954 wstaje na gume nawet jak nie trzeba. Z gazu na 1 z każdych obrotów. Na 2 z gazu trzeba się napedzic trochę. Ze sprzęła nie daje bo nie trzeba a wolnej na moim nie próbuje sie nauczyć bo mam do tego f3.
954 wstaje na gume nawet jak nie trzeba. Z gazu na 1 z każdych obrotów. Na 2 z gazu trzeba się napedzic trochę. Ze sprzęła nie daje bo nie trzeba a wolnej na moim nie próbuje sie nauczyć bo mam do tego f3.
954, z 1 idzie na gumę w zakresie 0-100km/h bez żadnych problemów.
Wcześniej jeździłem różnymi 600 to 954 pokazuje niezłą agresję.
Jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć![]()
a ja powiem szczerze ze zarowno 929 jak i 954 to nieco muly w porownaniu do innych litrow ale z 1 biegu nie powinno byc zadnych problemow co by chociazby z gazu stawiac ale nie da sie nauczyc gumy przez internet... poprostu cwicz a napewno beda efektu z tym jest jak z silownia czy baletem chcesz byc dobry musisz swoje wytrenowac
a co do filmiku to scena z filmu byla no stress![]()
dokładnie tak ćwiczyc ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
954 super sprzet latalem dosyc długo i wiem że na gume wchodzi z gazu od najnizszych obrotów nawet nietrzeba jakoś kombinować manetką normalnie odkręcasz i idzie do 90km/h bez problemu wstaje potem warto juz z dwójki. Polecam jedynke od ruszenia i powoli coraz to wyzej a co do jazdy ze sprzęgła to niepomoge bo nigdy niepotrzebowałem
POWODZENIA
z gazu jest cipowato......wal z klamy![]()
co to sie tutaj wyprawia... spodziewałem się że gość bedzie zmieszany z błotem za taki temat a tu grzecznie, każdy udziela porad bratu motocykliście
Przynajmniej Kondzik jakoś ratuje honor tego miejsca![]()
fighter work never done
zanim zaczniesz ćwiczyć polecam usunięcie owiewek!
ja pierdole... 954 powinna z 4 z klamy jak dobrze sie zajebie wstac... z 1 ze sprzegla jak nie mozesz podnieś to albo jestes ... albo nie wiem co.....
Shut the Fuck Up and Train
Zakładki społecznościowe