Za tydzień mogę jechać na 1000%
jeb szkołe.Napisał Vojszu
kurwa, granica wieku gości jeżdżących na kole cięzkimi japoniami z 4 czy nawet 2 w rzędzie spadła tak masakratycznie, że aż strach pomyśleć co będzie się działo za jakieś 5lat![]()
nie mówię, że źle, bo dobrze nie?![]()
kurwa wcielo gdzies moj postSpidi odpusc tan weeken i w nastepny spotkamy sie wszyscy razem na Gradach
Nie szkoda wam paliwa na palenie tych opon... ?!
Ja dzis tez nie za bardzo moge...jak cos to moze jutro bede mogl, a tomek napisal mi ze nie wie czy w ten weekend pojedzie...
no a za tydzien tez mozna sie wybrac... ja daleko nie mam...
![]()
tak apropo gumy siedzacej to ja dalej uwazam ze zajebista fazka
tzn nie wiem jak na wolnej ale taka szybka zwykla guma zajebista;d
stary filmik, juz umiem troche ladniej i wyzej.
http://www.thesims.pl/1pushek/siedzak.avi
wolna siedząca jest trudna... przynajmniej dlamnie. Dużo trudniej opanowąc motor żeby nie gibał sie na boki ale i tak chyba najtrudniejsze jest przyzwyczajenie psychy do tego że 200kilo wydaje sie jakby cie zaraz miało nakryć...
ja to powiem jak bylo w moim przypadkuotoz nauke zaczalem w tym roku i jak to kazdy sobie przypomni-poczatki najtrudniejsze
ale w miare uplywu czasu szlo mi coraz lepiej i lepiej, ale do rzeczy. uczylem sie na siedzaco, jednak jakos nie moglem sie przelamac, zeby podniesc moto wyzej i wyzej, owszem lapalem balans, ale nie trwalo to zbyt dlugo...po czym spotkalem sie z moim kolega (pozdro dla niego!
) ktory pokazal mi co i jak. i powiem szczerze, ze bez wkasowek od kogos lepszego pewnie do tej pory brandzlowalbym sie ...no ale pokazal mi jak prawidlowo jechac z jedna noga na zadupku, a druga na hamulcu (albo odrotnie, wiem ze bez hamulca, ale mozna bylo zmieniac biegi). i tak z miesiaca na miesiac robilem naprawde duuuze postepy, ze jak teraz patrze na moje filmy z poczatku roku i porownuje je do tych ostatnich do smiech mnie ogarnia
podsumowujac-mi jezdzi sie 100% lepiej na stojaca niz na siedzaco-na stojaco mam wieksze panowanie nad moto, wszystko widze, no i jest to bardziej efektowne (i efektywne)
chociaz jak sie znudzi to mozna czasem na siedzaco
to tyle ode mnie
![]()
go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja w sumie zacząłem na siedzaco ale bardzo szybko zmieniłem pozycje na stojącą i wydaje mi sie lepsza. Ale chciałem sie jeszcze jednego dowiedzieć. Bo robie juz dobre piony na husqvarnie (jakies 10-15zm do przytarcia stelazem) i juz kawałek przejade na gumie. tylko chwilke pojeżdze i zajebiście bola mnie ręce. czy to może byc wina tego że jeżdze na ugiętych kolanach?? czy maja byc proste?? i czy ręce maja byc też proste czy lepiej miec klatke piersiowa bliżej kierownicy??
zapodaje filmik z moja postawa podczas jazdy, napiszcie co żle robie:
http://www.motocykle.brzozow.com.pl/filmy/MOV09736.MPG
(prawy i zapisz jako)
jak dla mnie to sek nie twki w postawie, ale w operowaniu manetka. po prostu za bardzo nia wachlujesza nie probowales wyrwac z wiekszej predkosci? i tak zupelnie na stojaca? np obiema nogami na tylnych podnozkach albo jedna z tylu druga z przodu? a tu zapodaje jeden z moich filmikow
http://download.yousendit.com/136DF116686EB25B
guma zwykla, jak kazda innaocence jak sie podoba
![]()
go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niezle, tylko jak Cie przegiba do tylu to nie ma zlituj...![]()
![]()
Iść swoją drogą nie dać satysfakcji wrogom !
RMC (niezależny serwis i salon motocyklowy) -----> SPRAWDŹ TO !!
BLUD (street wear) -----> SPRAWDŹ TO !!
NOWE radialne pompy hamulcowe idealne do HB (13, 16) firmy BRAKING -----> KLIKNIJ !!
Zakładki społecznościowe