+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Alfa 147?

Użytkownik Avatar Chriss
    Motocykl
    Suka
    Ekipa
    NLC Gniezno
    Miasto
    wioska nad jeziorem

Domyślnie Alfa 147?

Zastanawiam się nad kupnem 147-ki z rocznika 2002-2003. Silnik 1.6 Twin Spark 120 KM albo 2.0.
    JAk to wygląda jeżeli chodzi o niezawodność / koszty utrzymania i spalanie? Mieści się w 10 l/ 100 km ?

Ponoć elektronika i zawias jest słabym punktem w Alfach, ale często się trafia na różne mity, tak samo jak opowieści, że Dakota Olafa dużo pali

Ogólnie podoba mi się stylistyka tego auta, jest wygodne, w miarę sztywne i cena też przystępna.
    Warto czy dać sobie spokój z włoszczyzna?

Użytkownik Avatar Flinston
    Motocykl
    dwie kule
    Miasto
    Olsztyn/Elblag/LAS PALMAS

Domyślnie

Ja Ci powiem, że nie miałem Alfy w ogóle, ale chciałem kupić używkę i tak się długo zastanawiałem. Jedni mówili, że kupa gówna, drudzy, że spoko, a mi sie wydaje, że to tak jak w każdym innym samochodzie. Musi się auto podobać i będzie sie z niego zadowolonym. Kolega pracuje w serwisie Alfy, ale sam Alfa nie jezdzi i mi mówił, żebym spokojnie brał jak w niezłym stanie to nie będzie żadnych problemów tez z naprawami, tylko broń boże diesla nie wiem, czemu nei znam sie

Dawca Avatar Sylwo
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    Eiks
    Miasto
    Bełchatów

Domyślnie

otwierasz allegro - części samochodowe i wpisujesz alfa 147.
    będziesz miał ceny materiałów eksploatacyjnych. najprostsza i najszybsza metoda sprawdzenia cen.

Dawca Avatar zajac
    Motocykl
    f2 i dycha
    Miasto
    Ogorzeliny

Domyślnie

A ja mam diesla, trzy lata męczy to moja żona i oprócz zawieszenia, którego jeszcze nie naprawiałem, ale jest do robienia, usterek większych to nie wykazuje, a jeździ się tym fajnie, to nie niemiecki topór, tylko taka se fajna lekka szabelka.
    Nie ma mowy, przypierdoli !!!

Użytkownik Avatar Chriss
    Motocykl
    Suka
    Ekipa
    NLC Gniezno
    Miasto
    wioska nad jeziorem

Domyślnie

jestem nastawiony zdecydowanie na benzynową ...

Dawca Avatar QBig
    Motocykl
    OLEJAK
    Miasto
    SK-CE

Domyślnie

żony szefowa jeżdzi alfą i średnio raz na kwartał alfa postanawia zrobić sobie urlop na żądanie. Mechanicznie raczej ok, ale przeważnie jest to wina elektryki.
    Niska cena porównywalnych roczników z innymi modelami tej samej klasy też o czymś świadczy. Ale zawsze można trafić takie auto które się prawie nie psuje.

EDIT:

Alfa tej pani jest nówka z salonu.
    Ostatnio edytowane przez QBig ; 31-08-10 o 08:01

Administrator Avatar DEALER
    Motocykl
    GSX1300R & SC33
    Ekipa
    www.motogen.pl
    Miasto
    Yelonky

Domyślnie

Brałem francuza-wszyscy odradzali, a spisuje sie ok. Chuj z opiniami ludzi znających modele tylko z for internetowych, albo doświadczeń znajomych, którzy brali najtańsze, zmęczone egzemplarze z rynku... jeden z kierowników ode mnie z firmy jeździ tylko Alfami, są to używane wózki, ale z pewnych rąk i zajebiście chwali tą markę. Najsłabszym punktem jest trwałość zawiasu a podróby części do zawieszenia są wyjątkowo niskiej trwałości-lepiej wydać więcej na oryginały, ponoć to procentuje. W kwestii dieseli-pada najczęsciej koło dwumasowe, ale podobno są patenty na przeróbkę koła na zwykłe które nieźle się spisuje. Jeździłem 156jtd i pod względem prowadzenia i osiągów kapitalna fura,która w przeciwieństwie do Laguny, Octavii, A4,Passata ma coś w sobie. Radość z jazdy porównywalna do BMW3, tyle,że w beemce wewnątrz jest solidniej, ale zupełnie bez polotu.
    Tak, jak ktoś radził zobacz ceny częsci na allegro i jeśli są wporzo-chuj ze stereotypami......jedyna wada tego rozwiązania to fakt,że możesz mieć problem z odsprzedaniem, bo jedyną marką sprzedawalną w naszym kraju są VW
    666

DEAD MEN TELL NO TALES...

Użytkownik Avatar =Paciak=
    Motocykl
    tak
    Miasto
    Skopanie

Domyślnie

2.0 TS przy spokojnej w trybie mieszanym 10L/100km. Pali gneralnie jak na dwu litrówke duzo, ale miło lata, fajnie sie steruje i ogólnie przyjemne.

Dawca Avatar RUDISZ
    Motocykl
    K6 1000
    Ekipa
    www.streetanddirt.prv.pl
    Miasto
    Brzozów/Rzeszów

Domyślnie

U mnie dwoch sąsiadow ma 156 i obaj przynajmniej raz w tygodniu cos w nich grzebia czy to zima czy to lato i raczej nie ejst to czyszczenie, ja dlatego wzialem BMW chyba ze bedziesz szukal raczej gorna polke cenowa i bardzo pewnego auta to moze nie trafisz na trupa

Użytkownik Avatar groszekk
    Motocykl
    F cztery I
    Ekipa
    DOP
    Miasto
    Płock

Domyślnie

ja mam 156 w dieslu 1.9 JTD 116KM (spalanie 5,5 w trasie 7,5 po mieście) i mechanik mówił że to jedne z bardziej udanych silników. no i zgadza sie alfa ma juz 6 lat i nie było w niej nic robione oprócz zawieszenia (końcówki :/) i elementów eksplatacyjnych (oleje klocki itp) jeżeli chodzi o benzyne hmmmm kolega ma 1.8 TS i też sie nie skarży z resztą http://www.forum.alfaholicy.org/ i sobie poczytaj

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia