+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 57 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 561

Temat: wheelie

Użytkownik Avatar Vojszu
    Motocykl
    :)
    Ekipa
    Wheelieholix
    Miasto
    O-ka

Domyślnie wheelie

elo!
    Pytanie do tych bardziej zaawansowanych w jezdzie na gumie.
    Od czego zaczynac sie uczyc? juz zaczelem sie uczyc na stojaco i przyzwyczailem sie do tej pozycji, ale nie moge dlugo podjechac treningi robie sobie codziennie ze juz prawie 300zl w tydzien na paliwo wydalem Podbijam z 2biegu ale jak bardzo wolno jade, ledwo sie tocze moze z 10-15km/h strzelam ze sprzegla i juz lapie dosyc wysokie piony ale nie moge przejechac wiecej niz 10 - 15 m
    POMOCY!!!

Użytkownik Avatar Skiba
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    BadBoyz
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Napisał Vojszu
    juz lapie dosyc wysokie piony ale nie moge przejechac wiecej niz 10 - 15 m
    skoro tak to piony to to napewno nie są
    pewnie za duzo bawisz sie gazem
    i za nisko podnosisz

ja jak sie uczyłem zaczynałem na siedząco jak w miare opanowałem siedzącą gume to potem próbowałem na stojaco...

Użytkownik Avatar d0lek
    Motocykl
    F4i street
    Ekipa
    MogilnoBikerz
    Miasto
    Mogilno

Domyślnie

http://thesims2.pl/badboyz/gumy.php

to moze zacznij uczyc sie z 1 biegu? najpierw przyzwyczaj blednik do pionow, niech ktos robi ci fotki i zobaczysz na ile podnosisz przod. Wtedy bedziesz wiedzial ile jeszcze masz zapasu do plecow. Pewnie jak lapiesz pion to odpuszczasz gaz bo boisz sie ze beda plecy , a w rzeczywistosci do nich jeszcze daleko
    www.mogilnobikerz.com
    "Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności..."

Moderator Avatar Krystian
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    A.T.B
    Miasto
    ok.Wschowa

Domyślnie

Cytat Napisał Skiba
    Cytat Napisał Vojszu
    juz lapie dosyc wysokie piony ale nie moge przejechac wiecej niz 10 - 15 m
    skoro tak to piony to to napewno nie są
    pewnie za duzo bawisz sie gazem
    i za nisko podnosisz

ja jak sie uczyłem zaczynałem na siedząco jak w miare opanowałem siedzącą gume to potem próbowałem na stojaco...
    popieram..ja rowniez zaczynalem od siedzacych jesli je jako tako opanujesz to mysle ze lattwiej sie przerzucic na stojaca i jesli na stojacej juz bedziesz lapal naprawde piony wtedy pozostaje dbac o plynnosc ruchem gazu i kontrola hebla..ja bym jednak na poczatek probowal z gazu nie ze sprzegla...

Użytkownik Avatar Vojszu
    Motocykl
    :)
    Ekipa
    Wheelieholix
    Miasto
    O-ka

Domyślnie

z 1 napewno nie zaczne sie uczyc bo jest za zrywna dla mnie
    A piony wiem jakie lapie bo widzialem na filmikach z kamerki brata to przod jest naprawde wysoko...
    No i racje ze troche za bardzo "bawie" sie manetka.
    No co trzbea cwiczyc i cwiczyc...

Moderator Avatar Krystian
    Motocykl
    F4i
    Ekipa
    A.T.B
    Miasto
    ok.Wschowa

Domyślnie

vojszu piony moze i masz ale skoro mowisz ze daleko nie ujedzisz to moze za nerwowo maneta ruszasz mam na mysli ze jebniesz pion po czym prawie opadniesz i podciagasz wtedy koles kto ma mniejszy pion a po prostu stabilniej trzyma gume to moze dawac dluzej...co do wysokosci polecam bys zarzucil taka fote jakie piony masz faktycznie ale nie jednorazowe tylko takie obiektywne..

Użytkownik Avatar d0lek
    Motocykl
    F4i street
    Ekipa
    MogilnoBikerz
    Miasto
    Mogilno

Domyślnie

to lepiej zarzuc filmikiem, bedzie widac calosc
    www.mogilnobikerz.com
    "Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności..."

Moderator Avatar Spidi
    Ekipa
    BadBoyz
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Vojszu z tydzień temu pisąłeś że nie chcesz sie uczyć szybkich gum że wolisz bezpieczniej i możliwie wolno... skoro masz seryjne przełozenia po jaki grzyb ćwiczysz na dwójce???
    Na dwój małpe nawet nauczysz robić 200-300metrów... wystarczy zeby równo gaz trzymać a nawet koło nie musi być wysoko bo bieg długi i sie jakoś jedzie...

Jak chcesz sie nauczyć ćwicz na jedynce i nie koniecznie z miejsca totalnie tylko z przynajmniej 20-50 na godzine o to na poczatku ułatwi sprawe- moto sie nie chwieje na boki i jest bardziej stabilne... mozna skupić sie na operowaniu gazem i kryciem hebla a nie na balansowaniu żeby moto było spokojne i nie bujało sie=na boki.

Świeżak
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

powiem ci tak: najpierw sie naucz w miare stabilna gume na siedzaco, potem pokombinuj na stojaco, jak juz bedziesz umial na stojaka stabilna gume pociagnac przez duzy odcinek [mowa o szybkiej] to wtedy sie bierz za zwalnianie itp, bo tak to tylko sie polamiesz bez potrzeby.

i z jedynki wal, twierdzisz ze ci gixer za agresywny na seryjnych przelozeniach - bzdura, poprostu nie jestes przyzwyczajony do tego moto,

ja fajerem w sumie jezdze tylko na jedynce na gumie i mam tylko +5 z tylu, i powiem ci ze nawet moze za malo agresywny jest. kwestia przyzwyczajenia, wiadomo ze pierwsze proby to hardkor

no ale trzeba jezdzic jezdzic i jeszcze raz jezdzic

Użytkownik Avatar Młody
    Motocykl
    F4i
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

ja pierdole ale macie problemy puszek pierdoli od rzeczy a Ty vojszu napisz do filipinki

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia