No od początku pisze że temat z dupy...![]()
No od początku pisze że temat z dupy...![]()
fighter work never done
z dupy w chuj tematna FM co najwyzej nadalby sie
jedno moto lata tak drugie tak ok!!
ale latalem na 954 dosc długo na seryjnym przełożeniu i wiem że jedyna na kazdych obrotach od 2 tysi wstaje!
dwoja bez problemu tylko przy wiekszej predkosci,
z trójki raczej klama ale z gazu tez podnosilem wiec nie wiem w czym problem
Zreszta poco ten temat poprostu Cwicz i bedzie gitara
na trójce z gazu??
to 954 idzie lepiej do 1000rr...![]()
Duza różnica jest jak sie jedzi bez owiewek. Bez owiewek to bez problemu na 2 z gazu na predkosci. Z owiewkami jest już inna jazda nie idzie tak na koło. Według mnie 1000rr gorzej idzie niż 954. Dlamnie 1000rr jest strasznie zamulona. Ale mało jezdziłem na 1000rr wiec moge sie mylić. Ale dla mnie 954 jest fajniejsze.
Ostatnio edytowane przez _Misiek_ ; 06-09-10 o 17:47
Nie moge Ci pomóc... jestem kokoniem.
http://img525.imageshack.us/img525/9994/obrazekx.jpg
bo dla niektórych seria to jest przełożenie z jakim sie kupi motocykl a nie z jakim wychodzi z fabryki, a to prawie kazdy przy pierwszej wymianie napędu poprawia.
ej a co powiecie o 954 do wypadu w traskę? i co jest lepsze dla 954 mazury czy bieszczady? jakie spalanie w trasie?![]()
Zamienię kobietę w ciąży na motocykl z koszem
SPEEDBIKE.PL Najszybsze motocykle w Polsce.
954 pali mniej od 929 (poprawiony wtrysk) a do jazdy w trasy dobrze jest wymienić szybę na akcesoryjną bo przy oryginalnej chce urwać łeb![]()
Moderatorzy!! Gdzie jesteście?
Hiszpan, jesteś tu już ponad dwa lata i takie pytania zadajesz? Prowokacja? Jaja sobie robisz? Może ktoś z ForumPrawdziwychMotocyklistów Ci konto podpierdolił?
Simpsonowi w Motormanii Goldas wchodził na koło a Ty się o sportowego litra pytasz? Wstydu nie masz?
hahahahahahhahaah
Czy podczas stawiania na gumę Waszych 954 słyszycie jakby GDYNK w skrzyniach biegów?
I jeszcze moje ulubione pytanie: jaki olej do 954 polecacie?
666
DEAD MEN TELL NO TALES...
Zakładki społecznościowe