+ Odpowiedz na ten temat
Strona 187 z 212 PierwszyPierwszy ... 87 137 177 185 186 187 188 189 197 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 861 do 1 870 z 2111

Temat: Garaż samochodowy

Użytkownik Avatar Lukasz_Se
    Motocykl
    F3eaaaaasy!
    Ekipa
    hOnDa_GaY_cLuB!!!!
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

Cytat Napisał Misza Zobacz post
    panowie czy rozebranie zawieszenia do wyjęcia półosi i złożenie go z powrotem ( bez ruszania drążków kierowniczych ) mogło rozregulować zbieżność ? Kierownica jest delikatnie przekrzywiona , na dziurach i koleinach auto jakoś dziwnie się zachowuje i przy 120-140 czuć bicie w kierownicy
    W prelude mam te same objawy, bylem u mechanika i nic kurwa nie znalazl, mowi ze nie ma lozow nigdzie i wszystko niby gra...kilku znajomych ktorym sie dalem przejechac mowi ze to przegob. Kiera jest wlasnie tez skrzywiona w lewa strone, co zrobic zeby to ogarnac? Tutaj mechanicy to chuje jebane ktore na niczym sie nie znaja a biora 300zl za godzine robocizny!!! Pierdole taki interes, wqrwia mnie to bo nie mozna za mocno napierdalac w prawe zakrety bo mam wrazenie jakby kolo skakalo i za chwile mialo sie urwac...w lewe jest spoko, mozna dawac ile fabryka dala
    http://stuntblog.pl/glowna/

Użytkownik Avatar szyna
    Motocykl
    włoski ogier
    Miasto
    Boat City

Domyślnie

Łukasz, masz luz w przekładni kierowniczej po stronie zębów, jak skręcasz w prawo to listwa się wysuwa w lewo, jest jeszcze większa dźwignia i luz narasta, w przeciwną stronę odwrotnie. Rada: można skasować luz (w pewnym stopniu) ale w twoim aucie trzeba do takiej operacji wyjąć maglownice, a to jest troche roboty...

SHOW ME YOUR
    ( . ) ( . )

Dawca Avatar zajac
    Motocykl
    f2 i dycha
    Miasto
    Ogorzeliny

Domyślnie

Kurna mechanicy internetowi, jak koło napierdala, to amortyzatora nie ma. Ale pomimo, że od 20 lat grzebie przy samochodach, to po takim opsie jestem w stanie taką postawić diagnozę: "Samochód jest popsuty".
    Nie ma mowy, przypierdoli !!!

Użytkownik Avatar Gresus
    Motocykl
    KTM
    Ekipa
    amatorzy kwaśnych jabłek
    Miasto
    Chojnów

Domyślnie

Cytat Napisał szyna Zobacz post
    Gresus, tej śrubki w aparacie nie ruszaj, zapłon reguluje sią poprzez obracanie całym aparatem zapłonowym, powinna być na dole aparatu metalowa stopka- jarzemko (...) przykręcone do bloku śrubką na klucz 13, jak ją poluzujesz to będziesz mógł poruszać aparatem, ale żeby poprawnie ustawić zapłon w tym aucie trzeba mieć lampę stroboskopową i jak dobrze pamiętam to do ustawienia spinało się piny w złączce serwisowej (chyba, że pojebało mi się z oplem, nie wiem na pewno)
    jak masz rozrząd na 100% dobrze to możesz popróbować poruszać aparatem, może metodą prób i błędów coś wskórasz, zawsze możesz sobie zaznaczyć aparat zanim będziesz nim poruszał, a jak jakoś będzie chodził silnik to sobie gdzieś podjedziesz do mechanika
    Udało mi się ustawić tak zapłon że auto nawet jedzie ale faza jest taka że na paliwie i benzynie autko przy zmianie biegu i dodawaniu gazu ma na chwile zmułke i potem dostaje kopa tak samo przy zwalnianiu i dodawaniu gazu. Czy to dalej może być wina zapłonu czy coś mam przytkane może filtr powietrza do wymiany :/ Czy jechać na ustawianie zapłonu (za bardzo nie chce wozić sie po mechanikach bo wiem jak kombinują)

Użytkownik Avatar szyna
    Motocykl
    włoski ogier
    Miasto
    Boat City

Domyślnie

jednak lepiej sprawdź zapłon, trzeba to zrobić, fajnie że już jeździ

SHOW ME YOUR
    ( . ) ( . )

Użytkownik Avatar Gresus
    Motocykl
    KTM
    Ekipa
    amatorzy kwaśnych jabłek
    Miasto
    Chojnów

Domyślnie

Cytat Napisał szyna Zobacz post
    jednak lepiej sprawdź zapłon, trzeba to zrobić, fajnie że już jeździ
    Uff wkońcu się udało autko śmiga jak dawniej. Dzieki wielkie za pomoc !
    Piwko !!! stawiam przy okazji

Dawca Avatar RUDISZ
    Motocykl
    K6 1000
    Ekipa
    www.streetanddirt.prv.pl
    Miasto
    Brzozów/Rzeszów

Domyślnie

Cytat Napisał QBig Zobacz post
    a to nie był jakis super tani zamiennik? mogły się wtedy pokręcić już od pierwszego hamowania.
    Wymieniłeś tylko przód? u mnie wszystkie objawy wskazywały, że to przód, wymieniłem tarcze i okazało się , że pulsowanie pedału powoduje tylna tarcza. Wymieniłem i jest jak w bajce.
    W żony aucie były wymienione bębny z tyłu i jeden był troszeczkę nieosiowo, też były małe winracje przy hamowaniu, wszystko się dotarło i teraz jest super.

Moja rada: Jak nie sprawdzałeś to sprawdź tył.
    Wymienione byly wszystkie 4 i raczej nic taniego bo to szwab w serwisie jeszcze zmienial ale sprawdzic tak czy siak jakos to musze chociaz nie wiem od czego zaczac

Użytkownik Avatar szyna
    Motocykl
    włoski ogier
    Miasto
    Boat City

Domyślnie

Cytat Napisał Gresus Zobacz post
    Uff wkońcu się udało autko śmiga jak dawniej. Dzieki wielkie za pomoc !
    Piwko !!! stawiam przy okazji
    no problem

SHOW ME YOUR
    ( . ) ( . )

Użytkownik Avatar Rogal
    Miasto
    Gubin / Poznań

Domyślnie

akumulator naładowany, a silnik nie chce zakręcić- co to może być?
    na pych odpali i czasem nie łapie na jeden cylinder- auto to astra '93 1.4 zatruta gazem
    arekqq

NO RULES || NO LIMITS

Dawca Avatar QBig
    Motocykl
    OLEJAK
    Miasto
    SK-CE

Domyślnie

uszkodzony rozruszniik albo stacyjka.
    1. Czy w ostatnim czasie nie wydawało Ci się, że auto wolniej, ciężej kręci? - rozrusznik
    w zeszłym tygodniu wymieniałem rozrusznik w swojej Turbo Nitro Quatro primerze 1.6 LPG. Ze 3 dni wolniej kręcił, myślałem, że akumulator lecz jak pewnego dnia zdechł całkiem to okazało ze jednak spalił się rozrusznik, szczotek już prawie nie było.

2. Spierdoliło się od razu bez ostrzeżenia? - stawiam na stacyjkę.
    Ostatnio edytowane przez QBig ; 13-09-10 o 15:11

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki społecznościowe

Zakładki społecznościowe

Uprawnienia