+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 33 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 325

Temat: Supermoto 450 w 4paku...

Użytkownik Avatar Zwierzu
    Motocykl
    CRF 450R, F4i
    Ekipa
    motocykle.chelm.pl
    Miasto
    Chełm/Lublin

Domyślnie Supermoto 450 w 4paku...

Dobra tak więc chyba bede zmieniał fure na nowy sezon i powoli się rozglądam nad motocyklami. Nie ciągnie mnie do 600 tzn fajnie pozapierdalac ale to nie dokońca mnie jara. Chce 450tke w 4T zarejestrowaną jakoś ucywilizowaną do stuntu, czasem dojebania na miescie, krótkiej trasie, i do lasu. Coś takiego jak ten wynalazek co mam ze mam 2 komplety kół i 30 minut zmiana kół.

Nie szukam wielkiej krowy typu XT660X, Lc4. Raczej poręcznego zapierdalatora. Tylko teraz tak musi dac sie zarejestrowac, byc lekki, komfort jazdy to pojęcie mi totalnie obce ogólnie mam na to wyjebane, zeby nie było problemu z lataniem na kole w pionie, i BARDZO mile widziany byłby rozrusznik
    Ogólnie chce do niego zajebac tylko HB i mały stelazyk na noge i pod plastik aby go nie rozjebac, nie chce zadnego do przycierki...

Coś tam już szukałem i moje typy to EXC450,WR450,CRF450,DRZ400
    Coś ktoś poradzi w tym temacie która fura się najbardziej nadaje? z tego co widziałem to we francji i ogolnie najwiecej osob giba na DRZ400 ale z tego co poczytałem to troche ministrancka fura ma najmniej mocy (40 KM!) i jakas taka ona...

Które ło to panie brac ?
    motocykle.chelm.pl
    frs-zamosc.com

Moderator

Domyślnie

nie dla Ciebie takie sprzety, schowkow na gyrosy nie maja Pakistańcu!
    Rycerze Hardcoru zawsze walcza do oporu!
    Nie ma Boga, jest Motór.

Motocykl
    CRF 450R, F4i
    Ekipa
    motocykle.chelm.pl
    Miasto
    Chełm/Lublin

Domyślnie

Borsuk, inwalido milcz! bo pojde tam do szpitala i powiem ze chciałes byc zacewnikowany!
    motocykle.chelm.pl
    frs-zamosc.com

Moderator Avatar OLO
    Ekipa
    Podstawowa Komórka Społeczna

Domyślnie

znalazlem Ci moto...

http://stuntpoland.com/showthread.php?t=5130

nie musisz dziekowac, wplac 850pln prowizji na moje konto i mozesz jechac kupowac
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ....

Użytkownik Avatar Ordi
    Motocykl
    R6 '07
    Ekipa
    STCrew
    Miasto
    Biłgoraj / Kraków

Domyślnie

Powiem ci tak:
    U nas w miescie chłopaki MIELI WR 450 i każdy sprzedał bo skrzynia siadała... Teraz kilka osób lata na EXC 450 i spox. JEDNAK! Jeden ziomek kupił CRF 450 i każdemu slina cieknie na ten sprzęt! Nic sie nie wali a goni zdrowo! Ziomek od nas z miasta co serwisuje chłopakom sprzęty stwierdził że CRFa jest o 4 lata do przodu bardziej zaawansowana technicznie niż KTM! Gość od CRF zadowolony max! No i do tego to HONDA
    Jeździłem DRZ 400 Katanki i powiem ci że spoko lata się na kole i robi przody. Ale tak jak piszesz - czuć niedosyt mocy...
    Ja bym brał CRFe i nawet bym sie nie zastanawiał! Nawet sam już lekko szukałem na necie takiego sprzęta, tylko że mam brak kasy w portfelu...

Motocykl
    CRF 450R, F4i
    Ekipa
    motocykle.chelm.pl
    Miasto
    Chełm/Lublin

Domyślnie

no tych skrzyniach coś słyszałem... ze tam są krótko popakowane te biegi...
    Z CRFą to jest ten problem że trzeba dorwac zarejestrowaną a to jest MAŁY problem... na allegro zadnej takiej niema aktualnie...
    PS. jak się domyslam CRFa/EXC rozrusznika nie ma ?
    motocykle.chelm.pl
    frs-zamosc.com

Moderator Avatar Spidi
    Ekipa
    BadBoyz
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zwierzak na twoim miejscu dałbym sobie siana z DRZem i celował w maxymalnie wypasione Hard Enduro!
    Róznica jest spora i nie chodzi tylko o moc ale o zaiechy, gabaryty, poręczność, mase itp

Ogólnie moim zdaniem typy obałeś sobie dobre.
    Wydaje mi sie jednak że nie ma sie co spuszczać nad tym czy to będzie KTM, Yamaha czy Honda bo najważniejsze jest to jaki egzemplarz kupisz!
    Chyba że planujesz zakup nówki bo to by zmieniało postać rzeczy...

Tak czy siak jak chcesz używke to najwazniejsze żeby kupić nie zajechany egzemplarz o któy ktoś kto ma pojecie dbał i robił wszystko na czas. T motorki dużo zniosą ale w zamian trzeba o nie bardzo dbać. Wymiany oliwki co 5-8zbiorników paliwa(motogodzin), kontrola i ewentualna regulacja zaworków co ok 20-30mh, regulane wymiany rozrządu, jesli sprzet ma troche nalatane to wymiany tłoków a z czasem i duże remonty z korbą włącznie.... jednym słowem temat rzeka ale to wsyztsko bardzo wązne.
    Jak t odpuścisz to szybko zacznie sioe wszytsko pokolei sypac i już nigdy nie będzie TIP TOP- takie uroki wyczynowych 4T.
    Najlepiej szukaj pewnch sprzetów z pewnych rak- na allegro są dziesiątki fajnych sztuk które wyglądają super ale tutaj wygląd najmniej sie liczy bo stosunkowo niedużym nakładem kasy można doprowadzić nawet sprzeta po Simpsonie do stanu prawie igła bądź igła ale z mechaniką nie jest tak słodko...
    Remont silnika jak sie posypie rozrząd albo np. stanie silnik to koszty koszmarne(nawet rzedu 7-9tyś zł) więc praktycznie nie opłacalne.

A co do tego co Ordi napisał to fakt CRFa jest spoko ale że jest 5 lat przed KTMem to gruba przesada. Poprostu te motory są troche inne- honda stawia na nowości i ciągle coś caruje a KTM robi konstrukcje zdecydowanie prostsze ale sprawdzające sie nie wiele gorzej albo równie dobrze. Zresztą widac to po wynikach zawodów.
    Tak naprawde i tak mało kto potrafi potencjał tch sprzętów wykorzystać więc róznice dla 95% osób są tak drobne że praktycznie nieodczuwalne i każdy powinien brac co mu sie bardziej podoba a nie co lepiej wypada w testach robionych przez pro riderów z USA...

Aha- jeszcze jedna ważna rzecz... KTM ma najlepsze ceny częsci, Japonia jest pod tym względem DUZO gorsza(honda w tej kategorii chyba nawet króluje) i często róznice są nawet kilkukrotne na wielu bzdetach któe w sezonie trzeba często gęsto kupować.
    Pozatym w PL do KTMa kupisz mase rzeczy od ręki(z tych najwazniejszych to praktycznie wszystko) a jeśli nie to masz to w 2-3 dni a serwisy od japonii dają dupy w tym temacie i praktycnzie nic poza materiały typu klocki czy filtry nie trzymają na stanie i wsyztsko mają na zamówienie a praktyka pokazuje że na graty do crossó i enduro trzeba czekac często po 2-3tygodnie co w sezonie moze nieźle wkurwić...

EDIT:
    Biegi pakowane są ciasno we wszystkich crosówkach i enduro ale jest w tym plus- można zmieniać je bez sprzęgła i w góre i w dół i wchodzą jak w masło!
    Yamaha w dużych 4T miała jakoś dziwnie bo 450tka chyba ma 4 biegi jak dobrze pamietam(tzn.YZF ale WR pewnie podobnie)

A co do rozrusznika to dużo 450tek ma, nawet w typowych crosówkach są coraz częsciej więc w enduro też(np.SXF 450 ma to EXC tym bardziej)
    Ostatnio edytowane przez Spidi ; 21-11-07 o 15:59

Motocykl
    CRF 450R, F4i
    Ekipa
    motocykle.chelm.pl
    Miasto
    Chełm/Lublin

Domyślnie

Dobra DRZ400 wypada a husqvarna ?
    motocykle.chelm.pl
    frs-zamosc.com

Dawca Avatar SzeFu
    Motocykl
    SC28 & M52 & F2 da dog
    Ekipa
    chuje muje & the Yoghurts
    Miasto
    PTb

Domyślnie

Cytat Napisał Zwierzu Zobacz post
    DRZ400 ale z tego co poczytałem to troche ministrancka fura ma najmniej mocy (40 KM!) i jakas taka ona...
    Tylko ze wydaje mi sie ze DRZ bedzie najmniej wymagajacy serwisowo natomiast taki EXC to serwisik musi miec czesto robiony a przy czestej jezdzie sezon nie bedzie nalezal do tanich

Moderator Avatar Spidi
    Ekipa
    BadBoyz
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z husky dałbym sobie siana- sprzęty coprawda fajne ale dużó gorzej ze sprawami serwisowmi niż z któymkolwiek z konkurencji...

Co do do DRZ- najpierw trzeba zadać sobie pytanie czy chce sprzęta do wsyztskiego i do niczego(takiego jak DRZ czy inne lajtowe SM) czy chce kawał skurczybyka który wymaga pewnych poświęceń ale wzamian daje możliwosci takiego bandycenia i hasania w terenie jakich nie da ci żaden nawet najbardziej odjechany sprzęt uniwersalny...

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia