elo
jako że jestem zupełnie nie w temacie w tych kwestiach to pisze tutaj z nadzieją, że jest tu troche osób, które wiedzą cow trawie piszczy i będa mogły mi podpowiedzieć.
W niedalekiej(być moze nawe BARDZO! niedalekiej...) przyszłości planuje sie zaopatrzyć w wymienione wcześniej urządzonka.
Ze wzgleu na typ pracy i lokalizacje będe bardz dużo śmigał samchodem i przez większą częśc czasu po terenach zupełnie mi obcych wiec chce szybko i sprawnie przemieszczać sie z punktu A do B bez zbędnego bładzenia i zachowac przy tym prawko...
Tak więc wszelkie rady mile widziane...
Gdzie szukać? Czego szukać, na co zwracać uwage, ile kasy trzeba na to wydać itd. itp.!
Nawigacja oczywiscie typu palm top czy coś w ten deseń. Fajnie byłoby gdyby kosztowało to to możliwie nie dużo i oprócz nawigacji działało jak na laptopa przystało czyli kalendarz itd. itp.
Nie potrzebuje żeby to miało jakies aparaty fotograficzne, mp3, robiło loda i obiad... Czysto użytkowe podejście!
A co do CB to j.w. nie chce wydawac na to chuj wie ile to raz. Dwa napewno nie chce jakiejś wiegaśnej gibającej sie anteny- musi być sotosunkowo mała antena(żeby można było wrzuć ci do bagażnika i bez problemu) na magnes. Zasiegu nie usi mieć na 20km bo i po co- żeby zapytac gdzie stoją?
dawajcie co wiecie...

Odpowiedź z Cytatem
Nigdy, przenigdy nie kupuj anteny magnesowej Midland 18-244 - szkoda kasy i ogolnie nadaje sie do smietnika!Podczas kupowania anteny generalnie powinno sie sugerowac sila zysku podawana w dB ale niestety tak nie jest. Producenci podaja ze antena ktora ma zalozmy 1500mm posiada sile zysku rowna 7 dB ale tak nie jest! Zeby antena miala tak wysoka sile zysku musi miec minimum 7 metrow wysokosci takze parametry dB to jeden wielki MIT w przypadku anten mobilnych.Wroce jeszcze do radia. Jak masz malo kasy to za cos ponizej 300 PLN - Midland z1001 - mialem okazje pracowac na tym radio, calkiem przyjemne, posiada juz RF Gaina, fajna gruche i moge nawet powiedziec ze nie jest to szumofon jak

Zakładki społecznościowe