać sam. Odpowiedzialny jest za to jeden z oringów w cylinderku (zewnetrzny). Wypchnij tłoczek, wyjmij oringi, wyczyść dokładnie wszystko (rowek pod oringi i oringi tez), złóż (nie załóż oringów odwrotnie - wszystko musi byc złożone identycznie), nasmaruj tulejki pod gumkami (te na ktorych zacisk pływa) i śmigaj. Jak oringi albo tłoczek są popierdolone to szukaj zacisku z czegos świeżego - szkoda sie bawic i czekac na czesci a zacisk nawet z 1000rr jest chyba taki sam i kosztuje grosze (mam za 100 nówkę jak coś)....
StoppieHolix
dzjengi dzjengi QdłatyBezU. a powiedzcie mi jak to jest kurwa mozliwe ze u mnie nie ma tych oringow tylko sam tloczek? i nie ma opcji ze zostaly zgubione bo hamulec nie byl rozkrecany wczesniej a normalnie dzialal od kiedy mam hujneta... jakas wyjeba![]()
każdy z nas ma wady,
ZASADY !
Oringi są dopiero jak wyjmiesz tłoczek z zacisku!!!
StoppieHolix
no wlasnie. zrobilem to i ni chyba w srodku zadnych pierscieni. nawet pajeczyna nie zostala. jest dziura w ktora wchodzi sam tloczek i ani jednej innej czesci tam nie ma. i tak jak pisalem, dziwne to bo hamulec wczesniej dzialal jak trzeba a po tym jak sie zjebal rozkrecilem i nie ma tam nic poza tloczkiem. jakies dziwne historie pany...
każdy z nas ma wady,
ZASADY !
Na ściankach cylinderka nie ma oringów??? Poka fote wnętrza.
StoppieHolix
wewnatrz zacisku masz oring stozkowy, po wyjeciu najlepiej wez papier scierny 2500 przejedz caly tloczek pozniej pasta do tloczkow wszystko porzadnie przelec wyczysc wszystko nitro wsadz uszczelke i tloczek przesmarowany dotem wejdzie bez ziewania
www.BikeMaster.pl
www.marvel.com.pl
www.lincer.pl
DAJ KAMIENIA!" ...www.Motobike3Miasto.com...
Z CHOCHLI DZIŚ NAPIŁBYM SIĘ VODKI Z CHOCHLI
zadnego papieru! tylko płyn hamulcowy, ewentualnie pasta do polerowania lakieru ale nie ścierna.
REMIK - zabije cie kurwo. NAKRĘTKA !!!!!!
StoppieHolix
Powiedzcie co jest zjebane zacisk czy pompa.... po odpowietrzeniu układu klamka nie jest tak twarda jak bym chciał (ustawiona na 1) ale dałoby się tak jeździć. Przy odpowietrzaniu pompę ustawiłem w naturalnej pozycji. Po odwróceniu pompy po jakimś czasie klamka robi się tak miękka że wciskam ją do samej kiery i dopiero wtedy hamujemam pompę od 929 i zacisk 4 tłoczkowy od jakiejś yamahy (wyczyszczony)
Zakładki społecznościowe