+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 33 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 326

Temat: Nawigacja, CB Radio itp. czyli przydatne gadżety do auta...

Moderator Avatar Krystian
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    A.T.B
    Miasto
    ok.Wschowa

Domyślnie

jakby co to mam wzmacniacz antenowy (nowy) do cb chyba alana

natomiast co do navi kumpel kupil za 1500plnow ale w miare dobra przez usb podlacza sobie do kompa i wgrywa mapy jakie chce..ma tam cala europe plus radary i inne gowna...
    www.atbcrew.pl

Świeżak Avatar Gonzo
    Motocykl
    w proszku
    Miasto
    Kożuchów

Domyślnie

Wzmacniacze - ten kto ich uzywa mysli ze jest ok ale ten kto slucha osoby ktora uzywa wzmacniacza sie tylko wkurwia! Chodzi o to ze ktos ze wzmacniaczem zakrywa cale pasmo i chuja mozemy sie dogadac z kims innym bo caly czas slychac pana ze wzmacniaczem No i czasami mozemy siebie sami slyszec w zwyklym radioodtwarzaczu Wzmachol jest dobra opcja do radia bazowego KRS, ile sie za niego cenisz? Bo moze bym sasiadow pokuriwal podczas ogladania M jak milosc by slyszeli moj glos w TV

Moderator Avatar Krystian
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    A.T.B
    Miasto
    ok.Wschowa

Domyślnie

takie cos to to jest wiem ze nowe nie uzywane bo starszy mial kiedys pewien plan ale lezy sobie od wtedy a ile warte nie wiem co proponujesz...

www.atbcrew.pl

Użytkownik Avatar filar
    Motocykl
    kawka zx9 rrrrrrr
    Ekipa
    gienka rossa
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jak potrzena navi polecam HP + mapa świeża + komplet wszystkich dupereli typu antena gps+ dwa rodzaje uchwytów( na wlot powietrza i na szybę) + ładowarka samochodowa + ładowarka do sieci 220 v + wszystkie kable za 1190,00 netto (jezeli nie chcesz faktury płacisz netto jezeli potrzebujesz kwit cena + vat)

mapa w miarę dokładna w miastach z doprowadzeniem pod numer domu wszystko kupowane u znajomego dealera nowych samochodów, oryginalnie zapakowane
    bo jeżdzic to psze pana trza sie naumieć

Użytkownik
    Ekipa
    Wiadomości Motocyklowe
    Miasto
    Szubin

Domyślnie

Jak chcesz zmienić komórkę, to polecam Nokię 9300 (lub w sumie każdy inny model telefonu oparty na systemie Symbian 60 lub 80 - z tym, że 9300 ma 2x większy wyświetlacz i wszystko ładnie widać).

Instalujesz Tom Tom 5.20 w wersji na komórkę, ściągasz z netu 4 giga map i śmigasz:

- Nokia 9300 700zł (używka)
    - Karta MMC 2GB 100zł
    - Uchwyt do auta 79zł
    - Ładowarka samochodowa - pewnie z 50zł
    - Czujnik GPS ok. 200zł

Wszystko jest na allegro.

Fakt - wychodzi ok. tysiaka ale jeśli masz telefon (a w dodatku już z kartą MMC i jeszcze już "zamontowany" w aucie) to koszty spadają praktycznie do dokupienia jedynie czujnika GPS dlatego myślę, że warto przetestować taką opcję.

Zawsze możesz wrzucić sobie aplikację na tona na sucho i przetestować zanim zdecydujesz się co kupić.

W przypadku modelu 9300 masz dodatkowe zalety w postaci netu, maili, całego biura (word, exel) i klawiatury qwerty w komórce (dodatkowo wersje "i" i 9500 posiadają wifi więc jak znajdziesz hotspota, walisz neta za free!).

Moderator Avatar OLO
    Ekipa
    Podstawowa Komórka Społeczna

Domyślnie

YUUREI dobrze gada, asus a636 i gra gitara, masz wszystko a wwujek olek przysle Ci wszystkie programy jakie bedziesz potrzebowal zeby zwiedzac polske i europe i filmy po drodze poogladac <LOL>
    czy Sylwo nie chcial swojego sprzedac?? jak jeszcze go am to sie nie zastanawiaj...
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ....

Użytkownik Avatar mały
    Motocykl
    SUZUKI DL 1000
    Miasto
    świebodzin-poznań

Domyślnie

spidi kup presidenta caly zestawik lacznie z antena.Zapewni ci to dobry sygnal.Mam antene 50 cm i zasieg jest od 10 do 20 km.Po jakiego grzyba zakladac 2 metrowa antene??Nie rozumie takich ludzi.Mysla ze sa cool czy co 2 metry to przesada ale zakladaja takie dlugie druty i mysla ze im to pomoze a antena kupiona na bazarze za 50 zl.

Moderator Avatar Spidi
    Ekipa
    BadBoyz
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

OK troszke mi rozjaśniliście...

Na pierwszy ogień raczej pójdzie zakup navi a o CB będe myślał potem bo i tak mam jeszcze dużo innych wydatków.

Opcja z telefonem może i nie jest zła ale chyba jednak będe obstawiał palmtopa multifunkcyjnego.
    Głownie będzie służył do pracy- najczęsciej pewnie jako nawigacja ale i barzo BARDZO istotny dlamnie będzie jakiś solidny notatniko/kalendarz, możliwośc stworzenie bazy danych klientów i jej edycji itp
    A jak jeszcze będzie można wgrywać jakies filmy i inne komedie to płakał nie będe.

Co do map to Olo będe wdzięczny. Coprawda już mi kumpel coś tam proponował ale nie wiem co ma i co to jego oprogramowanie warte.
    Tak wiec szukam amego plmtopa ze wszystkimi gadżetami(ładowarki, uchwyty, antena GPS itp) ale bez map.
    Dużo oszczędze na tych mapach i programach?
    podpowiedzcie mi gdzie szukac i konkretnie jakie modele będa dlamnie najlepszym wyborem...

Dawca Avatar marcin_s
    Miasto
    Serock

Domyślnie

http://www.agito.pl/product/36088?cid=53
    znajomy kupił takiego palma na allegro za niecałe 700 zeta... jakąś mape standardową już ma i nawet daje rade...
    a jeśli masz więcej $$ to asus 636 to dobra opcja...

Świeżak
    Motocykl
    gpz1100rr
    Miasto
    Skarżysko-Kam.

Domyślnie

Acer n35 + Automapa kraczona - daje rade

Co do CB to uzywam alana 100 + bata 1.5 metra i zestaw super.

Za palma jakies 450zł (automapa do zassania z neta), a za cb komplet z anteną jakieś 400zł dałem. Jakieś pytania wal na priva bo kiedyś byłem maniakiem cb.

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia