To całkiem przyjemny zestaw:
http://allegro.pl/item187085285__oka...a_xl_1399.html
Jeśli w faktycznie dobrym stanie to cena moim zdaniem dobra.
To całkiem przyjemny zestaw:
http://allegro.pl/item187085285__oka...a_xl_1399.html
Jeśli w faktycznie dobrym stanie to cena moim zdaniem dobra.
Ekhm, ekhm... 10 - 20 km na 50 cm antenie? Jaki model? President Carolina? Cos mi sie nie chce wierzyc. A dluga antena jest po to:
- generalnie zeby antena mobilna dzialala poprawnie poiwnna miec dlugosc 3/4 fali czyli jest to (o ile sie nie myle) 2,75 metra.
- zeby to osiagnac promiennik anteny ma 1500 mm a drut znajdujacy sie w cewce anteny uzupelnia brakujaca dlugosc.
- mniejsze anteny wygrywaja z wiekszymi tylko i wylacznie w miescie a to ze wzgledu ze zbieraja mniej szumow ale przy obecnej technice praktycznie kazde radio ma blokade szumow Sql takze spokojna glowa
- i teraz najwazniejsze! Aptetyt rosnie w miare jedzenia - ja tez kupowalem cb jako antyradar! I co? I obecnie jestem czynnym radiowcem, moj numer identyfikacyjny to 161 RDC 081
I jeszcze jedno! Antena antena, ale nawet jak bedzie miala czy to 30 cm czy 2 metry to i tak bedzie chuja dzialac bez zestrojenia miarka SWR!
Duzo tlumaczenia, jak ktos chce to moge napisac co i jak zrobic! Warto takze kupic sobie SWR'ke bo przy antenie magnesowej czesto sie SWR zmienia z powodu przestawiania anteny w inne miejsce...
Miałem ostatnia przyjemność śmigać z navi, pożyczyłem od kumpla MIO i stwierdzam ze naprawde daje rade! Ma wgraną AutoMape i TomToma, przez polske spokojnie polecialem na automapie, a w niemczech włączyłem TomToma i doprowadziło mnie na dana ulice pod sam dom! Mio jest fajna bo jest mała także bez problemu mozna ja nosić w kieszeni, a przy okazji jest lekka. O ile dobrze pamietam to znajomy zapłacił za nią 1000zl.
Co do cb to miałem Midlanda i do tego antene tej samej firmy, nie pamietam niestety modelu ale radio zajebiste, proste w obsłudze , a że się nie znam to nie miałem problemu z ustawieniem tych wszystkich pierdół.....
kurwa ja to myślałem że CB to już nikt nie uzywa w PL poza panami od tirów![]()
Jestem biały i jestem bardzo dumny. Bo to najlepszy kolor do czarnej trumny!
CB jest teraz trendy, ale np. mi odbiera przyjemnośc z jazdy, ciągle nasłuchuje gdzie stoją i się człowiek stresuje. No nie jezdze osobówką i te wszystkie kontrole mnie się tyczą typu ITD celna czy inne wariaty. Policja jest teraz git w porównaniu do tych innych kontroli,nie czepiają się szczegółów.
uniden 510 i 520 za odpowiednio 230 i 280 zika to dobra cena czy raczej drogo?? Warto ten droższy brać(podobno lepiej tłumi szumy w mieście itp ale mi i tak w 98% na trase to potrzebne).
jaka do tego krótka antenka na magnes byłaby odpowiednia?
http://allegro.pl/item187801400_unid...ancja_rok.html
ja mam taki zestaw.
radio jest spoko a antena daje rode chociaz ma tylko metr.
w dluzszych wkurwia mnie ze strasznie gwizdza jak szybciej jedziesz..
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ....
ja tez mam to radio i daje rade, przynajmniej dla mnie wystarczy. tylko antene mam troszke inną
lepiej się żyje kiedy życie ma tempo, kiedy robie swoje czuje podwyższone tętno
nawet gdy już wszyscy w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej
Spidi! 510'ka zdecydowanie Ci wystarczy!
Chociaz... 520'ka ma juz RF'Gaina ktory uwierz mi, przydaje sie na miescie. No i dodatkowo ma wysjcie na PApuge dzieki czemu po podlaczeniu glosnika i wrzuceniu go pod maske fury, bedziesz mogl krzyczec na przechodniow![]()
Generalnie Unideny to dobre radia, sam fakt ze w duzej mierze wykonywane sa na podzespolach President'a (zdecydowanie lider wsrod producentow CB). ANtena to tak jak mowilem, Lemm AT 900 + magnes o śr. 16 cm.
Albo inaczej, jaka masz furke? Jaki bagaznik? Bo z tego co pisales to ma sie miescic do bagaznika - ja swojego 1,5 mterowego lemma wcisnalem do bagaznika fiestyPromiennik anteny jest elastyczny wiec sie nie odksztalca i mozna go zginac (z umiarem oczywiscie).
Antena Hustler jest w sumie taka srednia. Mialem okazje popracowac na niej i powiem ze wrazenia takie sobie... No i z tego co mi wiadomo to czas jej zywotnosci to okolo 12-18 miesiecy, potem cewka zaczyna gnic i rdzewiec zarazem od srodka i jedyne do czego sie nadaje to do wyrzucenia na smietnik![]()
Jak cos to wal na GG![]()
Ostatnio edytowane przez Gonzo ; 25-04-07 o 21:40
Zakładki społecznościowe