+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 100

Temat: Ulica to nie ring!

Dawca Avatar MELANZ_666
    Motocykl
    Lc4 & f2
    Ekipa
    A.T.B.
    Miasto
    BOJANOWO

Domyślnie

w polskim radiu trojce z rana zawsze o czyms tam pierdola...i jednego dnia poruszyli liczbe wtpadkow....policja nigdy sie nie przyzna ze wypadki to nie tylko pijani i nadmierna predkosc....tylko w huj innych spraw ktore wplywaja na ilosc wypadkow i ilosc trupow (kiepskie drogi , stan hujowy ze szok polskich aut i w huj znakow najebanych na drogach z czego co 10 jest zauwazalny i wiele wiele innych)

i tak sei zastanawiam co by bylo jak by nie bylo wypadkow ...co by drogowka robila i co by mechanicy blacharze i lakiernicy mieli robic...w calej europie sa wypadki nawet w niemcowni gdzie maja tak piekne drogi poziom floty jest w huj wysoki i whuj bezpieczny...i tam ledzie gina

a co ze szkoleniem przy nauce na prawo jazdy ?! tam powinno sie skierowac wszystkie sily i srodki by jak najlepiej szkolic i podnoszenie wieku huja da bo lepki beda zapierdalac bez prawka

to samo sie dotyczy motorów...im wiecej ich bedzie tym wiecej wypadkow...jakakolwiek akcje nie bedzie prowadzona wypadki beda i to coraz powazniejsze....i tu tekst gepa jest w 100% idealny...

Dawca Avatar _Misiek_
    Motocykl
    R1 rn12
    Ekipa
    Ex Bełchatów
    Miasto
    Radomsko

Domyślnie

No niby macie panowie racje.Ale nie właściwym bylo by myslec ,że to co sie dzieje na drodze zależy tylko od nas i od naszej super taktyki przewidywania. Gepard,popatrz w dzial ku pamięci.Mysle,że jednak nie giną same leszcze i nowicujesz na moto.Czesto niestety ludzie ktorzy maja pecha ale mieli spore doświadczenie.I nie mów,że nie.Niestety nie przewidzisz choć by nie wiem jak zajebistym kodem,teorią,przeliczeniami tego co Cie może spotkac.Bo każdy jest tylko człowiekiem.

Wiadomo,że ludzie stad i tak beda jezdzic jak jeżdza łacznie ze mna ,bo w tym roku limit zatrzymań do kontroli juz wyczerpalem i tez pierdole serdecznie panów w drogówki.

Ale myśle,że taka aukcja nie zaszkodzi.A moze cos pomoze.Mimo wszystko chyba lepiej by było ,jak by mniej trzeba bylo przewidywać i spotykać krzywych akcji na drodze i żeby było troche lepiej.Bo w pl nadal jednak wg mnie jeszcze tak baardzo wszyscy nie zwracaja na motongi jak na zachodzie.Wiec co w tym złego,żeby wszystkim jezdzilo sie troche łatwiej? i tak obserwuje teraz w porownaniu z 3 latami wstecz ,że o wiele wiecej ludzi mi zjezdza na trasie choc by na srodek tak zebym sie przecisnal czy w korkach. Wiec jezeli akcja ma przyniesc cos dodbrego to czemu nie.Mnie ona nie wadzi.

Melanż.Bo tak jest zawsze. Słyszałes kiedys w wiadomosciach,że wypadek smiertelny byl z powodu złego oznakowania lub złego stanu nawierzchni? Nie.. Bo u nas nadal jest lepiej wjebac 40tke na koleinach niż ją zrobic.Zagmatwane procedury napraw drogi nawet na wisokach(bo wszystko zalezy czy to droga gminna czy krajowa,jak krajowa to dziury w wiosce czesto leza niezalatane przez kilka miesiecy) Przy okazji zajebac milion fotoradarów i policyjnych samochodow nieoznakowanych i sprawa załatwiona.PRawko na moto najlepiej zrobic o 40 lat bo to tez wyeliminuje problem motocyklowy.I tak w kólko..

W mojej miescinie drogi sie poprawiaja,ale jak pokazuja statystki,wykorzystano niecala polowe srodków z UE jakie moglismy wykorzystac na drogi.. A jak zrobia w miare cos fajnego to kurwa zaraz pare km bedzie płatne.
    Ostatnio edytowane przez _Misiek_ ; 03-04-10 o 09:44
    Nie moge Ci pomóc... jestem kokoniem.
    http://img525.imageshack.us/img525/9994/obrazekx.jpg

Użytkownik Avatar the king is dead!
    Motocykl
    Suzuki DR-Z 400 SM
    Ekipa
    motogen.pl
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Napisał _Misiek_ Zobacz post
    Słyszałes kiedys w wiadomosciach,że wypadek smiertelny byl z powodu złego oznakowania lub złego stanu nawierzchni? Nie.. Bo u nas nadal jest lepiej wjebac 40tke na koleinach niż ją zrobic.Zagmatwane procedury napraw drogi nawet na wisokach(bo wszystko zalezy czy to droga gminna czy krajowa,jak krajowa to dziury w wiosce czesto leza niezalatane przez kilka miesiecy) Przy okazji zajebac milion fotoradarów i policyjnych samochodow nieoznakowanych i sprawa załatwiona.PRawko na moto najlepiej zrobic o 40 lat bo to tez wyeliminuje problem motocyklowy.I tak w kólko..
    Trochę racji masz, tylko, że w przepisy ciągle nakazują kierowcy dostosować prędkość do warunków panujących na drodze w tym do stanu nawierzchni. Niema takiego zwalania winy na zły stan dróg

Dawca Avatar junior
    Motocykl
    K3 lyter,CR250
    Miasto
    *BYDGOSZCZ*

Domyślnie

Gep na czym zaczynałeś, jakie miałeś sprzęty zanim zasiadłeś na 10ce? Ile wtedy było samochodów, a ile dziś?

Zgadzam się z Vikim my będziemy zapierdalać, nas się już nie zmieni, ale młodzież czerpie wzorce i tu zgodzę sie z Adamem M.! Młody odłoży kasę i nie kupi już MZ 150 na początek tylko R1 99r. Patrzy na "starych zapierdalaczy" wsiada i ... bum.
    Nasz naród jest strasznie mało tolerancyjny, cwaniaki, podpierdalacze i złodzieje. Zobaczcie jaka jest kultura jazdy na zachodzie. Na moje problem nie dotyczy tylko motocykli, ale w większości samochodów. A skoro taki koleś w puszce widzi ubranego jak kosmitę motocyklistę na moto za milion pesos to gul mu skacze, bo to tylko polaczek i kurwa nie zjedzie, a wręcz zajedzie, bo on przecież żyje w biedzie

No moje każda akcja, która ma uchronić choć jedno życie czy jedno kalectwo jest OK
    Ostatnio edytowane przez junior ; 03-04-10 o 13:04
    Dzień dobry dzieci, dzieci lubią misia, misiu lubi dzieci

cytat by Gepard:
    "Panie,młody Pan,ale powiem Panu tak (i tu dziadek zaczął potrząsać torebką z sikami w środku) ... nie warto dożyć starości.Pan patrzy co to za życie.Siki w torebce,nie warto .... "

Użytkownik Avatar evil
    Motocykl
    Trypel + co w łapy wpadnie
    Ekipa
    nieliczna, ale śliczna
    Miasto
    z kątowni

Domyślnie

Adam ujął to bardzo dobrze. a Gepcio, niech sobie przypomni, jak się sam prawie wyeliminował, po czym zapierdalał z połamanymi łapami. już nie zapytam, jak się wtedy odlewał...
    sam nie jestem święty, ale czasami dobrze byłoby, żeby społeczeństwo, ogólnie, zaczęło lepiej postrzegać jednoślady. kwestia świadomości. tylko tyle. jeśli komuś akcja nie pasi, to chuj, dla mnie nie ma sprawy. nie musi do tego przykładać ręki i tyle w temacie. informacja poszła, job done. Idzi, wybacz, zapomniałem o Tobie!!!
    burżulia! White Aryan Kebab & Tacos

www.serwis49.pl

Domyślnie

Misiaku.O farcie też napisałem.Ten chłopak od Antka w dziale ku pamięci co zginał,bo nagle cysterna z mlekiem zmieniła pas i wjechała na niego.No tego nie przewidzisz.To fart,albo raczej niefart.
    Mimo wszystko 90 % wypadków to nie jest kwestia farta ale głupoty.Najazd na skrzyżowanie grubo powyżej 200 i pretensje do całego świata,że ktoś tam wymusił pierszeństwo.Wymusił,bo jadąc spokojnie autem i myśląc o kłopotach dnia codziennego,nie wybałuszał gał oczekując nadlatującej rakiety.
    Dlatego mnie to wkurza,jak motosryniści,podnąszą lament...bo to wina samochodziarzy itd itd.A chuja.Cipa jesteś,źle obliczasz,nie dajesz sobie marginesu na błędy,to i masz...BUM.Można naprawdę zapierdalać,ale z głową (zresztą nie będę o tym pisał po raz 102487241).
    Ryzyko jest zawsze,ale właśnie to jest fajne.Nie ma ryzyka nie ma zabawy.

A dobra zabawa,zawsze ociera się o własne życie.Spadosroniarze,Bejsdżamperzy,Extreme Ski,Sri,Bzi,Kły...dupa łosia i posuwanie wieloryba Do widzenia

PS.Tak jest Oli,miałem połamane łapy,bo źle obliczyłem.Zachowałem się jak pizda.Wyjebałem z za ciężarówki prosto na prawy pas,a nie widziałem co na tym pasie jest.Czyli... bez przeliczania,że coś tam może stać,wypierdoliłem prosto w autobus.Pizdą byłem,gówno widziałem.Wina moja.I tyle.Tzw.Wyskok w próżnię.Wyjeźdżamy na prawy i ... BUM

A co do tej akcji... napisałem wszystko co miałem do powiedzenia w pierwszym poście.Więcej nic nie mam do dodania.Praktycznie tam jest odpowiedź na wszystko.Taka akcja... nie zmieni mentalności ludzi w autach,bo nawet ja jem sobie kanapki,przełączam radyjko,myślę o niebieskich migdałach..więc z łaski swojej niech pan kierowca rakiety o tym pomyśli jak będzie mnie 2 paki mijał o cal.A nie ja mam myśleć za jego debilizm.Patrzę w lusterka jak zmieniam pas,ale UFO nie zauważę.I to nie jest moja wina.Mimo tego,że uważam i staram się ogarniać naszych moto braci (kurwa tfu)... MC Lepiej by było zrobić akcję....
    WYPIERDALAĆ Z LEWEGO PASA.I pokazywać to w TV Jak Tiger mówi... Chcesz wpierdol ? Spierdalaj z lewego

Temat rzeka.Napisałem co wiedziałem i idę teraz prać skarpetki

A nie jeszcze coś.
    Ja wiem,że chcecie pewnie ludzi tez namówić na tor.itd itd.Trochę jak holendrzy,którzy zalegalizowali pomidory i teraz wszyscy jarają w Coffee Shopach,ale czyż pomidor najfajniej nie smakuje,nie w C.Szopie,ale nad brzegiem morza,albo na ulicy.Ja po prostu przestaję walczyć z wiatrakami.Zapierdalańsko zawsze będzie,nawet teraz urodziło się 10ciu świrów,którzy za 17 lat będą siali zło ... i z tym nic się nie zrobi.To już lepiej im pomóć szybko myśleć i dobrze wypierdalać między auta.To było jest i będzie i Adamowe staruszkowe jojczenie,że młodzież to,tamto.Młodzież się musi nazapierdalać.Jedni przezyją,inni nie...ale charakteru młodości dziadki nie zmienią.Choćby się zesrały w pieluchę w Ciechocinku

Ach jeszcze Juniorowy post.Tak wiem ocb... o to,że my zaczynaliśmy od jakichś Junaków,a teraz 600-tkę,która ma 140 koni uważa się za dobre moto na początek.To prawda,ale ta akcja tego nie zmieni,jedynie rankingowe prawo jazdy w stylu.Pare lat do 500 i to max 2 cyl (na przykład),a potem egzamin na torze z Poznaniu i licencja na sporty (na przykład,to tylko luźna propozycja)
    Ostatnio edytowane przez Gepard ; 03-04-10 o 13:31

Użytkownik Avatar the king is dead!
    Motocykl
    Suzuki DR-Z 400 SM
    Ekipa
    motogen.pl
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Napisał junior Zobacz post
    Zobaczcie jaka jest kultura jazdy na zachodzie.
    Wystarczy spojrzeć na Francję, Włochy i Hiszpanię. Tam "dużych" motocykli jest znacznie mniej. A raczej, tych jednośladów typu skutery 125, 250 i inne jest znacznie więcej. Nie ma napinki, że jak ktoś kupuje pierwsze moto to od razu jakieś 600, pomijając już sporty.

Dawca Avatar MELANZ_666
    Motocykl
    Lc4 & f2
    Ekipa
    A.T.B.
    Miasto
    BOJANOWO

Domyślnie

MYSLE ZE GDYBY TEN TEMAT BYL W JAKIMS ZAMKNIETYM DZIALE BYLABY LEPSZA DYSKUSJA...

SLOWA JUNIORA SA SLUSZNE...No moje każda akcja, która ma uchronić choć jedno życie czy jedno kalectwo jest OK

TYLKO SIE PYTAM PO CO ?! SKORO I TAK WSZYSCY UMRZEMY (ZDECHNIEMY)

BYLE SIE NIEOKAZALO ZE TU JAKAS OBLUDA WALI NA KILOMETR PROMUJEMY AKCJE O BEZPIECZENSTWIE A UKAZJUA SIE FILMY Z ZAPIERDALANIA PO ULICACH...

ANI POPIERAM ANI JESTEM PRZECIW...TAKIE MOJE ZDANIE

Użytkownik Avatar ziuT
    Motocykl
    2kg fazy :F
    Ekipa
    niezniszczalna
    Miasto
    poznań

Domyślnie

trudno sie z Gepardem nie zgodzic. Tez kiedys zauwaylem ze wszyscy znajomi narzekaja ze samochody wymuszaja pierwszenstwo 100x dziennie a ja jakos nie mam z tym problemu chociaz zapierdalalem jak pojebany i malo kto chcial ze mna jezdzic. Motocyklem nie da sie jechac tak jakby chcieli tego kowalscy i nikt tego nie zemieni. Trzeba miec umiejetnosci i duzo farta. Jezdze szybko od xx czasu i niebezpiecznych sytuacji na drodze mialem max kilkanascie. A jak skonczylem to kazdy wie i to na zasranym parkingu. Niefart i chuj
    „ ... mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam” Stanisław Ignacy Witkiewicz

Użytkownik Avatar szyna
    Motocykl
    włoski ogier
    Miasto
    Boat City

Domyślnie

Zgadzam się Gepardem, Vikim i Juniorem, trzeba zapierd...ć i samemu na siebie uważać, a podbramkowe sytuacje są solą całej tej zabawy w motury, jak nie będzie zagrożenia, nie będzie frajdy. Mimo tego akcja jest ok, bo wiadomo, że ja czy wielu z was ma na tyle wyrobione swoje własne zdanie, że olewa takie pierdoły medialne, jednak jest wielu ludzi którzy zaczynają, niech wiedzą czym to pachnie zanim posmakują szpitalnego żarcia, niech zaczynają od skuterów czy małych moto a nie od razu litra... A co do samych samochodziarzy.... ja nie widzę żeby się zmieniali i nie liczę na to że się zmienią

SHOW ME YOUR
    ( . ) ( . )

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia