+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 326

Temat: Nawigacja, CB Radio itp. czyli przydatne gadżety do auta...

Użytkownik Avatar Yuurei

Domyślnie

To całkiem przyjemny zestaw:

http://allegro.pl/item187085285__oka...a_xl_1399.html

Jeśli w faktycznie dobrym stanie to cena moim zdaniem dobra.

Świeżak Avatar Gonzo
    Motocykl
    w proszku
    Miasto
    Kożuchów

Domyślnie

Cytat Napisał mały Zobacz post
    spidi kup presidenta caly zestawik lacznie z antena.Zapewni ci to dobry sygnal.Mam antene 50 cm i zasieg jest od 10 do 20 km.Po jakiego grzyba zakladac 2 metrowa antene??Nie rozumie takich ludzi.Mysla ze sa cool czy co 2 metry to przesada ale zakladaja takie dlugie druty i mysla ze im to pomoze a antena kupiona na bazarze za 50 zl.
    Ekhm, ekhm... 10 - 20 km na 50 cm antenie? Jaki model? President Carolina? Cos mi sie nie chce wierzyc. A dluga antena jest po to:
    - generalnie zeby antena mobilna dzialala poprawnie poiwnna miec dlugosc 3/4 fali czyli jest to (o ile sie nie myle) 2,75 metra.
    - zeby to osiagnac promiennik anteny ma 1500 mm a drut znajdujacy sie w cewce anteny uzupelnia brakujaca dlugosc.
    - mniejsze anteny wygrywaja z wiekszymi tylko i wylacznie w miescie a to ze wzgledu ze zbieraja mniej szumow ale przy obecnej technice praktycznie kazde radio ma blokade szumow Sql takze spokojna glowa
    - i teraz najwazniejsze! Aptetyt rosnie w miare jedzenia - ja tez kupowalem cb jako antyradar! I co? I obecnie jestem czynnym radiowcem, moj numer identyfikacyjny to 161 RDC 081

I jeszcze jedno! Antena antena, ale nawet jak bedzie miala czy to 30 cm czy 2 metry to i tak bedzie chuja dzialac bez zestrojenia miarka SWR!
    Duzo tlumaczenia, jak ktos chce to moge napisac co i jak zrobic! Warto takze kupic sobie SWR'ke bo przy antenie magnesowej czesto sie SWR zmienia z powodu przestawiania anteny w inne miejsce...

[*] R.I.P. [*]
    Miasto
    Ostrołęka/Gdańsk

Domyślnie

Miałem ostatnia przyjemność śmigać z navi, pożyczyłem od kumpla MIO i stwierdzam ze naprawde daje rade! Ma wgraną AutoMape i TomToma, przez polske spokojnie polecialem na automapie, a w niemczech włączyłem TomToma i doprowadziło mnie na dana ulice pod sam dom! Mio jest fajna bo jest mała także bez problemu mozna ja nosić w kieszeni, a przy okazji jest lekka. O ile dobrze pamietam to znajomy zapłacił za nią 1000zl.
    Co do cb to miałem Midlanda i do tego antene tej samej firmy, nie pamietam niestety modelu ale radio zajebiste, proste w obsłudze , a że się nie znam to nie miałem problemu z ustawieniem tych wszystkich pierdół.....

Dawca Avatar kondzik
    Motocykl
    DRZ400E & F4i & CRF450
    Ekipa
    www.OstraJazda.com
    Miasto
    CK&Sko&Ft.Myers

Domyślnie

kurwa ja to myślałem że CB to już nikt nie uzywa w PL poza panami od tirów
    Jestem biały i jestem bardzo dumny. Bo to najlepszy kolor do czarnej trumny!

Dawca Avatar zajac
    Motocykl
    f2 i dycha
    Miasto
    Ogorzeliny

Domyślnie

CB jest teraz trendy, ale np. mi odbiera przyjemnośc z jazdy, ciągle nasłuchuje gdzie stoją i się człowiek stresuje. No nie jezdze osobówką i te wszystkie kontrole mnie się tyczą typu ITD celna czy inne wariaty. Policja jest teraz git w porównaniu do tych innych kontroli,nie czepiają się szczegółów.

Świeżak Avatar Gonzo
    Motocykl
    w proszku
    Miasto
    Kożuchów

Domyślnie

Cytat Napisał kondzik Zobacz post
    kurwa ja to myślałem że CB to już nikt nie uzywa w PL poza panami od tirów
    No widzisz! Polska nie jest az tak zacofana! Kiedys to kurrrrwa! Znalezc wolny kanal w podstwowej #40 graniczylo z cudem! A teraz? Teraz wielki chuj, wszyscy tylko #19

Ale kilku pojebow sie jeszcze znajdzie i pogadac mozna

Moderator Avatar Spidi
    Ekipa
    BadBoyz
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

uniden 510 i 520 za odpowiednio 230 i 280 zika to dobra cena czy raczej drogo?? Warto ten droższy brać(podobno lepiej tłumi szumy w mieście itp ale mi i tak w 98% na trase to potrzebne).
    jaka do tego krótka antenka na magnes byłaby odpowiednia?

Moderator Avatar OLO
    Ekipa
    Podstawowa Komórka Społeczna

Domyślnie

http://allegro.pl/item187801400_unid...ancja_rok.html

ja mam taki zestaw.
    radio jest spoko a antena daje rode chociaz ma tylko metr.
    w dluzszych wkurwia mnie ze strasznie gwizdza jak szybciej jedziesz..
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ....

Dawca Avatar bartMFK
    Motocykl
    er zex
    Ekipa
    Street and Dirt
    Miasto
    Brzozów/Lublin

Domyślnie

ja tez mam to radio i daje rade, przynajmniej dla mnie wystarczy. tylko antene mam troszke inną
    lepiej się żyje kiedy życie ma tempo, kiedy robie swoje czuje podwyższone tętno

nawet gdy już wszyscy w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej

Świeżak Avatar Gonzo
    Motocykl
    w proszku
    Miasto
    Kożuchów

Domyślnie

Spidi! 510'ka zdecydowanie Ci wystarczy!
    Chociaz... 520'ka ma juz RF'Gaina ktory uwierz mi, przydaje sie na miescie. No i dodatkowo ma wysjcie na PApuge dzieki czemu po podlaczeniu glosnika i wrzuceniu go pod maske fury, bedziesz mogl krzyczec na przechodniow
    Generalnie Unideny to dobre radia, sam fakt ze w duzej mierze wykonywane sa na podzespolach President'a (zdecydowanie lider wsrod producentow CB). ANtena to tak jak mowilem, Lemm AT 900 + magnes o śr. 16 cm.

Albo inaczej, jaka masz furke? Jaki bagaznik? Bo z tego co pisales to ma sie miescic do bagaznika - ja swojego 1,5 mterowego lemma wcisnalem do bagaznika fiesty Promiennik anteny jest elastyczny wiec sie nie odksztalca i mozna go zginac (z umiarem oczywiscie).

Antena Hustler jest w sumie taka srednia. Mialem okazje popracowac na niej i powiem ze wrazenia takie sobie... No i z tego co mi wiadomo to czas jej zywotnosci to okolo 12-18 miesiecy, potem cewka zaczyna gnic i rdzewiec zarazem od srodka i jedyne do czego sie nadaje to do wyrzucenia na smietnik

Jak cos to wal na GG
    Ostatnio edytowane przez Gonzo ; 25-04-07 o 21:40

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia